Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις

Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Στις 6 Μαρτίου είναι η μέρα κατά της ενδοσχολικής βίας. Έτσι η Γ΄ τάξη αποφάσισε να στείλει το δικό της μήνυμα με το παιχνιδοτράγουδο «Μήλα γύρω γύρω στη μέση πορτοκάλι», θέλοντας να τονίσει τις αξίες του σεβασμού στο διαφορετικό, της φιλίας και της καλής επικοινωνίας αντί της βίας.

«ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄

Την Τετάρτη 1-3-2023 μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας και του ίδιου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαργαρίτη τα παιδιά των τάξεων Ε΄και Στ΄ των δημοτικών σχολείων της Σιάτιστας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού Τραμπαντζείου Γυμνασίου παρουσιάσεις για τα εξής θέματα:

 1. Στοματική υγιεινή για παιδιά από την κ. Πλιάχα Ολυμπία, Διευθύντρια Οδοντιατρικής Κλινικής του ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο» και
 2. Μέτρα αυτοπροστασίας από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές από τον κ. Δούφλια Ευάγγελο, Επιστημονικό Συνεργάτη Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας ΠΔΜ.

Οι εκδηλώσεις υγείας συνεχίστηκαν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας με ενδιαφέροντα θέματα για ενηλίκους.

Ευχαριστούμε την Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας που σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου πρόσφεραν  ευκαιρία στα παιδιά για ενημέρωση σε θέματα υγείας κι αυτοπροστασίας.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 16-2-2023 είχαμε τη χαρά στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ του σχολείου να συνδεθούμε και να  παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση (live steaming) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κ.Ο.Θ». Πρόκειται για το δεύτερο  εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  που πρόσφερε στις σχολικές μονάδες  φέτος η ΚΟΘ δωρεάν  - μετά τη «Σεχραζάντ» – και η δυνατότητα αυτή προσφέρθηκε στη σχολική μονάδα μετά από σχετική δήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφή.

Τα παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του σχολείου -και παιδιά από δεκάδες άλλα σχολεία της Ελλάδας- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό ταξίδι σε εννιά ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα  να απολαύσουν σε ζωντανή εκτέλεση από τους/τις μουσικούς της ΚΟΘ αποσπάσματα από εκλεκτούς συνθέτες κι ακόμη να δουν και να ακούσουν παιδιά από τις εννιά αυτές χώρες να παρουσιάζουν  τις χώρες τους και τη μουσική παράδοση αυτών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε:

 1.  Παρουσίαση της Ελλάδας  από την Χριστίνα και ακρόαση του Χιώτικου του Νίκου Σκαλκώτα.
 2. Παρουσίαση από τον Liam και την Leia της Νορβηγίας και ακρόαση του μουσικού αποσπάσματος Στο παλάτι του βασιλιά του βουνού του Ε.Γκριγκ.
 3.  Παρουσίαση της Φινλανδίας από την Αιμίλια και τη Γιοχάννα και ακρόαση του μουσικού αποσπάσματος Φινλάντια του Γιαν Σιμπέλιους.
 4. Παρουσίαση  των Κανάριων νησιών και της Ισπανίας από τον Αρτούρο και ακρόαση του Χορού της μυλωνούς του Μ. ντε Φάλια.
 5. Παρουσίαση  της Τσεχίας από την Ρεβέκκα  και ακρόαση του Γάμου των χωρικών του Μ. Σμέτανα.
 6. Παρουσίαση από την Amelie της Ρουμανίας και ακρόαση του μουσικού κομματιού Hora Staccato του Γ.Ντινίκου
 7. Παρουσίαση από τη Βερόνικα της Ουγγαρίας και ακρόαση της Ουγγρικής Ραψωδίας αρ.2 του Φραντς Λιστ.
 8. Παρουσίαση από την Άνι της Βουλγαρίας και ακρόαση της Ραψωδίας Βάρνταρ,έργο 16 του Π. Βλαντιγκέροφ.
 9. Παρουσίαση της Αυστρίας από την Νόρα  και ακρόαση του αποσπάσματος Φωνές της άνοιξης του Γ. Στράους του νεότερου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργάνωσε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μας» στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης με την επιμέλεια της δασκάλας εικαστικών της σχολικής μονάδας κ. Σαπνάρα Ευδοξίας.

Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία οι τάξεις Γ΄και Ε1 πραγματοποίησαν τις παρακάτω δράσεις: 1) Δημιουργία αφίσας με τίτλο « Εγώ κι εσύ μαζί!» , η οποία μοιράστηκε στα καταστήματα της πόλης μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα αναπηρίας. 2) Κατασκευή καρδιών με θέμα «Δίνω χρώμα στην αναπηρία», οι οποίες και αυτές χαρίστηκαν στα καταστήματα της πόλης μας. 3) Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με πλαστικοποιημένα γράμματα και σχηματισμός της φράσης «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» 4) Κατασκευή ταμπλό με ζωγραφιές των παιδιών με θέμα: «Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία». 5) Γραφή του ονόματος των παιδιών με τη γραφή braille. Ευχαριστούμε θερμά τους καταστηματάρχες της πόλης μας για την άριστη συνεργασία τους και υποδοχή των μαθητών του σχολείου μας. Χτίζουμε γέφυρες σχολείου και κοινωνίας.