Αρχείο μηνός Οκτωβρίου 2021

Ταινία – αφιέρωμα στον Μίλτο Τεντόγλου

Τίτλοι τέλους

Ένα όμορφο αφιέρωμα, μια ταινία μικρού μήκους δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο.

Τα παιδιά αναφέρθηκαν με έναν όμορφο τρόπο στον Γρεβενιώτη αθλητή Μίλτο Τεντόγλου που το καλοκαίρι έφερε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στο άλμα εις μήκος κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η δημιουργία της ταινίας έγινε με αφορμή την επίσκεψη στη Σιάτιστα και την ανοιχτή συζήτηση της μητέρας του αθλητή, κας Ιωάννας Παπαδημητρίου, με τους γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

Όταν η γνώση συνδυάζεται με τις νέες τεχνολογίες, τότε τα αποτελέσματα είναι πιο όμορφα…

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ταινία των παιδιών

Η μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου σε γονείς μαθητών μας

01

Την περασμένη Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, το σχολείο μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στη Σιάτιστα και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τραμπαντζείου Γυμνασίου την εκπαιδευτικό και μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου.

Η κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου αποδέχθηκε την πρόσκλησή του δασκάλου της Β΄ τάξης, Μιχάλη Δούβλου, και ταξίδεψε από τα γειτονικά Γρεβενά για μια ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς των μαθητών. Τι καλύτερο σεμινάριο από το να ακούς έναν άνθρωπο, με τις σκέψεις του, τις ανησυχίες του και τον τρόπο χειρισμού διαφόρων καταστάσεων για τα παιδιά του.

37 χρόνια δασκάλα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο η κυρία Ιωάννα. Όλο και κάτι χρήσιμο είχε να πει στους γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης του σχολείου μας. Η απλότητα του χαρακτήρα της, η ευγένεια και η ταπεινοφροσύνη έδωσαν την ευκαιρία για μια όμορφη συνάντηση, με πολλά οφέλη. Πάνω σε ένα πολυσύνθετο θέμα, με πολλούς παραμέτρους, τη διαπαιδαγώγηση, η κυρία Ιωάννα εξέφρασε τη δική της γνώμη και σίγουρα θύμισε πράγματα που η δύσκολη καθημερινότητα ίσως μας κρατούν μακριά.

Με αφορμή τη δική της επίσκεψη, συζητήθηκαν έννοιες όπως «πρότυπα», «στόχοι», «όρια», «χόμπι», καθώς και ένα σωρό άλλα «ταξίδια» που αφορούν τα παιδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Ρωμιόπουλο, υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στον νομό Κοζάνης, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test, μάσκα).

Μια εκδήλωση χωρίς τα παιδιά αλλά … για τα παιδιά. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που προσπαθεί να έχει κατά νου ότι πίσω από κάθε παιδί, υπάρχει τόσο ο χαρακτήρας του όσο και η οικογένειά του. Ένα σχολείο που φροντίζει να δίνει χέρια βοηθείας και στους γονείς των μαθητών του. Ένα σχολείο που βλέπει κατάματα την πραγματικότητα και δεν αρκείται μονάχα στη στείρα γνώση.

Την καλεσμένη καλωσόρισε με την ομιλία της η διευθύντρια του σχολείου, κα Στέφου Ζωή – Δέσποινα, χαιρέτησε ο δάσκαλος των μαθητών ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην κα Παπαδημητρίου ένα βίντεο – αφιέρωμα των παιδιών στον χρυσό Ολυμπιονίκη, γιο της. Μετά την κουβέντα με τους γονείς, στη μητέρα χαρίστηκε ένα κάδρο – κατασκευή των μαθητών.

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά την κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου. Με την επίσκεψή της στη Σιάτιστα, συνέβαλε στο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου. Η συζήτηση και μόνο μαζί της ήταν ένα διαφορετικό, ευχάριστο ταξίδι, προσγειωμένο στη γη και στην πραγματικότητα…  

Επιπλέον, ευχαριστίες και στον Δήμο Βοΐου για την παραχώρηση της αίθουσας του Τραμπαντζείου Γυμνασίου.

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»

02 03 05 06 08 09 10 11 07 04

Ψήφισμα για την κοίμηση της Αγγελικής Ηλία-Πορπόρη

Στη Σιάτιστα σήμερα  10  Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00  με την απροσδόκητη είδηση της «κοίμησης» της  αγαπητής  κι εξαίρετης εκπαιδευτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας  Αγγελικής Ηλία-Πορπόρη, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου εύχεται ανάπαυση ψυχής κι αιώνια να είναι η μνήμη της  εξαίρετης εκπαιδευτικού.

 13 Ψηφισμα για την κοίμηση της Αγγελικής Ηλία-Πορπόρη.pdf

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου και την Ιερή Μητρόπολη σχεδίασε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο του Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης με τον τίτλο «Ο πολυσχιδής κόσμος της συντήρησης».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν στις 4 και στις 5 Οκτωβρίου 2021 ξεχωριστά ανά τμήμα στην εκπαιδευτική δράση που περιλάμβανε γνωριμία με το έργο αγιογράφων της περιοχής Βοΐου και με τις τεχνικές συντήρησης, καθώς και στην παρουσίαση των εργασιών συντήρησης των εικόνων του παρεκκλησιού της Ζωοδόχου Πηγής Σιάτιστας.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους για την αποδοχή της αίτησης των εκπαιδευτικών του σχολείου για παρακολούθηση του εργαστηρίου τέχνης και πολιτισμού.

ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ

Η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου

ευχαριστούν θερμά

την αξιότιμη οικογένεια του κ. Νικολάου Ψημμένου και της κ. Μαλαματής Βούρου που κάλυψαν το σημαντικό κόστος για τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας στην οποία φοίτησαν με ένα σύγχρονο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, το οποίο περιλαμβάνει τον διαδραστικό πίνακα Intech-Traceboard TI 4187Whiteboard, τον προβολέα Εpson EB-E10 με μπράτσο τοίχου στήριξης, ενισχυτή ήχου και ηχεία (Set home audio 10 Πλήρες HiFi AV-360), που δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς για μια σύγχρονη διδασκαλία, αλλά και ευκαιρίες εικονικών περιηγήσεων και επισκέψεων σε χώρους παιδείας και πολιτισμού. Το διαδραστικό σύστημα τοποθετήθηκε στην αίθουσα της τάξης Δ΄1.

30 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

thumbnail_IMG_20210930_205238

Μια περσινή οπτικοακουστική δημιουργία τους θυμήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 30 του Σεπτέμβρη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, με αφορμή την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

Από τους Εθνικούς Ευεργέτες, με καταγωγή από τη Σιάτιστα, μέχρι τους τοπικούς ευεργέτες, που τα ονομάτά τους μένουν στενά δεμένα με την ιστορία του τόπου μας. Ένας μακρύς κατάλογος που αναμφίβολα μπορεί να δώσει στη Σιάτιστα το όνομα «Πόλη των ευεργετών και δωρητών».

Το ραδιοφωνικό μήνυμα των παιδιών με τίτλο «Μες στο φως των Ευεργετών» δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή σε διαγωνισμό του European School Radio μέσα από το γενικό θέμα «Από το Εγώ στο Εμείς».

02 03 04

Το πρωινό της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2021 τα δευτεράκια του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο,  παρακολούθησαν ξανά την περσινή δημιουργία τους ενώ το βραδάκι της ίδιας μέρας, για μια ώρα περίπου, οι φωνές τους ακούστηκαν γύρω από το σχολείο μας, μέσα από τη σχετική προβολή στον εξωτερικό πέτρινο τοίχο.

Ένα μικρό αφιέρωμα των μαθητών στους ευεργέτες της πόλης μας και το έργο τους. Σχολικές εργασίες πάντα επίκαιρες, που κάθε φορά θα δίνουν αφορμή για κουβέντα με τα παιδιά.

30 Σεπτέμβρη: Ευγνωμοσύνη σε ανθρώπους που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά μας, μέσω της προσφοράς τους.

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των παιδιών