Αρχείο κατηγορίας Μαθητές

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ! ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ!

01

Με μια καρτέλα, που οι ίδιοι χρωμάτισαν με την εμψύχωση του δασκάλου τους Μιχάλη Δούβλου, έφυγαν για το σπίτι τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας την περασμένη Τρίτη.

Η καρτέλα τοποθετείται στην πόρτα του χώρου στον οποίο κάνει τα μαθήματά του το παιδί. Συμβολικά, δείχνουμε στους μαθητές μας ότι η μελέτη στο σπίτι είναι μια δική τους υπόθεση και στη συνέχεια γίνεται ο έλεγχος από τους γονείς.

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη στο σπίτι γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα. Όσο είναι δυνατόν, επικρατεί ησυχία. Πέρα από την κατάκτηση της γνώσης, προσβλέπουμε και στο «πλάσιμο» ευσυνείδητων και αυτόνομων παιδιών. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ είναι το καλύτερο «δώρο» που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Η αυτονομία τους είναι σημαντική κατάκτηση των πρώτων μαθητικών χρόνων, με την καθοδήγηση βέβαια γονέων και δασκάλων.

Με θετική διάθεση, μπορεί να γίνει πραγματικότητα και… τότε όλα μπορούν ν΄ αρχίσουν. Όταν τα παιδιά αισθανθούν αυτόνομα, τότε ο δρόμος γίνεται πιο εύκολος!

02

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Για την εισαγωγή μαθητών/τριών της Στ΄τάξης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο από τον γονέα-κηδεμόνα του μαθητή/τριας.

Τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια έχουν τρεις κατευθύνσεις: 1. Εικαστικών Τεχνών, 2. Θεάτρου-Κινηματογράφου και 3. Χορού.

Ένας γονέας μπορεί να υποβάλει μέχρι 2 αιτήσεις, διαφορετικές ανά κατεύθυνση, εφόσον το παιδί του επιθυμεί να είναι υποψήφιο σε δύο κατευθύνσεις.

Για την κατεύθυνση του Χορού στα δικαιολογητικά που θα σταλούν πρέπει να επισυναφθεί Βεβαίωση Υγείας από Παθολόγο/Παιδίατρο που θα βεβαιώνει τη δυνατότητα φοίτησης του παιδιού στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών σχολείων.

Ημερομηνίες υποβολής αίτησης από 4-5-2020 έως 29-5-2020, ώρα 2μμ.

Ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου αφού πρωτοκολλήσει την αίτηση θα αποστείλει τον αριθμό πρωτοκόλλου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του γονέα.

Ο καθορισμός της ημερομηνίας εισαγωγικής εξέτασης του παιδιού θα καθοριστεί αργότερα με νέα ανακοίνωση.

Τηλέφωνο Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης 2461099875

Στο παρακάτω σύνδεσμο περιέχεται ο κατάλογος των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και η ηλεκτρονική αίτηση που θα συμπληρώσετε για να την στείλετε ηλεκτρονικά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.docx

Μπορείτε να δείτε όλη τη σχετική 50943/Δ2/04-05-2020 εγκύκλιο στην ηλεκτρονική σελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Κοζάνης http://dipe.koz.sch.gr/

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για την εισαγωγή μαθητών/τριών της Στ΄τάξης στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Μουσικό Σχολείο από τον γονέα-κηδεμόνα του μαθητή/τριας.

Ημερομηνίες υποβολής αίτησης από 4-5-2020 έως 29-5-2020, ώρα 2μμ.

Ο Διευθυντής του Μουσικού σχολείου αφού πρωτοκολλήσει την αίτηση θα αποστείλει τον αριθμό πρωτοκόλλου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του γονέα.

Ο καθορισμός της ημερομηνίας εισαγωγικής εξέτασης του παιδιού θα καθοριστεί αργότερα με νέα ανακοίνωση.

Τηλέφωνο Μουσικού Σχολείου 2465023461

Στο παρακάτω σύνδεσμο περιέχεται ο κατάλογος των μουσικών σχολείων και η ηλεκτρονική αίτηση που θα συμπληρώσετε για να την στείλετε ηλεκτρονικά στο Μουσικό σχολείο.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.docx

Μπορείτε να δείτε όλη τη σχετική 50942/Δ2/04-05-2020 εγκύκλιο στην ηλεκτρονική σελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Κοζάνης http://dipe.koz.sch.gr/