Όλα τα άρθρα του/της admin

Στο στολισμένο δέντρο της Αλφαβήτας της Σιάτιστας

01

Στο δικό τους δέντρο, της Αλφαβήτας της Σιάτιστας, στον αύλειο χώρο του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου βρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Β΄ τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους Μιχάλη Δούβλο την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.

Στο όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο δέντρο ακούσαμε τα δευτεράκια μας με ένα δικό τους τραγούδι «Η Αλφαβήτα της Σιάτιστας» ενώ έψαλαν και τα Κάλαντα Χριστουγέννων.

Παρουσία γονέων των μαθητών, το αστέρι των Χριστουγέννων και χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, με φόντο τις πρώτες λέξεις γραμμένες από τα παιδιά για τον τόπο τους, σχηματίστηκαν όμορφες εικόνες στα μάτια μας.

Μια περσινή δράση με φετινή… συνέχεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Ώττα για την άμεση ανταπόκριση και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του δέντρου της Αλφαβήτας της Σιάτιστας.

Ο πρόεδρος Τάκης Σαμαράς, μεταξύ άλλων, φρόντισε ν” αφήσει κάτι και για το σχολείο μας, τους μαθητές μας…

02

 

Ένα ταξίδι στη χριστουγεννιάτικη Χωχαρούπα

01

Εμπνευσμένοι από το βιβλίο της Γλώσσας Β΄ τάξης…

Στο ταξίδι τους στη Χωχαρούπα, ΧΩρα των ΧΑΡΟΥμενων ΠΑιδιών, ο Λουκάς, η Χαρά, ο Αρμπέν και η Γαλήνη συναντούν 22 παιδιά που φροντίζουν τα σπιτικά τους, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Μιχάλη Δούβλου. Είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας οι οποίοι με μεράκι χρωματίζουν τα σπίτια, στρώνουν άμμο στην αυλή τους, καλλωπιζουν πόρτες και παράθυρα, βάζουν πινακίδες ενώ… το χιόνι αρχίζει και γίνεται πυκνό… Χριστούγεννα ξημερώνουν, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!

02 03 04 05 06

 

Αποστολή αγάπης: «Δίνω χρώμα στην αναπηρία»

01

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Κάτω από το λευκό δέντρο της τάξης μας μια έκπληξη μας περιμένει.

Ένα ευχαριστήριο – έπαινος από τη δομή εκπαίδευσης και στήριξης Ατόμων με Αναπηρία «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ», που λειτουργεί στη Νεάπολη Βοΐου. Οι καινούριοι μας φίλοι θέλησαν να μάς ευχαριστήσουν για την εθελοντική συμμετοχή μας στη χριστουγεννιάτικη έκθεση τους, για τις κατασκευές που δημιουργήσαμε και χαρίσαμε, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Μικροί εθελοντές, μεγάλες ψυχές».

Λίγο παραδίπλα, ένα ημερολόγιο του 2022, για να στολίσει την τάξη μας. Πόσα ευχαριστώ να πούμε.

Τα δώρα των παιδιών από τη δομή ΑμεΑ δεν έχουν τελειωμό. Σε ένα όμορφα στολισμένο κουτί βρίσκουμε 22 περιποιημένες συσκευασίες, λεπτομερώς τυλιγμένες, που μέσα «κρύβουν» τα δώρα που έστειλαν τα παιδιά της δομής. Ένας ξύλινος σταυρός – φυλαχτό για κάθε παιδί της τάξης μας, εν όψει της καινούριας χρονιάς που ξημερώνει.

Μπροστά μας κι ένας φάκελος με την  επιγραφή «Αποστολή αγάπης: Δίνω χρώμα στην αναπηρία». Τα παιδιά της δομής μας στέλνουν την καρδιά τους, να της δώσουμε χρώμα και να την επιστρέψουμε. Μία ιδιαίτερη αποστολή, από τις πιο όμορφες και συγκινητικές που μας ζητήθηκε ποτέ να διεκπεραιώσουμε. Οι καρδιές των παιδιών της δομής, χρωματισμένες από τα χέρια μας είναι έτοιμες να στολίσουν ταυτόχρονα τον τοίχο του δικού μας σχολείου αλλά και του φορέα εκπαίδευσης και στήριξης ΑμεΑ.

Η αποδοχή του Άλλου μπορεί να έρθει μέσα από δράσεις βιωματικές και συνεχόμενες. Η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι υπόθεση μονάχα της 3ης Δεκέμβρη.

Κι όλοι μαζί, τόσο ίδιοι μα συνάμα και τόσο διαφορετικοί. Κι ίσως σ΄ αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι ακόμη πιο σημαντικό, ν΄ αγκαλιάσουμε ανθρώπους με πραγματικές ανάγκες.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά, τους γονείς, την υπεύθυνη, κα Αννίκα Σκανδάλη, και τα μέλη της Δομής «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ». Μια δομή με πραγματική στήριξη των ΑμεΑ και των γονέων τους. Ευλογία να υπάρχουν στον τόπο μας, στον Δήμο μας. Είναι από μόνοι τους «Χριστούγεννα»…

02 03 05 06 07

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Νεάπολη Βοΐου και στην Καστοριά

IMG_20211201_093408

Μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Σάκη Χασιώτη και κ. Μιχάλη Δούβλο.

Πρώτος προορισμός το τυπογραφείο «Σεριστατίδης – Λαμπρόπουλος» στη Νεάπολη, όπου οι υπεύθυνοι υποδέχτηκαν πολύ φιλόξενα τα παιδιά, παρ΄ όλο τον αυξημένο φόρτο εργασίας τους, λόγω Χριστουγέννων. Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση σε διάφορους χώρους του τυπογραφείου και δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διαπιστώσουν από μόνα τους το «ταξίδι» ενός βιβλίου μέχρι να φτάσει στη βιβλιοθήκη μας. Πέρασαν από την αίθουσα του γραφίστα, παρατήρησαν τα επαγγελματικά μηχανήματα εκτύπωσης, χρωματισμού των σελίδων, κοπής του χαρτιού και βιβλιοδεσίας. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τυπογραφείο τυπώθηκε το «Αλφαβητικόν Βιβλιάριον» του Μιχαήλ Παπαγεωργίου από τον Δήμο Βοΐου και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την «πορεία» του, μέχρι να φτάσει στα χέρια τους, από τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Χρήστο Ζευκλή. Λίγο πριν την αναχώρηση, οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου είχαν κι ένα κέρασμα για τα παιδιά.

Επόμενος προορισμός η Καστοριά και το ενυδρείο της πόλης. Μια ψυχαγωγική επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων, όπου μαθητές και μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν, παρατηρώντας ψάρια και άλλους υδρόβιους οργανισμούς γλυκού νερού (ποταμών, λιμνών).

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του τυπογραφείου «Σεριστατίδης – Λαμπρόπουλος» στη Νεάπολη Βοΐου και του ενυδρείου Καστοριάς για τη ζεστή φιλοξενία τους καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την κάλυψη των εξόδων της εκδρομής.

Τηρώντας το πρωτόκολλο και όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τα δευτεράκια του σχολείου μας χάρηκαν λίγο διαφορετικά την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη και μέσα στη ζοφερότητα των εποχών εξωτερίκευσαν αγνά συναισθήματα χαράς, που μόνο ελπίδα μας δίνουν.

«Μη με ξυπνάτε, ζω ένα όνειρο»… Α., 8 χρόνων στο λεωφορείο κατά τη μετακίνηση στην Καστοριά.

IMG_20211201_093820_1 IMG_20211201_094444 IMG_20211201_094621_1 IMG_20211201_095433_1 IMG_20211201_110038 IMG_20211201_110315 IMG_20211201_110549 IMG_20211201_111506 IMG_20211201_111626

Μικροί εθελοντές, μεγάλες ψυχές

01

Τη χριστουγεννιάτικη έκθεση της δομής εκπαίδευσης και φροντίδας ΑμεΑ «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» στηρίζουν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας.

Εν όψει των Χριστουγέννων, έρχονται σε επαφή με την έννοια του εθελοντισμού κι ως μικροί εθελοντές, μαθαίνουν να προσφέρουν κάτι με τη θέληση τους, χωρίς να ζητάνε αντάλλαγμα.

Στηρίζουμε τη δομή ΑμεΑ που εδρεύει στη Νεάπολη Βοΐου, του δήμου μας, με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από κάτι δικό μας. Με φύλλα από τον πλάτανο της αυλής του σχολείου μας. Οι μικροί εθελοντές – καλλιτέχνες, αφού τα χρωμάτισαν λευκά, ασχοληθήκαν με την τεχνική decoupage, τη ζωγραφική σε χαρτί και τη ζωγραφική με τέμπερες σε ύφασμα. 29 πλατανόφυλλα, 29 «διαφορετικά» χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα χέρια των παιδιών, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, ενότητα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» (υποενότητα «Εθελοντισμός, διαμεσολάβηση»).

Η δομή επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο στήριξης ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Τα δευτεράκια μας, ως εθελοντές, ανοίγουν γέφυρες και βάζουν το δικό τους χεράκι βοηθείας…

02 03 04

05 06 07 08 09 10 11

 

Ηχητικό κομμάτι από την επίσκεψη του παραολυμπιονίκη Σίμου Παλτσανιτίδη στο σχολείο μας

Ο χαιρετισμός της διευθύντριάς μας, κας Ζωής Στέφου, και η ομιλία του χάλκινου παραολυμπιονίκη δισκοβολίας, Σίμου Παλτσανιτίδη, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο μας τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021.

Κλικ εδώ!

Ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης στο σχολείο μας

01

«Από τη στιγμή που εγώ, ως άτομο με αναπηρία, κατάφερα ό,τι κατάφερα, εσείς πρέπει να πετύχετε σε οτιδήποτε κι αν κάνετε στη ζωή σας» …. Σίμος Παλτσανιτίδης 08/11/2021… 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρωινό της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου 2021, με προσκεκλημένο τον παραολυμπιονίκη δισκοβολίας, κ. Σίμο Παλτσανιτίδη.

Μαθητές και δάσκαλοι υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τον Έλληνα αθλητή, η παρουσίαση του οποίου έγινε τμηματικά στην εσωτερική σάλα του σχολείου και στο εξωτερικό αμφιθέατρο, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μεγάλη η χαρά των παιδιών τα οποία ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν από κοντά τον αθλητή που έφερε το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα κατά τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, ο Σίμος Παλτσανιτίδης μίλησε με πολλή αγάπη στους μαθητές μας για τον αθλητισμό, τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τις ανθρώπινες αξίες, τη δύναμη ψυχής , την πίστη ενώ οι συμβουλές του έφτασαν μέχρι τη διατροφή και τη σωστή στάση – συμπεριφορά του ανθρώπου.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την παρουσία του Σίμου Παλτσανιτίδη και έκαναν πολλές ερωτήσεις που του έδωσαν την ευκαιρία να μεταφέρει το σύνθημα «ΜΠΟΡΩ» και να δείξει με τον δικό του τρόπο την αξία της ψυχικής δύναμης που μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια στη ζωή του ανθρώπου.

Μεγάλο ενθουσιασμό έφεραν στα παιδιά τα μετάλλια που είχε μαζί του ο παραολυμπιονίκης. Άλλα από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, άλλα από συμμετοχές του σε μαραθώνιους κι άλλα από το άθλημα της δισκοβολίας. Το πιο σημαντικό όμως μετάλλιο, όπως ανέφερε ο αθλητής, το ξέχασε στο σπίτι του. Είναι το μετάλλιο από αγώνα που βγήκε τελευταίος κι αυτό που τον έκανε να πιστέψει στη συνέχιση της μάχης και στην περαιτέρω βελτίωσή του. Να σημειωθεί ότι ο Σίμος Παλτσανιτίδης είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Λίγο πριν το τέλος των παρουσιάσεων, εκπρόσωποι όλων των μαθητών του σχολείου μας χάρισαν στον παραολυμπιονίκη μια ανθοδέσμη από κλαδιά δάφνης, σύμβολο της νίκης στην αρχαία Ελλάδα, και μια κατασκευή, το έμβλημα των Παραολυμπιακών αγώνων, με τις 3 σταγόνες (μπλε, κόκκινη, πράσινη) που συμβολίζουν τα σημαντικότερα συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης, ΨΥΧΗ – ΣΩΜΑ – ΠΝΕΥΜΑ. Μια κατασκευή για την οποία χρειάστηκαν τα 117 δαχτυλικά αποτυπώματα όλων των μαθητών του σχολείου μας, ένα ομαδικό «δώρο» για τον επίτιμο καλεσμένο μας.   

Θερμές ευχαριστίες στέλνουμε στον σύλλογο γονέων του σχολείου μας (απερχόμενο και νυν Δ.Σ.) για την έμπρακτη στήριξη του, με κάλυψη εξόδων.

Ευχαριστούμε θερμά τη μητέρα μαθητών του σχολείου μας, κα Κωνσταντίνα Παπάζογλου, πρεσβυτέρα π. Γρηγορίου Κεσελόπουλου, η οποία, εμπνευσμένη από την επίσκεψη της μητέρας του χρυσού ολυμπιονίκη του Τόκιο Μίλτου Τεντόγλου, μας έφερε σε επαφή με τον παραολυμπιονίκη, καθώς και τον πατέρα μαθήτριας του σχολείου μας, τον κ. Διονύση Μπόσιακα, για τη κάμερα της βιντεοσκόπησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Κάθε καλό σε όλους τους συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού μας έργου.

Μία συγκινητική εκδήλωση με ισχυρά διδάγματα, ένα μάθημα ζωής!

Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τον παραολυμπιονίκη κ. Σίμο Παλτσανιτίδη για την τιμή που μας έκανε και την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας. Του ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένος με την οικογένειά του και να έχει πάντα επιτυχίες!

02 03 04 05 06

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ! ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ!

01

Με μια καρτέλα, που οι ίδιοι χρωμάτισαν με την εμψύχωση του δασκάλου τους Μιχάλη Δούβλου, έφυγαν για το σπίτι τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας την περασμένη Τρίτη.

Η καρτέλα τοποθετείται στην πόρτα του χώρου στον οποίο κάνει τα μαθήματά του το παιδί. Συμβολικά, δείχνουμε στους μαθητές μας ότι η μελέτη στο σπίτι είναι μια δική τους υπόθεση και στη συνέχεια γίνεται ο έλεγχος από τους γονείς.

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη στο σπίτι γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα. Όσο είναι δυνατόν, επικρατεί ησυχία. Πέρα από την κατάκτηση της γνώσης, προσβλέπουμε και στο «πλάσιμο» ευσυνείδητων και αυτόνομων παιδιών. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ είναι το καλύτερο «δώρο» που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Η αυτονομία τους είναι σημαντική κατάκτηση των πρώτων μαθητικών χρόνων, με την καθοδήγηση βέβαια γονέων και δασκάλων.

Με θετική διάθεση, μπορεί να γίνει πραγματικότητα και… τότε όλα μπορούν ν΄ αρχίσουν. Όταν τα παιδιά αισθανθούν αυτόνομα, τότε ο δρόμος γίνεται πιο εύκολος!

02

 

Ταινία – αφιέρωμα στον Μίλτο Τεντόγλου

Τίτλοι τέλους

Ένα όμορφο αφιέρωμα, μια ταινία μικρού μήκους δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο.

Τα παιδιά αναφέρθηκαν με έναν όμορφο τρόπο στον Γρεβενιώτη αθλητή Μίλτο Τεντόγλου που το καλοκαίρι έφερε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στο άλμα εις μήκος κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η δημιουργία της ταινίας έγινε με αφορμή την επίσκεψη στη Σιάτιστα και την ανοιχτή συζήτηση της μητέρας του αθλητή, κας Ιωάννας Παπαδημητρίου, με τους γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

Όταν η γνώση συνδυάζεται με τις νέες τεχνολογίες, τότε τα αποτελέσματα είναι πιο όμορφα…

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ταινία των παιδιών

Η μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου σε γονείς μαθητών μας

01

Την περασμένη Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, το σχολείο μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στη Σιάτιστα και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τραμπαντζείου Γυμνασίου την εκπαιδευτικό και μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου.

Η κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου αποδέχθηκε την πρόσκλησή του δασκάλου της Β΄ τάξης, Μιχάλη Δούβλου, και ταξίδεψε από τα γειτονικά Γρεβενά για μια ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς των μαθητών. Τι καλύτερο σεμινάριο από το να ακούς έναν άνθρωπο, με τις σκέψεις του, τις ανησυχίες του και τον τρόπο χειρισμού διαφόρων καταστάσεων για τα παιδιά του.

37 χρόνια δασκάλα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο η κυρία Ιωάννα. Όλο και κάτι χρήσιμο είχε να πει στους γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης του σχολείου μας. Η απλότητα του χαρακτήρα της, η ευγένεια και η ταπεινοφροσύνη έδωσαν την ευκαιρία για μια όμορφη συνάντηση, με πολλά οφέλη. Πάνω σε ένα πολυσύνθετο θέμα, με πολλούς παραμέτρους, τη διαπαιδαγώγηση, η κυρία Ιωάννα εξέφρασε τη δική της γνώμη και σίγουρα θύμισε πράγματα που η δύσκολη καθημερινότητα ίσως μας κρατούν μακριά.

Με αφορμή τη δική της επίσκεψη, συζητήθηκαν έννοιες όπως «πρότυπα», «στόχοι», «όρια», «χόμπι», καθώς και ένα σωρό άλλα «ταξίδια» που αφορούν τα παιδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Ρωμιόπουλο, υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στον νομό Κοζάνης, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test, μάσκα).

Μια εκδήλωση χωρίς τα παιδιά αλλά … για τα παιδιά. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που προσπαθεί να έχει κατά νου ότι πίσω από κάθε παιδί, υπάρχει τόσο ο χαρακτήρας του όσο και η οικογένειά του. Ένα σχολείο που φροντίζει να δίνει χέρια βοηθείας και στους γονείς των μαθητών του. Ένα σχολείο που βλέπει κατάματα την πραγματικότητα και δεν αρκείται μονάχα στη στείρα γνώση.

Την καλεσμένη καλωσόρισε με την ομιλία της η διευθύντρια του σχολείου, κα Στέφου Ζωή – Δέσποινα, χαιρέτησε ο δάσκαλος των μαθητών ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην κα Παπαδημητρίου ένα βίντεο – αφιέρωμα των παιδιών στον χρυσό Ολυμπιονίκη, γιο της. Μετά την κουβέντα με τους γονείς, στη μητέρα χαρίστηκε ένα κάδρο – κατασκευή των μαθητών.

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά την κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου. Με την επίσκεψή της στη Σιάτιστα, συνέβαλε στο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου. Η συζήτηση και μόνο μαζί της ήταν ένα διαφορετικό, ευχάριστο ταξίδι, προσγειωμένο στη γη και στην πραγματικότητα…  

Επιπλέον, ευχαριστίες και στον Δήμο Βοΐου για την παραχώρηση της αίθουσας του Τραμπαντζείου Γυμνασίου.

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»

02 03 05 06 08 09 10 11 07 04