Αρχείο μηνός Ιανουαρίου 2023

Αθήνα: Δύο βραβεία για το σχολείο μας

01

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2023 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η τελετή βράβευσης των 2ου, 3ου και 4ου διεθνών μαθητικών διαγωνισμών οπτικοακουστικής δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ». Στην Αθήνα βρέθηκε ο δάσκαλος του σχολείου μας Μιχάλης Δούβλος για να παραλάβει τα δύο βραβεία με τα οποία διακρίθηκαν μαθητές και μαθήτριες του με τις δημιουργίες τους, σε προηγούμενα σχολικά έτη.

02 03

Συγκεκριμένα δόθηκαν:

1ο βραβείο στην ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία», των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης του σχολ. έτους 2019-20, εξημισείας με το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας Μεσσηνίας. Η εκδήλωση δεν είχε πραγματοποιηθεί τότε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ίδια ταινία του σχολείου είχε διακριθεί και με το βραβείο «εύφημης μνείας» στον 10ο διαγωνισμό «Cinema… διάβασες;».

2ο βραβείο στην ταινία «Ο κρυμμένος θησαυρός, ο Σιατιστεύς λόγιος δάσκαλος Μιχαήλ Παπαγεωργίου και το Αλφαβητάρι του 1766», των μαθητών και μαθητριών της Β΄ τάξης του σχολ. έτους 2021-22.

04

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Δύο ξεχωριστές τάξεις, δύο ξεχωριστές ταινίες, δύο ξεχωριστές διακρίσεις. Κάνουν περήφανο το σχολείο και τη Σιάτιστα!

Δεν είναι τόσο τα βραβεία αλλά οι ομαδικές προσπάθειες μέσα σε αυτά τα μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα που απαιτούν προσπάθεια, αγάπη και μόχθο.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων και το Αρχείο της ΕΡΤ. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές και την Κριτική επιτροπή που αναγνώρισαν το μέγεθος των προσπαθειών μας .

Το σχολείο γιορτάζει αύριο, οι Τρεις Ιεράρχες αποτελούν φωτεινά πρότυπα για τους μαθητές μας. Πρότυπα για την κάθε μέρα, τον κάθε αγώνα με… νου και γνώση! Χρόνια πολλά!

09 10

Κλικ εδώ για ένα μικρό βίντεο με τη συμμετοχή μας στην τελετή βράβευσης

Κλικ εδώ για ολόκληρη την τελετή βράβευσης

Κλικ εδώ για τη βραβευμένη ταινία με τη βαλίτσα του 1940

Κλικ εδώ για τη βραβευμένη ταινία με το «Αλφαβητικό Βιβλιάριον» του Σιατιστέως Μιχαήλ Παπαγεωργίου (1766)

Βραβείο στην ταινία με το Αλφαβητάρι του 1766 του Σιατιστέως Μιχαήλ Παπαγεωργίου

Το 1766 ο Σιατιστινός λόγιος Μιχαήλ Παπαγεωργίου εκδίδει το πρώτο έντυπο ελληνικό Αλφαβητάριο, από Έλληνα δάσκαλο.

Το 2023 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο, βραβεύονται με την ταινία – αφιέρωμα στον Μιχαήλ Παπαγεωργίου και τα Αλφαβητάριά του.

Το «Αλφαβητικόν Βιβλιάριον», 257 χρόνια μετά, πάει ένα βήμα πιο πέρα.
Η ταινία μας με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός, το «Αλφαβητικόν Βιβλιάριον» κι ο Σιατιστεύς λόγιος Μιχαήλ Παπαγεωργίου» διακρίνεται με το 2ο βραβείο στον 4ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό οπτικοακουστικής δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Το 1ο βραβείο ανήκει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου Κιλκίς ενώ το 3ο ,εξ ημισείας, στο 10ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας και στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη. Συγχαρητήρια σε όλους!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Σιάτιστας (σχολικό έτος 2021-22) που ανέδειξαν μέσω της ταινίας τους ένα σπουδαίο κομμάτι της τοπικής ιστορίας. Σε δύσκολα χρόνια καταφέρνουν και μάς χαρίζουν χαρά, περηφάνια, συγκίνηση. Καλή πρόοδο!

Ανεξάρτητα από τη διάκριση και τη βράβευση, αυτό που ξεχωρίζει είναι η προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών! Μεγάλη σημασία δίνει το σχολείο στην προώθηση τέτοιων ενδιαφερόντων στα παιδιά, ενδιαφέροντα που προάγουν την πρόοδό τους και χαρίζουν πραγματική χαρά. Πρόκειται για ένα ακόμη σχολικό πρόγραμμα «χειροποίητο» με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Κι είναι αυτός ο λόγος που μας κάνει χαρούμενους και για τη συγκεκριμένη διάκριση.

Επιπλέον, ευχαριστούμε και πάλι όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, την ΕΡΤ για τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, τις ευκαιρίες που δίνει στους μαθητές μας καθώς και την οργανωτική επιτροπή, που εκτίμησε την ιστορική αξία του έργου των παιδιών.

Οι βραβευμένες ταινίες θα προβάλλονται από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023.

Αργά ή γρήγορα, κάποιοι από τους κόπους ανταμείβονται.

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»

01 02 03

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 οι κυρίες του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων επιφύλαξαν μια έκπληξη για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μοιράζοντας υπέροχα μικρά βασιλοπιτάκια. Τα μικρά υπέροχα κέικ έκρυβαν οχτώ (8) τυχερά φλουριά- ένα για κάθε τάξη και τμήμα, αλλά και ένα για τους/τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

Τα τυχερά φλουριά κέρδισαν οι μαθητές/τριες: Νικόλας Κ. (Α΄), Κωνσταντίνα Π (Β΄), Κωνσταντίνα Σ (Γ΄), Κωνσταντίνος Χ (Δ΄), Αναστασία Β (Ε1), Νίνα Τ (Ε2), Άκης Χ (Στ1) και Σάρα Γ (Στ΄2). Το τυχερό φλουρί των εκπαιδευτικών έτυχε η κ. Χλιαρά Μαρία, μέλος της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ). Τα δώρα για τα παιδιά ήταν: ακουστικά ή μικρά ηχεία, ενώ για την εκπαιδευτικό ένα βιβλίο-ημερολόγιο (ατζέντα).

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων για την χαρά και τον ενθουσιασμό που χάρισαν στα παιδιά.