Αρχείο μηνός Νοεμβρίου 2020

Δημιουργία εκπαιδευτικής ταινίας από την Α΄ τάξη: «Το γράμμα Θθ»

01

Εκπαιδευτική ταινία μικρού μήκους σχετικά με το γράμμα Θθ δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

Παρουσίαση του γράμματος Θθ… ένα ενΘύμιο!

Θθ στη γραφή.
Θθ σε συλλαβές (Τροχός της Ανάγνωσης, Γραμματοθήκη).
Θθ στην ανάγνωση κειμένων.
Θθ στις ζωγραφιές μας.
Θθ στα σπίτια μας.
Θθ παντού….  από τα πρωτάκια μας!

Την προσπάθεια των παιδιών εμψύχωσε ο δάσκαλος της τάξης, Μιχάλης Δούβλος.

Τη βιντεοσκόπηση και επιμέλεια των μαθητών, μαθητριών ανέλαβαν επιτυχώς οι γονείς τους.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ταινία μικρού μήκους των παιδιών

«Κάνε τις ρίζες σου πιο δυνατές»

«Πουπουλένια όνειρα» για τα πρωτάκια μας…

01

Λίγο πιο πάνω από το λευκό (σύμβολο της αγνότητας) δέντρο μας, εκεί στην αίθουσα της Α΄ τάξης, στον ουρανό μας, βρίσκονται τα όνειρά μας. Πουπουλένια.

Τέτοια όνειρα δικαιούμαστε. Όνειρα με φωνή… α, β, γ, δ…

Κι αν για μας τους μεγάλους φαντάζουν ουτοπίες, είναι για τα παιδιά ο κόσμος τους όλος. Ας μην τους τα στερήσουμε.

«Κάνε τις ρίζες σου πιο δυνατές»

Ο δάσκαλος της τάξης

02

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΞΕ – 156658 – 2020 – Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.pdf

Με αφορμή την Επέτειο εξέγερσης στο Πολυτεχνείο οι μαθητές και οι
μαθήτριες της Ε΄τάξης δημιούργησαν εικαστικά έργα.

Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης Webex

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε οδηγίες εγκατάστασης – σύνδεσης στο webex για τα διαδικτυακά μαθήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=UbYz2wuBI08

Επίσης μια χρήσιμη συλλογή από βίντεο για το webex, έχουν στην ιστοσελίδα τους οι Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ (ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας)

http://pektpe.xyz/index.php/webex/

 

«Το δέντρο μας σε άλλη μορφή»

01

Το δέντρο μας αλλάζει μορφή... Με το λευκό της αγνότητας και το μπλε της θάλασσας. Δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου 1940 μέσα από το 1ο τεύχος μας για κάθε πρωτάκι του σχολείου μας από τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο.

Από τις προηγούμενες μέρες… επιλέξαμε τους τροχούς της ανάγνωσης για να ενισχύσουμε τις αναγνωστικές ικανότητες μας.

Επιπλέον, το μεγάλο κάδρο της τάξης μας, έτοιμο να δεχθεί τις πρώτες μας εκπαιδευτικές πινελιές στο Δημοτικό Σχολείο. Έτοιμο, με σκίτσα ζωγραφισμένα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης.

«Κάνε τις ρίζες σου πιο δυνατές… Με φιλοπατρία και ανάγνωση»

02030405

 

Ευχαριστήριο

 Η Δ/ντρια, το διδακτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ουΔημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά το  Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος  «Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου» για την πρόθυμη ανταπόκριση σε αίτημα για τον εξοπλισμό του σχολείου με ένα σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα. Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 έγινε η παραλαβή του  φωτοτυπικού μηχανήματος RICOH IΜ 2702.   Το Ίδρυμα «Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου» αποδεικνύει για μια ακόμη φορά έμπρακτο ενδιαφέρον για το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και συνεχή μέριμνα για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του σχολείου. 

Ευχαριστήρια

Η Δ/ντρια, το διδακτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά την κ. Αικατερίνη Ζωγράφου, καθηγήτρια Φυσικής  και θερμή υποστηρίκτρια του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, για την υποστήριξη της ανακαίνισης του εργαστηρίου φυσικών επιστήμων «Δέσποινα Γκουτζιαμάνη-Ζωγράφου» του σχολείου.

Η Δ/ντρια και  το διδακτικό προσωπικό  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμάτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας για την προμήθεια στο σχολείο μιας  ηλεκτρικής σκούπας  KARCHER WD3 premium  και μιας ηλεκτρικής τρόμπας για μπάλες.

  Η Δ/ντρια, το διδακτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά την κ. Παπαναούμ Καίτη  για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου με τα εξαιρετικά φωτογραφικά της λευκώματα «Σιάτιστα Περιπλάνηση στο χθες και στο σήμερα»και «Ο μόχθος για το κάρβουνο»,καθώς και  το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Μαρκίδες Πούλιου»που απέστειλε δύο αντίτυπα του αυτοβιογραφικού βιβλίου του κ. Δημητρίου Χρ. Σιώτα«Κυνηγώντας το μέλλον με προσοχή και προσπάθεια».