Αρχείο κατηγορίας Μαθητές

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ! ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ!

01

Με μια καρτέλα, που οι ίδιοι χρωμάτισαν με την εμψύχωση του δασκάλου τους Μιχάλη Δούβλου, έφυγαν για το σπίτι τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας την περασμένη Τρίτη.

Η καρτέλα τοποθετείται στην πόρτα του χώρου στον οποίο κάνει τα μαθήματά του το παιδί. Συμβολικά, δείχνουμε στους μαθητές μας ότι η μελέτη στο σπίτι είναι μια δική τους υπόθεση και στη συνέχεια γίνεται ο έλεγχος από τους γονείς.

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη στο σπίτι γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα. Όσο είναι δυνατόν, επικρατεί ησυχία. Πέρα από την κατάκτηση της γνώσης, προσβλέπουμε και στο «πλάσιμο» ευσυνείδητων και αυτόνομων παιδιών. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ είναι το καλύτερο «δώρο» που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Η αυτονομία τους είναι σημαντική κατάκτηση των πρώτων μαθητικών χρόνων, με την καθοδήγηση βέβαια γονέων και δασκάλων.

Με θετική διάθεση, μπορεί να γίνει πραγματικότητα και… τότε όλα μπορούν ν΄ αρχίσουν. Όταν τα παιδιά αισθανθούν αυτόνομα, τότε ο δρόμος γίνεται πιο εύκολος!

02

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Για την εισαγωγή μαθητών/τριών της Στ΄τάξης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο από τον γονέα-κηδεμόνα του μαθητή/τριας.

Τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια έχουν τρεις κατευθύνσεις: 1. Εικαστικών Τεχνών, 2. Θεάτρου-Κινηματογράφου και 3. Χορού.

Ένας γονέας μπορεί να υποβάλει μέχρι 2 αιτήσεις, διαφορετικές ανά κατεύθυνση, εφόσον το παιδί του επιθυμεί να είναι υποψήφιο σε δύο κατευθύνσεις.

Για την κατεύθυνση του Χορού στα δικαιολογητικά που θα σταλούν πρέπει να επισυναφθεί Βεβαίωση Υγείας από Παθολόγο/Παιδίατρο που θα βεβαιώνει τη δυνατότητα φοίτησης του παιδιού στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών σχολείων.

Ημερομηνίες υποβολής αίτησης από 4-5-2020 έως 29-5-2020, ώρα 2μμ.

Ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου αφού πρωτοκολλήσει την αίτηση θα αποστείλει τον αριθμό πρωτοκόλλου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του γονέα.

Ο καθορισμός της ημερομηνίας εισαγωγικής εξέτασης του παιδιού θα καθοριστεί αργότερα με νέα ανακοίνωση.

Τηλέφωνο Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης 2461099875

Στο παρακάτω σύνδεσμο περιέχεται ο κατάλογος των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και η ηλεκτρονική αίτηση που θα συμπληρώσετε για να την στείλετε ηλεκτρονικά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.docx

Μπορείτε να δείτε όλη τη σχετική 50943/Δ2/04-05-2020 εγκύκλιο στην ηλεκτρονική σελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Κοζάνης http://dipe.koz.sch.gr/

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για την εισαγωγή μαθητών/τριών της Στ΄τάξης στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Μουσικό Σχολείο από τον γονέα-κηδεμόνα του μαθητή/τριας.

Ημερομηνίες υποβολής αίτησης από 4-5-2020 έως 29-5-2020, ώρα 2μμ.

Ο Διευθυντής του Μουσικού σχολείου αφού πρωτοκολλήσει την αίτηση θα αποστείλει τον αριθμό πρωτοκόλλου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του γονέα.

Ο καθορισμός της ημερομηνίας εισαγωγικής εξέτασης του παιδιού θα καθοριστεί αργότερα με νέα ανακοίνωση.

Τηλέφωνο Μουσικού Σχολείου 2465023461

Στο παρακάτω σύνδεσμο περιέχεται ο κατάλογος των μουσικών σχολείων και η ηλεκτρονική αίτηση που θα συμπληρώσετε για να την στείλετε ηλεκτρονικά στο Μουσικό σχολείο.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.docx

Μπορείτε να δείτε όλη τη σχετική 50942/Δ2/04-05-2020 εγκύκλιο στην ηλεκτρονική σελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Κοζάνης http://dipe.koz.sch.gr/

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ οι εγγραφές στην Α΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων θα πραγματοποιηθούν από 6 ως 20 Μαΐου 2019.

Τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι:

  1. Βεβαίωση φοίτησης στο Νηπιαγωγείο
  2. Βιβλιάριο υγείας παιδιού όπου να αποδεικνύεται ο εμβολιασμός του
  3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)
  4. Αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή

Οι εγγραφές θα γίνονται από 13.15 έως 14.00 καθημερινά.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΑΞΕΩΝ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και Στ ΄με την πρωτοβουλία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ. Πορπόρη Ιωάννη, κ. Κουγιούφα Μαρίας και κ. Δούβλου Μιχαήλ, συμμετείχαν και φέτος στους εγκεκριμένους από το ΥΠΠΕΘ δύο Πανελλήνιους διαγωνισμούς που διοργανώνουν αντίστοιχα η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Ο 13ος μαθητικός διαγωνισμός της ΕΜΕ «Παιχνίδι και μαθηματικά» έγινε την 1η Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ο 7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών έγινε στις 14 Μαρτίου 2019, ημέρα Πέμπτη.

O AΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας
οργάνωσε τον παιδικό αποκριάτικο χορό
το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό»
προσφέροντας χαρά σε όλα τα παιδιά και στους γονείς τους.

Χορός συλλόγου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με την 20η Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου στις 11-2-2019 αποφασίστηκε ομόφωνα η ορθή εφαρμογή της υπ΄ αριθμ΄ 217785/18-12-2018 υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 6014/τ.Β΄/31-12-2018 και με διόρθωση στο ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-1-2019 με θέμα: «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα» που γνωστοποιήθηκε με την υπ΄αριθμ΄Φ.7/16592/Δ1/4-2-2019 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ειδικότερα, με την απόφαση των εκπαιδευτικών καθορίστηκε πως κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο θα παραμένουν τα διδακτικά βιβλία των μαθητών στο σχολείο. Οι διδάσκοντες κατά τα σαββατοκύριακα αυτά δεν θα αναθέτουν εργασίες ή γραπτές δοκιμασίες για τη Δευτέρα και θα μεριμνούν για την ανάλογη διαμόρφωση του προγράμματος της τάξης τους.

Έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος παραμονής των διδακτικών βιβλίων των μαθητών στο σχολείο: Σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου 2019.

Αντισεισμική προστασία

ΣΚΥΨΕ, ΚΑΛΥΨΟΥ, ΚΡΑΤΗΣΟΥ!

Την εβδομάδα από 5 ως 9 Νοεμβρίου, μετά από την οργάνωση του 5ου Διεθνούς συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας «Safe Kozani? από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ στο ΤΕΙ Κοζάνης και την επιμόρφωση των Δ/ντών σχολείων, έγιναν ασκήσεις αντισεισμικής προστασίας ανά τάξη στο σχολείο για τους βασικούς κανόνες προφύλαξης των παιδιών στην περίπτωση σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το προσφερόμενο υλικό του ΟΑΣΠ.

Οι κύριες οδηγίες προφύλαξης είναι: σκύψε, καλύψου (κάτω από γερό τραπέζι), κρατήσου (από το πόδι γερού τραπεζιού). Στην περίπτωση που βρισκόμαστε στο γυμναστήριο, στις τουαλέτες ή στη σάλα καλύπτουμε με τα χέρια κεφάλι και αυχένα.

Δεν τρέχουμε προς την έξοδο, αλλά κινούμαστε ένας ένας μετά από την εντολή του εκπαιδευτικού στην περιοχή του θεάτρου του βορείου προαυλίου, εκτός από τις τάξεις Β΄2 και Δ΄ που εξέρχονται στο νότιο προαύλιο μακριά από το κτίριο.

Δε στεκόμαστε δίπλα στο κτίριο ή κοντά σε τζάμια και δεν αγγίζουμε πεσμένα καλώδια.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας οργάνωσε την Κυριακή 18 Μαρτίου εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Πισωδερίου-Φλώρινας καθώς και στον παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίου. Στόχος ήταν η εκπαίδευση και εξάσκηση των παιδιών στο σπορ της χιονοδρομίας, αλλά και η ψυχαγώγηση αυτών.

Ε.Υ.ΖΗ.Ν 2017

Για τρίτη σχολική χρονιά υλοποιείται φέτος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πρωτοποριακό πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου «E.Y.ZH.N».

DSCN0142

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Χατζηζήση Αναστασία με την εποπτεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Φυτάκη Γεωργίου καταγράφει και αξιολογεί παραμέτρους της υγείας των μαθητών, προωθώντας έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος η κ. Χατζηζήση Αναστασία συνεργάστηκε με τη διατροφολόγο κ. Ιωάννα Φασούλα-Τζιλίνη. Η κ. Ιωάννα Φασούλα ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε τάξης για τη διατροφική αξία των τροφών και για την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστούν θερμά τη διατροφολόγο κ. Ιωάννα Φασούλα-Τζιλίνη για τη συνεργασία της με την κ. Αναστασία Χατζηζήση στα πλαίσια της  υλοποίησης του προγράμματος «ΕΥΖΗΝ».