«Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα» , ταινία – οδοιπορικό από την Ε’ τάξη

01

              Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 09 και 10 Ιουνίου 2018 οι δυο πρώτες προβολές της ταινίας – οδοιπορικού «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα» από τα παιδιά της Ε’ τάξης του σχολείου μας συμβολικά σε ένα κτήριο δωρεάς ευεργετών, στο πολιτιστικό κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη». Το Σάββατο τα παιδιά παρουσίασαν την ταινία στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, θείοι, νονοί καταχειροκρότησαν την όμορφη προσπάθεια των μαθητών. Την Κυριακή καλεσμένοι ήταν οι επίσημοι και απλός κόσμος της πόλης μας. Η κατάμεστη αίθουσα του Βουδούρειου έδωσε μεγάλη χαρά στα πεμπτάκια του σχολείου μας.
03

05

Αρχικά, η διευθύντρια, κα Ζωή Στέφου, καλωσόρισε τον κόσμο και μίλησε αναφερόμενη στη διδακτική μεθοδολογία ενώ διάβασε και στίχους του Ν. Ποταμίτη σχετικούς με την παρουσίαση των παιδιών. Έπειτα, απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Σιάτιστας κα. Καλλιόπη Δάρδα. Στη συνέχεια επί 2 ώρες κι ένα τέταρτο ο κόσμος καθηλωμένος συναντήθηκε μέσω της ταινίας των παιδιών με τη Σιάτιστα: την ιστορία της, τα αυθεντικά αρχοντικά της βγαλμένα από παραμύθι, τις 29 εκκλησίες 17ου αιώνα αξιόλογου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, τα κτήρια δωρεάς ευεργετών καθώς και το έργο τους, μουσεία, αμπελουργία, κρασί, γούνες, παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακοί χοροί, παραδοσιακά παιχνίδια, απόδημοι Σιατιστινοί, Μπούρινος, ήθη – έθιμα, σύλλογοι, αθλητισμός.

02

04

     Μετά το πέρας του οδοιπορικού τα παιδιά έλαβαν μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό ενώ συγκίνησαν τον κόσμο τραγουδώντας το «Είμαστε αλάνια». Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η κα Αντιγόνη Δαϊναβά η οποία ευχαρίστησε τον δάσκαλο της τάξης εκ μέρους όλων των γονέων ενώ του απένειμαν και αναμνηστική πλακέτα για την εμψύχωση των παιδιών τους. Στη συνέχεια, εκπρόσωπος των μαθητών της Ε’ τάξης, ο εντεκάχρονος μαθητής Νικόλαος Τσιότσιος, ευχαρίστησε τον δάσκαλό του και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό με την ομιλία του. Τα παιδιά προχωρώντας σε μια πολύ ευγενική κίνηση χάρισαν στον δάσκαλό τους μια ανθοδέσμη κι ένα λεύκωμα σημειώσεων από το καθένα με τις αναμνήσεις της σχολικής χρονιάς που φεύγει. Η εκδήλωση έληξε με την ομιλία του δασκάλου της Ε’ τάξης κ. Δούβλου Δ. Μιχαήλ ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την αξία του σχολείου, τα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος και την ανάδειξη του πλούτου της Σιάτιστας και την όμορφη και πολύ φιλότιμη προσπάθεια των παιδιών ενώ στο τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την πόλη μας.

08

06

     07

09

10

Aποχωρώντας ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γευτεί τα παραδοσιακά σιατιστινά εδέσματα από τον μπουφέ που με πολύ μεράκι ετοίμασαν και για τις δυο ημέρες οι μητέρες των παιδιών αποδεικνύοντας τη σιατιστινή αρχοντιά τους.

11

12

13

15

      Ως συνέχεια του προγράμματος την Παρασκευή 15/06/2018 τα παιδιά εμφανίστηκαν για δέκα λεπτά στην εκπομπή «Καθημερινά και απλά» της ΕΡΤ3 και διαφήμισαν την πόλη μας, τη Σιάτιστα.

16

      Ακόμη, το οδοιπορικό των παιδιών θα προβληθεί σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ θα επιδιωχθεί και προβολή της σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας αφού ένας από τους αρχικούς στόχους ήταν και η προβολή της Σιάτιστας. Επίσης, υπάρχουν ήδη επαφές με συλλόγους απόδημων Σιατιστέων ανά τον κόσμο για διοργάνωση εκδηλώσεων και προβολή της ταινίας, ένα δώρο της Ε’ τάξης στους ομογενείς μας. Το μεγάλο ραντεβού με την αρχόντισσα Σιάτιστα προγραμματίζεται για τις εκδηλώσεις του δήμου Βοΐου με προβολή της ταινίας στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου «Γ. Παπαγεωργίου» στις 9 Αυγούστου.

      Ένα ταξίδι όμορφο από την αρχόντισσά μας, τη Σιάτιστα. Ένα ταξίδι του «σήμερα», χρησιμοποιώντας το «χθες», καλά φυλαγμένο για «αύριο». Μια απόδειξη αγάπης για τον τόπο μέσα από πράξεις.

ΚΠΕ Καστοριάς, ΄΄Η άγρια ζωή γύρω μας΄΄

Το ΚΠΕ Καστοριάς, στην Καστοριά επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’ και Β’ τάξεων για να παρακολουθήσουν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ΄΄Η άγρια ζωή γύρω μας΄΄, την Παρασκευή 1-6-2018, το οποίο απευθύνεται στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.

 Είχε προηγηθεί προετοιμασία των μαθητών το προηγούμενο διάστημα, σχετική με τη θεματική του προγράμματος καθώς οι δυο τάξεις υλοποιούν στο σχολείο εγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο ΄΄Η φύση μέσα στην παιδική λογοτεχνία΄΄. Λίγο μετά την άφιξη και τη γνωριμία με τους υπεύθυνους του ΚΠΕ, με αφόρμηση τις γνώσεις και τις εμπειρίες των παιδιών έγινε συζήτηση για την άγρια ζωή στο λιμναίο οικοσύστημα κι ακολούθησε ενημέρωση. Τα παιδιά ασκήθηκαν στη διάκριση των πιο κοινών ειδών πουλιών της λίμνης με βάση τα μορφολογικά τους χαρακτηριστικά κι ενημερώθηκαν για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους.

Στη συνέχεια μετακινήθηκαν με το λεωφορείο σε παρόχθια περιοχή όπου και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα πουλιά με τη χρήση τηλεσκόπιου, να τα αναγνωρίσουν και να συμπληρώσουν φύλλα εργασίας με σύντομες φράσεις, εικόνες και φυσικά υλικά.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην εκπαιδευτική τους επίσκεψη η κ. Στέφου Ζωή-Δέσποινα, η κ. Σαμαρά Ζωή, ο κ. Δούβλος Μιχαήλ, η κ. Δελαβερίδου Μαλαματή και ο κ. Ζήζος Παναγιώτης.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς για την άψογη υλοποίηση του προγράμματος και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών.

Η Διευθύντρια του σχολείου, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’ και Β’ τάξεων.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 Έκθεση λαογραφικής τέχνης οργάνωσαν και παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης την Πέμπτη 24-5-2018 στην αίθουσά τους. Μετά από προετοιμασία στις θεματικές ενότητες της Γλώσσας «Μες στο μουσείο», «Με προσκαλούν και προσκαλώ» και της Μελέτης Περιβάλλοντος «Πολιτισμός» τα παιδιά έφεραν για να εκθέσουν στο σχολείο αντικείμενα από την καθημερινή ζωή προηγούμενων εποχών.

Οι μαθητές ετοίμασαν λεζάντες με την ονομασία των αντικειμένων και πληροφορίες για καθένα από αυτά. Φιλοτέχνησαν αφίσα για να ανακοινώσουν τον χώρο και τον χρόνο λειτουργίας της έκθεσης καθώς και προσκλήσεις προς τους οικείους τους.

Την έκθεση επισκέφθηκαν γονείς και συγγενείς των παιδιών, μαθητές του σχολείου και εκπαιδευτικοί.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους στη δραστηριότητα.

«Μεταναστευτικά πουλιά»

«Μεταναστευτικά πουλιά»,

ένα  Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Βελβεντό

για τα παιδιά της Β΄ τάξης

 Οι μαθητές της Β ΄τάξης ταξίδεψαν στο Βελβεντό την Πέμπτη 17 Μαΐου για να συμμετέχουν βιωματκά σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας με τίτλο «Μεταναστευτικά πουλιά»,  στα πλαίσια υλοποίησης στο σχολείο εγκεκριμένου  προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Η φύση μέσα στην παιδική λογοτεχνία».

Συνοδοί εκπαιδευτικοί των  μαθητών της Β΄ τάξης ήταν η κ. Σαμαρά Ζωή, δασκάλα της Β΄τάξης ο κ. Δούβλος Μιχαήλ.

Αρχικά στον χώρο του ΚΠΕ οι υπεύθυνοι της Παιδαγωγικής Ομάδας παρουσίασαν στα παιδιά με οπτικοακουστικό υλικό το θεωρητικό υπόβαθρο του θέματος, μιλώντας για την πρώτη εμφάνιση των πτηνών στον πλανήτη και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο και την ταξινόμησή τους σε διάφορες ομάδες ανάλογα με τα μορφολογικά τους χαρακτηριστικά ή τις συνήθειές τους. Μίλησαν ακόμη για  τη ζωή των μεταναστευτικών πουλιών (το ταξίδι, τη διαδρομή, τον προσανατολισμό, τους κινδύνους) κι ακόμη αναφέρθηκαν στα ενδημικά είδη της λίμνης του Πολυφύτου.

Κατόπιν οι μαθητές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες -«πελαργοί» και «τρυγόνια»- και μετακινήθηκαν με το λεωφορείο σε παραλίμνια περιοχή όπου και εξασκήθηκαν στον προσανατολισμό με πυξίδα και στη μέτρηση της θερμοκρασίας με θερμόμετρο. Συμπλήρωσαν τις παρατηρήσεις τους σε φύλλα εργασίας και ακολούθησε παρατήρηση των πουλιών με κυάλια και διόπτρες.

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια σχετικά με τη θεματική του προγράμματος: «Κίνδυνοι στη μετανάστευση των πουλιών» και «Το ταξίδι της νανόχηνας».

Ευχαριστούμε θερμά

τον  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών

 και την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας

για την άψογη υλοποίηση του προγράμματος.

 

Η Διευθύντρια του σχολείου, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί,

οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης.

Συνάντηση με το λαϊκό παραμύθι των παιδιών της Β΄ τάξης

Συνάντηση με το λαϊκό παραμύθι των παιδιών της Β΄ τάξης

Με αφορμή τη θεματική ενότητα της γλώσσας «Η πολιτιστική μας κληρονομιά» η Β΄ τάξη προσκάλεσε την κυρία Στέλα Δίκου, συνταξιούχο νηπιαγωγό, να αφηγηθεί ένα λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι του τόπου μας. Η κ. Στέλα ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση επισκέφθηκε τους μαθητές στην αίθουσα διδασκαλίας και αφηγήθηκε με πολύ παραστατικό τρόπο το παραμύθι «Οι πονηριές της υπηρέτριας», τίτλος που δόθηκε από τα ίδια τα παιδιά.

Η αφήγηση κέρδισε αμέσως την προσοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών. Ακολούθησε συνέντευξη από τους μικρούς δημοσιογράφους της τάξης για τις συνθήκες δημιουργίας και εξέλιξης του λαϊκού παραμυθιού. Τα παιδιά κατέγραφαν τις απαντήσεις για περισσότερη επεξεργασία. Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε σε μια διδακτική ώρα. Στο τέλος η κ. Στέλα κέρασε γλυκά στα παιδιά.

Η Δ/ντρια του σχολείου κ.Στέφου Ζωή, η δασκάλα της Β΄ τάξης κ. Σαμαρά Ζωή και οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης ευχαριστούν θερμά την κ. Στέλα Δίκου για τη συμβολή της στην υλοποίηση του προγράμματος.

Αναπαράσταση παραδοσιακού σιατιστινού γάμου

01Αναπαράσταση παραδοσιακού σιατιστινού γάμου στην πλατεία της Γεράνειας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα». Τα παιδιά σαν «καναγκαιρίσιοι» Σιατιστινοί και με ύφος πραγματικών αρχόντων πήραν στα σοβαρά τον ρόλο τους και βγήκε ένα αποτέλεσμα πολύ όμορφο. 02     Αρχικά, οι «νεόνυμφοι», το «φλάμπουρο», οι κουμπάροι, τα πεθερικά, , οι μπράτιμοι, η προξενήτρα, οι συγγενείς, φίλοι και φίλες του «ζευγαριού» κατευθύνθηκαν από το σημείο του καμπαναριού της Αγίας Παρασκευής προς την πλατεία υπό τους ήχους των χάλκινων της ορχήστρας του Χάρη Σαλαγκιώτη. Στη συνέχεια ακολούθησε ο «Τρανός χορός». Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τον χορό και το τραγούδι τους κατάφεραν να συγκινήσουν τον απλό κόσμο που βρέθηκε στη Γεράνεια την ώρα εκείνη. Κατόπιν, οι μαθήτριες της τάξης μας χόρεψαν τον παραδοσιακό σιατιστινό χορό «Σούστα» ενώ ακολούθησε και ο «Ζάραμος» από όλα τα παιδιά της τάξης. Η εξαιρετική παρουσία των παιδιών στον χορό είναι αποτέλεσμα δουλειάς χρόνων της γυμνάστριας του σχολείου μας κυρίας Χατζηζήση Αναστασίας.03     Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών που επιμελήθηκαν τον κατάλληλο ρουχισμό και μας ταξίδεψαν στην τότε εποχή καθώς και το κατάστημα του κ.Νίκου Φίλιου για το «νυφικό» της μαθήτριας.    04Ακόμη, ευχαριστούμε τον Δήμο Βοΐου και το Α.Τ Βοΐου για το κλείσιμο του ρεύματος ανόδου στην πλατεία της Γεράνειας και συγγνώμη για όποια αναστάτωση προκλήθηκε στους Σιατιστινούς οδηγούς λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

05     Ευχαριστούμε θερμά και την ορχήστρα «Παύλος Μελάς» του Χάρη Σαλαγκιώτη για την αφιλοκερδή συμμετοχή της στο δρώμενο καθώς και τον απλό κόσμο που στήριξε την προσπάθεια των παιδιών.
Επιπλέον, στέλνουμε ευχαριστίες στον κ. Μητράγκο Ιωάννη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των μελών της ορχήστρας.

06

     Το συγκεκριμένο δρώμενο ήταν ένα μικρό κομμάτι γυρισμάτων της ταινίας – οδοιπορικού που ετοιμάζει η ΟΜΑΔΑ Ε’ του σχολείου μας. Βασικό χαρακτηριστικό της προσπάθειας αποτελεί το μεράκι και ο ζήλος των παιδιών. Επί 4 εβδομάδες περπατήσαμε και γνωρίσαμε διάφορες «γωνιές» της πατρίδας μας: ιστορία, αρχοντικά, εκκλησίες, κτίρια, μουσεία, ασχολίες κατοίκων, ήθη-έθιμα, ευεργέτες, απόδημοι, σύλλογοι, αθλητισμός, παραδοσιακά προϊόντα, παραδοσιακοί χοροί. Τα γυρίσματα έλαβαν τέλος και πλέον τα παιδιά ετοιμάζουν τις βαλίτσες για «ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ». Μία ταινία, ένα δώρο για κάθε Σιατιστινό, εσωτερικού και εξωτερικού. Έρχεται!

07

18 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

18 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών  στις 18 Απριλίου και με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 προγραμματίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου επισκέψεις σε μνημεία του τόπου μας.

Συγκεκριμένα τα παιδιά των τάξεων Β΄, Ε΄ και Στ΄1 με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφτηκαν το αρχοντικό Μανούση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης με τη συνοδεία της δασκάλας τους επισκέφτηκαν το αρχοντικό Αργυριάδη-Μαλιόγκα..

Τέλος, τα παιδιά των τάξεων Α΄, Δ΄ και Στ΄2 με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο όπου φυλάσσονται: η Παλαιοντολογική Συλλογή και η Βοτανική συλλογή.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Καίτη Μυλωνά και τον κ. Τσότσο Παναγιώτη που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών επισκέψεων στα μνημεία του τόπου μας.

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», συμμετοχή σε διαγωνισμό

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», συμμετοχή σε διαγωνισμό

01

Στον διαγωνισμό της επιτροπής Europe at school πήραν μέρος όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του σχολείου μας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο και το γενικό θέμα για το 2018 είναι «Οραματιζόμαστε το μέλλον μας» και ειδικότερα «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: Νέες τεχνολογικές εφευρέσεις και προκλήσεις, επιστημονικές ανακαλύψεις, εικονική πραγματικότητα, σχέδια εποικισμού άλλων πλανητών, επαπειλούμενα οικοσυστήματα. Πώς οραματίζεστε τη ζωή και τον κόσμο μας τις επόμενες δεκαετίες;»

??????????

Ο παρών Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές  Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικών Σχολείων,  όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδας, δηλαδή και σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά Ομογενών.

??????????

Τα παιδιά συμμετείχαν είτε με γραπτό κείμενο είτε με καλλιτεχνική εργασία. Το κάθε παιδί ήταν υπεύθυνο για τη δική του συμμετοχή και ο δάσκαλος δεν έκανε καμία διόρθωση. Στόχος είναι η προσπάθεια των μαθητών, η δραστηριοποίηση τους και η ανάδειξη των ικανοτήτων τους.

??????????

Οι εργασίες των παιδιών πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθετε η επιτροπή και έχουν ήδη αποσταλεί στη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής ένωσης εκπαιδευτικών.

??????????

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, περίπου στις αρχές Οκτωβρίου 2018. Τα βραβεία θα απονεμηθούν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, σε 100 περίπου μαθητές που θα  διακριθούν, σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο  Παιδείας.     ?????????? ??????????  ????????????????????

??????????

??????????

??????????

??????????

?????????? ?????????? ?????????? ??????????

??????????

??????????

??????????

??????????

??????????

??????????  ????????????????????

Καλό Πάσχα

Είθε να βιώσουμε όλοι βαθιά το νόημα του ορθόδοξου Πάσχα

 και με πίστη στην περίλαμπρη κι ένδοξη  ανάσταση του Ιησού,

ότι «ουκ έστιν ώδε αλλ΄ηγέρθη»

είθε να αναστηθούν οι καρδιές  μας καθαρές,

λεύτερες από  πάθη,

με  πνεύμα προσφοράς

και μ΄ ελπίδα  στην αγάπη.

φορητή εικόνα σχολικής αίθουσας

Παγκόσμια Ημέρα των δασών

Παγκόσμια Ημέρα των δασών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στις 21 Μαρτίου σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Τσοτυλίου και με τον Δήμο Βοϊου οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας ανέλαβαν την ευθύνη για φύτεμα 30 μικρών πεύκων που παραχώρησε ο Δήμος. Η Δ/ντρια του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί  και οι μαθητές της Στ΄ τάξης ευχαριστούν θερμά τον κ. Δόρδα Χρήστο, αντιδήμαρχο, για την πρόθυμη ανταπόκρισή του στο αίτημα των μαθητών.

DSCN0719