Αρχείο ημέρας 21 Δεκεμβρίου 2017

Ευχές

Ευχές

[metaslider id=1556]

Τα φετινά Χριστούγεννα ας γεννηθεί σε κάθε καρδιά η αγάπη, η ειρήνη, η ελπίδα, η κατανόηση, η υπομονή, η αισιοδοξία?

Χαρούμενα Χριστούγεννα
Ευτυχισμένος και δημιουργικός ο νέος χρόνος 2018

Η Διευθύντρια, το προσωπικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ

     Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017. Τα παιδιά της Ε? τάξης υποδέχτηκαν στην αίθουσά τους τον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Κοζάνης κ. Λιάμα Κωνσταντίνο με αφορμή την ενότητα «Τα ζώα που ζουν κοντά μας» στο μάθημα της Γλώσσας. Έπειτα από σχετική προετοιμασία προηγούμενων ημερών, τα παιδιά πήραν συνέντευξη από τον κτηνοτρόφο διάρκειας μιάμισης ώρας.

10

      Ο κ. Λιάμας είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας ελευθέρας βοσκής αγελάδων στην περιοχή της Μπάρας Σιάτιστας και νυν πρόεδρος της Ε.Ν.Α Κοζάνης. Στο παρελθόν διέτελεσε Αντιπρόεδρος και Ταμίας στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών ενώ παράλληλα συμμετέχει σε διαλέξεις σε Πανεπιστήμια. Τ.Ε.Ι και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

     Τα παιδιά έχοντας τον ρόλο του δημοσιογράφου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία που τους δόθηκε και από την αρχή φάνηκε στο βλέμμα τους η προσήλωση στο θέμα.  Η συνέντευξη ξεκίνησε με τις ερωτήσεις των παιδιών στον κτηνοτρόφο. Ερωτήσεις σχετικές με την εργασία, την επαγγελματική εμπειρία του, τα πλεονεκτήματα ? μειονεκτήματα, το ωράριο, τις σύγχρονες μεθόδους εργασίας. Επίσης, διατυπώθηκαν ερωτήσεις σχετικές με τα ζώα, τα είδη ζώων, τα προϊόντα παραγωγής, τους τρόπους περίθαλψης των ζώων και ερωτήσεις σχετικές με τη μονάδα και το αγρόκτημα που διατηρεί ο κτηνοτρόφος καθώς και με τα οικονομικά. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος της μονάδας εκτροφής των 200 βοοειδών κι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική πρωτογενής οικονομία που αφορά την παραγωγή  των τοπικών ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων εξαιτίας της έλλειψης κτηνιάτρων στον Δήμο μας, καθώς και της δυσκολίας προώθησης των προϊόντων αυτών. Στο τέλος, κι αφού κάθε παιδί έκανε από μια ερώτηση, η συζήτηση συνεχίστηκε και τα παιδιά μη χάνοντας το ενδιαφέρον τους θέλησαν να λύσουν κι άλλες απορίες τους.

     Ο κ. Λιάμας, λαλίστατος και χρησιμοποιώντας απλό και κατανοητό λόγο απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών που αφορούσαν το δύσκολο επάγγελμα του κτηνοτρόφου ενώ έκανε ανοιχτή πρόσκληση στα παιδιά για δική τους επίσκεψη στη Μονάδα που διατηρεί στην περιοχή της Μπάρας. Ο κτηνοτρόφος άφησε για το τέλος το καλύτερο μάθημα που θα μπορούσε να δώσει στα παιδιά : «Αγαπάω τη δουλειά μου και ήταν επιλογή μου, μην το ξεχνάτε αυτό! Στη ζωή σας να ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει, μόνο τότε θα τα καταφέρετε και θα είστε χαρούμενοι!»

      Μια συνέντευξη ? ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά! Ευχαριστούμε θερμά τον κτηνοτρόφο κ. Λιάμα Κωνσταντίνο!