Αρχείο μηνός Σεπτεμβρίου 2021

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2021

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας χάρηκαν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με φετινό σύνθημα: «Το Σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Μεταξύ των στόχων της δράσης περιλαμβάνονταν η προώθηση της υγείας και της ευεξίας και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Από τις 10 πμ οι μικροί μαθητές του σχολείου κινήθηκαν προς τον Άγιο Ιωάννη, ενώ οι μεγάλοι προς τους αθλητικούς χώρους Ελένης Γκαγκαράτσα όπου συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές και σε παιχνίδια. Υπεύθυνος της οργάνωσης της γιορτής του αθλητισμού ήταν ο κ. Χασιώτης Αθανάσιος, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και υπεύθυνοι συνοδοί οι εκπαιδευτικοί των τάξεων.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα ενθύμησης της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού (τον 4ο αιώνα) και της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού (τον 7ο αιώνα), μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης στο προαύλιο της εκκλησίας θέλησαν να θυμίσουν πως ο ζωοποιός Σταυρός του Ιησού αναδείχθηκε σύμβολο ταυτότητας της ρωμιοσύνης κι έφερε του Γένους την έγερση και την ανάσταση με τη Μεγάλη Επανάσταση.

Στο προαύλιο της εκκλησίας οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν έξι (6) λάβαρα-σημαίες της Επανάστασης: τη σημαία της Ύδρας, τη σημαία του Ανδρέα Λόντου από το Αίγιο (όταν μπήκε στην Πάτρα στις 21-3-1821), τη σημαία του Καστελόριζου, τη σημαία της Μάνης, τη σημαία των Σπετσών και τη σημαία του Κολοκοτρώνη.

IMG_20210914_100316s

Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση!

01

Πέρσι τέτοιες μέρες, ως πρωτάκια, μαζί με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο, έδιναν την υπόσχεση να κάνουν τις ρίζες τους πιο δυνατές, με το δέντρο που φύτεψαν στο προαύλιο του σχολείου μας, τη δάφνη. Με την επιστροφή, την ημέρα του Αγιασμού, τη βρήκαν εδώ, να βγάζει καινούρια φύλλα κάτω, χαμηλά στις ρίζες της.

Φέτος συνεχίζουν, ως μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης, κρατάνε στα χέρια τους και το ποτιστήρι. Αυτό με το οποίο θα προσπαθήσουν να ποτίσουν τη ζωή τους με αγάπη και γνώση.

22 ποτιστήρια που καθημερινά θα προσπαθούν να ρίχνουν το νερό της δημιουργίας…

Όσα εμπόδια, όσες δυσκολίες κι αν έρθουν, ας διδασκόμαστε από αυτά κι ας είμαστε δυνατοί να… κρατάμε το ποτιστήρι μας.

Υγεία και καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, συλλόγους, φορείς, συμπαραστάτες του έργου μας.

Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση!

02 03 04 05

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Στο παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το ψηφιακά υπογεγραμμένο  με αριθμό πρωτ. 111736/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

ΕΞΕ – 111736 – 2021 – Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.pdf