Αρχείο μηνός Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνέπεσε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και γιορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 με φετινό σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση- Αγαπώ την Υγεία μου».

Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Χατζηζήση Αναστασία οργάνωσε για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τάξεων ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες (πορεία και παιχνίδια- αθλοπαιδιές.) 

Παράλληλα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και Στ΄1 και ΣΤ΄2 μαζί με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων: κ. Κολισιάνη Θωμά, κ. Πορπόρη Ιωάννη και κ. Κουγιούφα Μαρία, τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Τσιαούση Μιχαήλ και τη Διευθύντρια κ. Στέφου Ζωή προγραμμάτισαν επίσκεψη για γνωριμία με τους αθλητικούς χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης. (Στάδιο και Κλειστό Γυμναστήριο), καθώς και ξενάγηση στο Λιάπειο Κολυμβητήριο Κοίλων Κοζάνης.

Παράλληλα παρακολούθησαν ωριαίο εγκεκριμένο πρόγραμμα της Ακαδημίας Ρομποτικής που οργανώθηκε με καθοδήγηση του ΠΑΜΑΚ στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη, καθώς και ξενάγηση στη βιβλιοθήκη.

Τα παιδιά ξεκουράστηκαν στο Δημοτικό Πάρκο Κοζάνης.

«Με το κλειδί στο χέρι»

70538246_10217323420816683_8502043609615302656_n

     Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019 – 2020 και λίγο μετά τον αγιασμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης παρέλαβαν από τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο από ένα κλειδί.

Αρχικά θα προσπαθήσουμε να ξεκλειδώσουμε την καρδιά μας, τις δυνατότητες και τα ταλέντα μας. Ο καθένας έχει τα δικά του. Αυτά εντοπίζουμε, αναδεικνύουμε και τα φέρνουμε στη συνέχεια στην ομάδα μας. Έτσι στην πορεία θα καταφέρουμε να ανοίξουμε τις πόρτες της γνώσης… της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Ιστορίας, των Θρησκευτικών, της Μελέτης περιβάλλοντος, των Αγγλικών, της Γυμναστικής, της Πληροφορικής, της Θεατρικής αγωγής, των Εικαστικών….

Θα ξεκλειδώσουμε ακόμη πόρτες αρχοντικών, εκκλησιών, μουσείων κι άλλων σημείων ενδιαφέροντος της Σιάτιστας κι άλλων τόπων της Μακεδονίας.

Επιπλέον με το κλειδί μας θ” ανοίξουμε μια βαλίτσα παλιά, από το 1940. Στη συνέχεια θα «ξεσκονίσουμε» συρτάρια για να μάθουμε την ιστορία του πέτρινου Σχολείου μας, του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας. Φορές φορές το κλειδί μας θα το χαρίζουμε και σε εσάς. Γιατί σχολείο χωρίς κοινωνία δεν υπάρχει. Καλή σχολική χρονιά!
Πόρτες, πόρτες, πόρτες… Γεμάτες φαντασία και δημιουργία… Δυναμικά, με το κλειδί στο χέρι.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας ότι με τη 3η Πράξη/13-9-2019 του Συλλόγου Διδασκόντων εφαρμόζεται και φέτος η δράση «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα» με έναρξη εφαρμογής της δράσης το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου 2019 κι εφαρμογή κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο.