Αρχείο μηνός Φεβρουαρίου 2017

Ε.Υ.ΖΗ.Ν 2017

Για τρίτη σχολική χρονιά υλοποιείται φέτος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πρωτοποριακό πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου «E.Y.ZH.N».

DSCN0142

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Χατζηζήση Αναστασία με την εποπτεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Φυτάκη Γεωργίου καταγράφει και αξιολογεί παραμέτρους της υγείας των μαθητών, προωθώντας έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος η κ. Χατζηζήση Αναστασία συνεργάστηκε με τη διατροφολόγο κ. Ιωάννα Φασούλα-Τζιλίνη. Η κ. Ιωάννα Φασούλα ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε τάξης για τη διατροφική αξία των τροφών και για την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστούν θερμά τη διατροφολόγο κ. Ιωάννα Φασούλα-Τζιλίνη για τη συνεργασία της με την κ. Αναστασία Χατζηζήση στα πλαίσια της  υλοποίησης του προγράμματος «ΕΥΖΗΝ».

Ένας θεατρικός περίπατος στα κλασικά παραμύθια

Στις 8 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη, όλοι οι  μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση που οργάνωσε φέτος η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με τίτλο «Περπατώ εις το δάσος».

Πρόκειται για μια ανασύνθεση των κλασικών παραμυθιών, που συνέθεσε η Στέλλα Μιχαηλίδου με κεντρική μορφή την Κοκκινοσκουφίτσα, που περιπλανιέται στο δάσος των ηρώων των κλασικών παραμυθιών.

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου

ευχαριστούν θερμά

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση, καλύπτοντας όλα τα έξοδα μετακίνησης και εισιτηρίων της θεατρικής παράστασης.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016

Την Πέμπτη 22/12/2016 οργανώθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου μας από τις εκπαιδευτικούς Θεολογία Χατζή και Ζωή Σαμαρά.

DSCN0071

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης παρουσίασαν θεατρικό έργο με θέμα τη Γέννηση του Ιησού και την προσκύνηση των βοσκών και των μάγων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της της Β΄ τάξης παρουσίασαν χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη.

Επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης έψαλαν τροπάρια της Γέννησης και τα παραδοσιακά «κόλιαντα».

Αντιπροσωπεία μαθητών κι εκπαιδευτικών από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Παπανικολάου» επισκέφτηκε το σχολείο μας και έπαιξαν παραδοσιακές μελωδίες.

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό: