Αρχείο κατηγορίας Σχολικές Δραστηριότητες

Στο στολισμένο δέντρο της Αλφαβήτας της Σιάτιστας

01

Στο δικό τους δέντρο, της Αλφαβήτας της Σιάτιστας, στον αύλειο χώρο του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου βρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Β΄ τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους Μιχάλη Δούβλο την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.

Στο όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο δέντρο ακούσαμε τα δευτεράκια μας με ένα δικό τους τραγούδι «Η Αλφαβήτα της Σιάτιστας» ενώ έψαλαν και τα Κάλαντα Χριστουγέννων.

Παρουσία γονέων των μαθητών, το αστέρι των Χριστουγέννων και χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, με φόντο τις πρώτες λέξεις γραμμένες από τα παιδιά για τον τόπο τους, σχηματίστηκαν όμορφες εικόνες στα μάτια μας.

Μια περσινή δράση με φετινή… συνέχεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Ώττα για την άμεση ανταπόκριση και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του δέντρου της Αλφαβήτας της Σιάτιστας.

Ο πρόεδρος Τάκης Σαμαράς, μεταξύ άλλων, φρόντισε ν” αφήσει κάτι και για το σχολείο μας, τους μαθητές μας…

02

 

Ένα ταξίδι στη χριστουγεννιάτικη Χωχαρούπα

01

Εμπνευσμένοι από το βιβλίο της Γλώσσας Β΄ τάξης…

Στο ταξίδι τους στη Χωχαρούπα, ΧΩρα των ΧΑΡΟΥμενων ΠΑιδιών, ο Λουκάς, η Χαρά, ο Αρμπέν και η Γαλήνη συναντούν 22 παιδιά που φροντίζουν τα σπιτικά τους, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Μιχάλη Δούβλου. Είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας οι οποίοι με μεράκι χρωματίζουν τα σπίτια, στρώνουν άμμο στην αυλή τους, καλλωπιζουν πόρτες και παράθυρα, βάζουν πινακίδες ενώ… το χιόνι αρχίζει και γίνεται πυκνό… Χριστούγεννα ξημερώνουν, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!

02 03 04 05 06

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Την Πέμπτη 23/12/2021 δεχτήκαμε την επίσκεψη χορωδιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» που έψαλε υπέροχα κάλαντα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης της σχολικής μονάδας. Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού σχολείου συνόδευε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσουμής, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή να μας επισκεφθούν και να μας χαρίσουν τόσο υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α΄τάξης με την επιμέλεια την κ. Αλεξάνδρας Τσιώνη, αφού εργάστηκαν μεθοδικά αρκετό καιρό, παρουσίασαν την Πέμπτη 23-12-2021 το Αλφάβητο των Χριστουγέννων μέσα σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της τάξης με σκηνικό χριστουγεννιάτικες εικόνες στον διαδραστικό πίνακα και όμορφες μελωδίες. Μέσα από τα γράμματα του αλφάβητου παρουσιάστηκε όλη η ιστορία του θαύματος της ενανθρώπισης του Ιησού. Ευχαριστούμε θερμά τα μικρά πρωτάκια και τη δασκάλα τους για το όμορφο δρώμενο για το οποίο απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια, μελέτη και οργάνωση.

Τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες (5η και 6η) εκπρόσωποι του νέου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων μοίρασαν δωράκια-χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις σε όλους τους μαθητές της σχολικής μονάδας και πολλές ευχές σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Την Πέμπτη 23/12/21 ταχυδρομήθηκαν μέσω ΕΛΤΑ και οι καρτ ποστάλ με πολλές χριστουγεννιάτικες ευχές των μαθητών και των μαθητριών της ΣΤ΄ στο πλωτό μουσείο Νεράιδα.

DSCN7546

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν ταχυδρομηθεί και εικαστικά έργα των παιδιών της Α΄τάξης με χριστουγεννιάτικες ευχές για την ενθάρρυνση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Μποδοσάκειου νοσοκομείου που αγωνίζεται σκληρά στη μάχη κατά της πανδημίας.

ΕΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤ΄ΤΑΞΗ

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της Στ΄τάξης κ. Κουγιούφα Μαρία σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα και με τον εκπαιδευτικό της αγγλικής γλώσσας κ. Αμπατζίδη Γεώργιο με αφορμή την Ημέρα Πολυγλωσσίας, οργάνωσαν ένα πολύγλωσσο αφιέρωμα στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο, αφού το έτος 2021 χαρακτηρίστηκε Έτος Βρεττάκου επειδή συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή.

Στη διάρκεια των τριών μηνών οι τρεις εκπαιδευτικοί δίδαξαν στην Στ΄τάξη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου στην ελληνική, στη γαλλική και στην αγγλική γλώσσα εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στην ερμηνεία, στην εμβάθυνση και στην αναγνωστική άσκηση.

Τα παιδιά της Στ΄τάξης μελέτησαν λοιπόν ποίηση Βρεττάκου σε τρεις γλώσσες, εμπνεύστηκαν από αυτήν και δημιούργησαν καλλιτεχνικά έργα, έκαναν άσκηση δημιουργικής γραφής συγγράφοντας και τα ίδια ποιητικό λόγο και κατασκευάζοντας μικρά βιβλία ποίησης, ασκήθηκαν στην απαγγελία στις τρεις γλώσσες και τέλος κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα.

Την Τετάρτη 22/12/2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης απήγγειλαν τα ποιήματα του Βρεττάκου: Επιφανής μαρτυρία, Το μεγάλο έργο, Σεμινάριο, Ο σφυγμός, Μάλωμα και Ο άλλος στρατιώτης στην ελληνική, στη γαλλική και στην αγγλική γλώσσα και παρουσίασαν την καλλιτεχνική δουλειά τους στην Γ΄τάξη. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 23/12/2021 επανέλαβαν το αφιέρωμα στον Βρεττάκο ξεχωριστά για τις τάξεις Δ1, Ε2 και Ε1.

Ο Βρεττάκος στα ποιήματα που επιλέχθηκαν για διδασκαλία υμνεί την ομορφιά του φυσικού κόσμου, μεταδίδοντας το μήνυμα της αγάπης και της δημιουργικότητας και δηλώνοντας ότι παραμένει στρατιώτης αγάπης και ποίησης ακολουθώντας το φως.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από τους τρεις εκπαιδευτικούς έχοντας γενικότερους στόχους την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της δημοκρατικής κουλτούρας των μαθητών/τριών εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της σχολικής μονάδας «Αξίες ζωής για την ενδυνάμωση μιας κουλτούρας συνεργασίας».

Α) Φωτογραφίες από καλλιτεχνικά έργα των παιδιών:

1. Εμπνεύσεις από τη φύση που λάτρεψε ο Βρεττάκος

2. Ένα εικαστικό παζλ από την ποίηση του Βρεττάκου

3. Μικροί αναγνώστες ποίησης

Β) Φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού οι τάξεις Α΄, Δ΄1, Δ2 και ΣΤ΄ δημιούργησαν εικαστικά έργα με μηνύματα εκφράζοντας τις ανάγκες-δικαιώματα των παιδιών του κόσμου.

Η δράση αυτή συνδέεται με τον 2ο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, ο οποίος έχει τον γενικότερο τίτλο «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» και για τις τάξεις Α΄και Δ΄αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ για την Στ΄τάξη αφορά τη συμπερίληψη: αλληλοσεβασμό και διαφορετικότητα.

Έργα των τάξεων Δ΄1 και Στ΄

Έργα της τάξης Α΄

Έργα της τάξης Δ΄2

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Στ΄τάξη και η Δ1 τάξη σε συνεργασία δημιούργησαν εικαστικά έργα και έργα κολλάζ, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Διαμαντοπούλου και Κουγιούφα, στέλνοντας μηνύματα για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας με στόχο την καταπολέμηση στερεοτύπων, προκαταλήψεων και αποκλεισμού και για την προαγωγή του σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Η δράση αυτή συνδέεται και με τον 2ο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, ο οποίος έχει τον γενικότερο τίτλο «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» και για την Στ΄τάξη αφορά τη συμπερίληψη: αλληλοσεβασμό και διαφορετικότητα, ενώ για τη Δ΄τάξη τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οπωσδήποτε η δράση αυτή, επιδιώκοντας την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της δημοκρατικής κουλτούρας των μαθητών/τριών, εντάσσεται και στο σχέδιο δράσης της σχολικής μονάδας «Αξίες ζωής για την ενδυνάμωση μιας κουλτούρας συνεργασίας», το οποίο υποστηρίζεται από τους/τις εκπαιδευτικούς: Κουγιούφα, Διαμαντοπούλου, Αμπατζίδη, Χατζηκώστα και Γκούμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΕΡΑΪΔΑ»

Τα παιδιά της Στ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν διαδικτυακά το Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα» την Τετάρτη 8/12/2021 και να σαλπάρουν στον Αργοσαρωνικό και στη χρυσή εποχή του ελληνικού τουρισμού και του ελληνικού κινηματογράφου.

Η μουσειολόγος κ. Σοφία Ξυναριανού που βρισκόταν στο πλοίο υποδέχθηκε τα παιδιά. Τα παιδιά μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεράιδα: Ένα καράβι γεμάτο ιστορίες!» ενημερώθηκαν για την ιστορία του πλοίου κι εξερεύνησαν τους χώρους του πλοίου. Τις εντυπώσεις τους κατέγραψαν σε καρτ ποστάλ, τις οποίες περιείχε το εκπαιδευτικό πακέτο το οποίο στάλθηκε δωρεάν στο σχολείο, οι οποίες θα ταχυδρομηθούν μέσω ΕΛΤΑ στο μουσείο. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την καλή κατάσταση του ιστορικού πλοίου, τα εκθέματα, τη γέφυρα και το τιμόνι του καπετάνιου, το ημερολόγιο του καπετάνιου κι εξέφρασαν την επιθυμία για μια δια ζώσης επίσκεψη στο πλωτό μουσείο.

Το επιβατηγό «Νεράιδα» αποτελεί σύμβολο της χρυσής εποχής του τουρισμού και διεκδικεί μια θέση στη διαχρονική μνήμη της ελληνικής ακτοπλοΐας και της επιχειρηματικής ιστορίας του τόπου. Ναυπηγήθηκε ως «Laurana» το 1939 στο ιταλικό Fiume και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως επιβατηγό και στη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου ως διασωστικό. Αγοράστηκε το 1949 από τον Γιάννη Λάτση και με το όνομα «Νεράιδα» (προς τιμή του τόπου γέννησης του μετέπειτα πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα, ο οποίος ήταν επιβάτης στο 1ο ταξίδι του πλοίου στον Αργοσαρωνικό) δρομολογήθηκε στη γραμμή Πειραιά-Αίγινας-Μεθάνων-Πόρου-Ύδρας-Ερμιόνης-Σπετσών. Μη τακτικοί προορισμοί του ήταν το Λεωνίδιο, η Μονεμβασιά , η Επίδαυρος, το Ναύπλιο και η Σαλαμίνα. Μέχρι τον παροπλισμό του το 1974 εμφανίστηκε σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών.

Μεταξύ των στόχων της δημιουργίας του Πλωτού Μουσείου «Νεράιδα», που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ.Λάτση», είναι η ανάδειξη της ναυτικής ιστορίας και της παράδοσης της Ελλάδας. Στην ιστοσελίδα www.neraida.org ανακοινώνεται ο τόπος ελλιμενισμού και το ωράριο επισκέψεων. Η είσοδος στο πλωτό μουσείο είναι ελεύθερη.

Υλικό του εκπαιδευτικού φακέλου «Νεράιδα:ένα πλωτό μουσείο»

Αποστολή αγάπης: «Δίνω χρώμα στην αναπηρία»

01

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Κάτω από το λευκό δέντρο της τάξης μας μια έκπληξη μας περιμένει.

Ένα ευχαριστήριο – έπαινος από τη δομή εκπαίδευσης και στήριξης Ατόμων με Αναπηρία «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ», που λειτουργεί στη Νεάπολη Βοΐου. Οι καινούριοι μας φίλοι θέλησαν να μάς ευχαριστήσουν για την εθελοντική συμμετοχή μας στη χριστουγεννιάτικη έκθεση τους, για τις κατασκευές που δημιουργήσαμε και χαρίσαμε, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Μικροί εθελοντές, μεγάλες ψυχές».

Λίγο παραδίπλα, ένα ημερολόγιο του 2022, για να στολίσει την τάξη μας. Πόσα ευχαριστώ να πούμε.

Τα δώρα των παιδιών από τη δομή ΑμεΑ δεν έχουν τελειωμό. Σε ένα όμορφα στολισμένο κουτί βρίσκουμε 22 περιποιημένες συσκευασίες, λεπτομερώς τυλιγμένες, που μέσα «κρύβουν» τα δώρα που έστειλαν τα παιδιά της δομής. Ένας ξύλινος σταυρός – φυλαχτό για κάθε παιδί της τάξης μας, εν όψει της καινούριας χρονιάς που ξημερώνει.

Μπροστά μας κι ένας φάκελος με την  επιγραφή «Αποστολή αγάπης: Δίνω χρώμα στην αναπηρία». Τα παιδιά της δομής μας στέλνουν την καρδιά τους, να της δώσουμε χρώμα και να την επιστρέψουμε. Μία ιδιαίτερη αποστολή, από τις πιο όμορφες και συγκινητικές που μας ζητήθηκε ποτέ να διεκπεραιώσουμε. Οι καρδιές των παιδιών της δομής, χρωματισμένες από τα χέρια μας είναι έτοιμες να στολίσουν ταυτόχρονα τον τοίχο του δικού μας σχολείου αλλά και του φορέα εκπαίδευσης και στήριξης ΑμεΑ.

Η αποδοχή του Άλλου μπορεί να έρθει μέσα από δράσεις βιωματικές και συνεχόμενες. Η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι υπόθεση μονάχα της 3ης Δεκέμβρη.

Κι όλοι μαζί, τόσο ίδιοι μα συνάμα και τόσο διαφορετικοί. Κι ίσως σ΄ αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι ακόμη πιο σημαντικό, ν΄ αγκαλιάσουμε ανθρώπους με πραγματικές ανάγκες.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά, τους γονείς, την υπεύθυνη, κα Αννίκα Σκανδάλη, και τα μέλη της Δομής «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ». Μια δομή με πραγματική στήριξη των ΑμεΑ και των γονέων τους. Ευλογία να υπάρχουν στον τόπο μας, στον Δήμο μας. Είναι από μόνοι τους «Χριστούγεννα»…

02 03 05 06 07

Μικροί εθελοντές, μεγάλες ψυχές

01

Τη χριστουγεννιάτικη έκθεση της δομής εκπαίδευσης και φροντίδας ΑμεΑ «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» στηρίζουν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας.

Εν όψει των Χριστουγέννων, έρχονται σε επαφή με την έννοια του εθελοντισμού κι ως μικροί εθελοντές, μαθαίνουν να προσφέρουν κάτι με τη θέληση τους, χωρίς να ζητάνε αντάλλαγμα.

Στηρίζουμε τη δομή ΑμεΑ που εδρεύει στη Νεάπολη Βοΐου, του δήμου μας, με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από κάτι δικό μας. Με φύλλα από τον πλάτανο της αυλής του σχολείου μας. Οι μικροί εθελοντές – καλλιτέχνες, αφού τα χρωμάτισαν λευκά, ασχοληθήκαν με την τεχνική decoupage, τη ζωγραφική σε χαρτί και τη ζωγραφική με τέμπερες σε ύφασμα. 29 πλατανόφυλλα, 29 «διαφορετικά» χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα χέρια των παιδιών, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, ενότητα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» (υποενότητα «Εθελοντισμός, διαμεσολάβηση»).

Η δομή επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο στήριξης ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Τα δευτεράκια μας, ως εθελοντές, ανοίγουν γέφυρες και βάζουν το δικό τους χεράκι βοηθείας…

02 03 04

05 06 07 08 09 10 11

 

Ο παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης στο σχολείο μας

01

«Από τη στιγμή που εγώ, ως άτομο με αναπηρία, κατάφερα ό,τι κατάφερα, εσείς πρέπει να πετύχετε σε οτιδήποτε κι αν κάνετε στη ζωή σας» …. Σίμος Παλτσανιτίδης 08/11/2021… 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρωινό της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου 2021, με προσκεκλημένο τον παραολυμπιονίκη δισκοβολίας, κ. Σίμο Παλτσανιτίδη.

Μαθητές και δάσκαλοι υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τον Έλληνα αθλητή, η παρουσίαση του οποίου έγινε τμηματικά στην εσωτερική σάλα του σχολείου και στο εξωτερικό αμφιθέατρο, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μεγάλη η χαρά των παιδιών τα οποία ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν από κοντά τον αθλητή που έφερε το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα κατά τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, ο Σίμος Παλτσανιτίδης μίλησε με πολλή αγάπη στους μαθητές μας για τον αθλητισμό, τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τις ανθρώπινες αξίες, τη δύναμη ψυχής , την πίστη ενώ οι συμβουλές του έφτασαν μέχρι τη διατροφή και τη σωστή στάση – συμπεριφορά του ανθρώπου.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την παρουσία του Σίμου Παλτσανιτίδη και έκαναν πολλές ερωτήσεις που του έδωσαν την ευκαιρία να μεταφέρει το σύνθημα «ΜΠΟΡΩ» και να δείξει με τον δικό του τρόπο την αξία της ψυχικής δύναμης που μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια στη ζωή του ανθρώπου.

Μεγάλο ενθουσιασμό έφεραν στα παιδιά τα μετάλλια που είχε μαζί του ο παραολυμπιονίκης. Άλλα από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, άλλα από συμμετοχές του σε μαραθώνιους κι άλλα από το άθλημα της δισκοβολίας. Το πιο σημαντικό όμως μετάλλιο, όπως ανέφερε ο αθλητής, το ξέχασε στο σπίτι του. Είναι το μετάλλιο από αγώνα που βγήκε τελευταίος κι αυτό που τον έκανε να πιστέψει στη συνέχιση της μάχης και στην περαιτέρω βελτίωσή του. Να σημειωθεί ότι ο Σίμος Παλτσανιτίδης είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Λίγο πριν το τέλος των παρουσιάσεων, εκπρόσωποι όλων των μαθητών του σχολείου μας χάρισαν στον παραολυμπιονίκη μια ανθοδέσμη από κλαδιά δάφνης, σύμβολο της νίκης στην αρχαία Ελλάδα, και μια κατασκευή, το έμβλημα των Παραολυμπιακών αγώνων, με τις 3 σταγόνες (μπλε, κόκκινη, πράσινη) που συμβολίζουν τα σημαντικότερα συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης, ΨΥΧΗ – ΣΩΜΑ – ΠΝΕΥΜΑ. Μια κατασκευή για την οποία χρειάστηκαν τα 117 δαχτυλικά αποτυπώματα όλων των μαθητών του σχολείου μας, ένα ομαδικό «δώρο» για τον επίτιμο καλεσμένο μας.   

Θερμές ευχαριστίες στέλνουμε στον σύλλογο γονέων του σχολείου μας (απερχόμενο και νυν Δ.Σ.) για την έμπρακτη στήριξη του, με κάλυψη εξόδων.

Ευχαριστούμε θερμά τη μητέρα μαθητών του σχολείου μας, κα Κωνσταντίνα Παπάζογλου, πρεσβυτέρα π. Γρηγορίου Κεσελόπουλου, η οποία, εμπνευσμένη από την επίσκεψη της μητέρας του χρυσού ολυμπιονίκη του Τόκιο Μίλτου Τεντόγλου, μας έφερε σε επαφή με τον παραολυμπιονίκη, καθώς και τον πατέρα μαθήτριας του σχολείου μας, τον κ. Διονύση Μπόσιακα, για τη κάμερα της βιντεοσκόπησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Κάθε καλό σε όλους τους συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού μας έργου.

Μία συγκινητική εκδήλωση με ισχυρά διδάγματα, ένα μάθημα ζωής!

Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τον παραολυμπιονίκη κ. Σίμο Παλτσανιτίδη για την τιμή που μας έκανε και την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας. Του ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένος με την οικογένειά του και να έχει πάντα επιτυχίες!

02 03 04 05 06