Αρχείο κατηγορίας Τ.Π.Ε. (Πληροφορική)

Ζωγραφική με Τ.Π.Ε.

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, με την εφαρμογή Ζωγραφική (Paint) των Windows, στα πλαίσια του μαθήματος των Τ.Π.Ε. ζωγράφισαν διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές

Οι μαθητές της Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας, στα πλαίσια του μαθήματος των Τ.Π.Ε., δημιούργησαν ζωγραφιές και κάρτες εμπνευσμένοι από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο σχεδιασμός έγινε με τη βοήθεια του προγράμματος Microsoft Paint.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου οργανώθηκε από το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής κ. Τζήμα Δημήτριο επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής με θέμα: «Erasmus+ και Εκπαιδευτική Ρομποτική». Ακολούθησε συζήτηση για την Πληροφορική παιδεία. Στην επιμορφωτική συνάντηση συμμετείχε και ο εκπαιδευτικός ΤΠΕ του 1ου Δημοτικού σχολείου κ. Γκούμας Γεώργιος.

Ενημέρωση σχετικά με το μάθημα της Πληροφορικής

Στον ιστότοπο (http://users.sch.gr/gkiatasioa/) θα βρείτε υλικό και εργασίες από τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε.- Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ανά τάξη στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  πληροφορίες για τους γονείς ,για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και επικοινωνία για τυχόν απορίες.

Γκιάτας Ιωάννης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gkiatasioa/

gkiatasioa

Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και κάρτες

Οι μαθητές των Β, Γ και Ε τάξεων του σχολείου μας, κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 και στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε. δημιούργησαν ζωγραφιές και κάρτες εμπνευσμένοι από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο σχεδιασμός έγινε με τη βοήθεια του προγράμματος Microsoft Paint.

Έρευνα για ατυχήματα

Οι μαθητές του ΣΤ΄ σε συνεργασία με τη δασκάλα του τμήματος Κουγιούφα Μαρία πραγματοποίησαν μια εύρυνα σχετικά με ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στην καθημερινότητα τους.

Επιλέχθηκε η χρήση ερωτηματολογίου ως η μεθοδολογία της έρευναςγια το συγκεκριμένο θέμα. Τα ερωτήματα ήταν όλα πολλαπλής επιλογής για να βγουν τελικά συμπεράσματα με ποσόστωση.

Τα ερωτηματολόγια  μοιράστηκαν στους μαθητές τριών τάξεων του σχολείου (Β2, Δ2 και ΣΤ) και μετά τη συλλογή τους, έγινε η καταμέτρηση των απαντήσεων κάθε επιλογής. Στη συνέχεια στα πλαίσια του μαθήματος των Τ.Π.Ε και σε συνεργασία με τον καθηγητή Γκούμα Γιώργο, έγινε η καταγραφή των απαντήσεων σε υπολογιστικό φύλλο (με το ανοικτού κώδικα LibreOffice) σε πίνακες. Έπειτα οι μαθητές υπολόγισαν στο κάθε πίνακα τα σύνολα και το ποσοστό της κάθε επιλογής σε κάθε μια από τις ερωτήσεις. Τέλος, για κάθε ερώτημα δημιούργησαν ένα διάγραμμα με διαφορετικό τύπο (στήλη, γραμμή, πίτα). Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα ή στον ακόλουθο σύνδεσμο για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα σε μορφή pdf.

Ατυχήματα-2013-2014_thumb

Ζωγραφική με το MS Paint

Το βίντεο είναι μια προβολή των σχεδίων που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου μας, είτε ως μέρος εργασιών είτε ως ελεύθερη επιλογή θέματος στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014. Οι ζωγραφιές δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα Paint της Microsoft.