Αρχείο ημέρας 28 Οκτωβρίου 2019

Η κα Μπάτζιου Σοφία στην ταινία μας για τον πόλεμο του ?40

01

Πολλοί οι θησαυροί που βγάζουν από τη βαλίτσα του ?40 τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας. Και για όλα κάτι έχει να θυμάται η κα Σοφία Μπάτζιου, 93 χρονών, που έζησε, ως παιδί τότε, τις δύσκολες εκείνες συγκυρίες για την πατρίδα μας. Μια αυτόπτης μάρτυς από τον πόλεμο του ’40 στην ταινία μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Μπάτζιου Σοφία για τη συμμετοχή της στην ταινία μας «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία». Ένα ντοκουμέντο πραγματικό οι αφηγήσεις της που θα μείνουν στο αρχείο του σχολείου κι ένα μάθημα δυνατό για μικρούς και μεγάλους!

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε τις μαρτυρίες της κας Μπάτζιου Σοφίας

 

 

Η κα. Μπόντα Καλλιόπη με μια συγκλονιστική ιστορία στην ταινία του σχολείου μας

03Τα παιδιά της Δ΄ τάξης ξετρυπώνουν στη βαλίτσα μια παλιά φωτογραφία. Πίσω της γράφει? Γράβας Παναγιώτης?

Η συμπατριώτισσά μας, κα. Μπόντα Καλλιόπη, φυσικός ? ερευνήτρια τοπικής ιστορίας, συμμετέχει στην ταινία των παιδιών και αφηγείται μια ιστορία που γνωρίζει απ?  τον παππού της, μια ιστορία αληθινή από τον πόλεμο του ?40 στη Σιάτιστα. Ο νεαρός τότε καθηγητής Γράβας Παναγιώτης του Παναγιώτη αγνοείται πάνω στ΄ αλβανικά βουνά?

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Μπόντα Καλλιόπη για την ξεχωριστή συμμετοχή της στην ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία». Τα παιδιά του σχολείου μας έμαθαν μια ιστορία της Σιάτιστας του πολέμου του ?40 μέσα από την αφήγηση της. Τα στοιχεία και οι πληροφορίες της κάθε φορά, σημαντικά στο έργο του σχολείου μας!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη μαρτυρία της κας Μπόντα Καλλιόπης