Αρχείο μηνός Ιουλίου 2021

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

Την Πέμπτη 24-6-2021 στις 10.00 πμ οργανώθηκε η τελετή αποφοίτησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αναστάσιος Σπύρου» του σχολείου.

Ο εκπαιδευτικός της Στ΄ τάξης κ. Πορπόρης Ιωάννης συνέλεξε φωτογραφικό υλικό των μαθητών και μαθητριών δημιουργώντας δύο ψηφιακές αφηγήσεις α) της ανάπτυξης κάθε παιδιού και β) της ιστορίας της σχολικής ζωής των αποφοίτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας, χαρίζοντας ψηφιακό δίσκο με φωτογραφικά τεκμήρια της σχολικής ζωής σε κάθε μαθητή και μαθήτριά του.

Η Δ/ντρια του σχολείου επίσης κατευόδωσε τα παιδιά με τα παρακάτω λόγια.

Κατευόδιο.pdf

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τους αποφοίτους και οι μαθητές της Ε΄τάξης. Οι απόφοιτοι σε μια σύντομη παρουσίαση που επίσης επιμελήθηκε ο κ. Πορπόρης, απηύθυναν μηνύματα αποχαιρετισμού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το ψηφιακό υλικό παρουσιάστηκε από τον κ. Πορπόρη-χωρίς την παρουσία των αποφοίτων- την 5η και την 6η ώρα και σε μαθητές άλλων τάξεων.

Στις 11.00 πμ οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης παρουσίασαν στο προαύλιο του σχολείου με την επιμέλεια της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Τζιλίνη Αναστασίας πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και σύγχρονου χορού. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των τάξεων Β΄, Δ΄ και Ε΄. Για την αποφυγή συνωστισμού στο προαύλιο οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄ και Γ΄ παρακολούθησαν τη χορευτική αυτή εκδήλωση της Στ΄ τάξης νωρίτερα, στις 9.00 το πρωί.

Παιδιά της Στ΄ τάξης στη συνέχεια δημιούργησαν ένα εικαστικό έργο αποχαιρετισμού με μήνυμα αγάπης για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε΄ΚΑΙ Γ΄ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΝΟΣΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με ευκαιρία τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων με θέμα «Το μέλλον των Μουσείων. Αναστοχασμός και επανεκκίνηση» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σχεδίασε την ψηφιακή εκπαιδευτική δράση «Νόσος και θεραπεία στον χρόνο», που απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η εκπαιδευτική δράση αφορούσε, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, την «αντιμετώπιση των ασθενειών από τους αρχαίους χρόνους έως την ύστερη μεταβυζαντινή εποχή». Ακόμη οι μαθητές μπορούσαν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν εικαστικά έργα ή σύντομες ιστορίες από την εμπειρία τους από τη σύγχρονη πανδημία, την προσφορά των ιατρών, τα μέσα προφύλαξης κά. Επιπλέον επιδίωξη ήταν να γίνουν γνωστά σημαντικά αρχαιολογικά αντικείμενα και έργα τέχνης που αφορούν την θεραπεία στον χρόνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

Στην ψηφιακή εκπαιδευτική δράση συμμετείχαν μαθητές της Ε΄τάξης και της Γ΄τάξης του σχολείου μας. Μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης δημιούργησαν έργα παίρνοντας αφορμή από το βιβλίο του Β. Κατσαρού «Φάρμακα και θαύματα. Γιατροί, νοσηλευτές και άγιοι, γιάτραινες και ακτουάριοι» των εκδόσεων «Καλειδοσκόπιο», ενώ μαθητές και μαθήτριες της Γ΄τάξης φαντάστηκαν εικαστικά τη μελλοντική δημιουργία από τους ίδιους/ες μιας συλλογής αφιερωμένης στη σύγχρονη πανδημία.

Είκοσι ένα (21) εικαστικά έργα των μαθητών μας μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα του Μουσείου Αιανής, στην οποία εκτίθενται και συμμετοχές μαθητών και μαθητριών και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

https://nososkaitherapeiastonxrono.wordpress.com/οι-μαθητικές-συμμετοχές-στη-δράση-μας/