Αρχείο μηνός Δεκεμβρίου 2021

Στο στολισμένο δέντρο της Αλφαβήτας της Σιάτιστας

01

Στο δικό τους δέντρο, της Αλφαβήτας της Σιάτιστας, στον αύλειο χώρο του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου βρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Β΄ τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους Μιχάλη Δούβλο την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.

Στο όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο δέντρο ακούσαμε τα δευτεράκια μας με ένα δικό τους τραγούδι «Η Αλφαβήτα της Σιάτιστας» ενώ έψαλαν και τα Κάλαντα Χριστουγέννων.

Παρουσία γονέων των μαθητών, το αστέρι των Χριστουγέννων και χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, με φόντο τις πρώτες λέξεις γραμμένες από τα παιδιά για τον τόπο τους, σχηματίστηκαν όμορφες εικόνες στα μάτια μας.

Μια περσινή δράση με φετινή… συνέχεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Ώττα για την άμεση ανταπόκριση και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του δέντρου της Αλφαβήτας της Σιάτιστας.

Ο πρόεδρος Τάκης Σαμαράς, μεταξύ άλλων, φρόντισε ν” αφήσει κάτι και για το σχολείο μας, τους μαθητές μας…

02

 

Ένα ταξίδι στη χριστουγεννιάτικη Χωχαρούπα

01

Εμπνευσμένοι από το βιβλίο της Γλώσσας Β΄ τάξης…

Στο ταξίδι τους στη Χωχαρούπα, ΧΩρα των ΧΑΡΟΥμενων ΠΑιδιών, ο Λουκάς, η Χαρά, ο Αρμπέν και η Γαλήνη συναντούν 22 παιδιά που φροντίζουν τα σπιτικά τους, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Μιχάλη Δούβλου. Είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας οι οποίοι με μεράκι χρωματίζουν τα σπίτια, στρώνουν άμμο στην αυλή τους, καλλωπιζουν πόρτες και παράθυρα, βάζουν πινακίδες ενώ… το χιόνι αρχίζει και γίνεται πυκνό… Χριστούγεννα ξημερώνουν, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!

02 03 04 05 06

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Την Πέμπτη 23/12/2021 δεχτήκαμε την επίσκεψη χορωδιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» που έψαλε υπέροχα κάλαντα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης της σχολικής μονάδας. Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού σχολείου συνόδευε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσουμής, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή να μας επισκεφθούν και να μας χαρίσουν τόσο υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α΄τάξης με την επιμέλεια την κ. Αλεξάνδρας Τσιώνη, αφού εργάστηκαν μεθοδικά αρκετό καιρό, παρουσίασαν την Πέμπτη 23-12-2021 το Αλφάβητο των Χριστουγέννων μέσα σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της τάξης με σκηνικό χριστουγεννιάτικες εικόνες στον διαδραστικό πίνακα και όμορφες μελωδίες. Μέσα από τα γράμματα του αλφάβητου παρουσιάστηκε όλη η ιστορία του θαύματος της ενανθρώπισης του Ιησού. Ευχαριστούμε θερμά τα μικρά πρωτάκια και τη δασκάλα τους για το όμορφο δρώμενο για το οποίο απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια, μελέτη και οργάνωση.

Τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες (5η και 6η) εκπρόσωποι του νέου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων μοίρασαν δωράκια-χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις σε όλους τους μαθητές της σχολικής μονάδας και πολλές ευχές σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Την Πέμπτη 23/12/21 ταχυδρομήθηκαν μέσω ΕΛΤΑ και οι καρτ ποστάλ με πολλές χριστουγεννιάτικες ευχές των μαθητών και των μαθητριών της ΣΤ΄ στο πλωτό μουσείο Νεράιδα.

DSCN7546

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν ταχυδρομηθεί και εικαστικά έργα των παιδιών της Α΄τάξης με χριστουγεννιάτικες ευχές για την ενθάρρυνση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Μποδοσάκειου νοσοκομείου που αγωνίζεται σκληρά στη μάχη κατά της πανδημίας.

ΕΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤ΄ΤΑΞΗ

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της Στ΄τάξης κ. Κουγιούφα Μαρία σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα και με τον εκπαιδευτικό της αγγλικής γλώσσας κ. Αμπατζίδη Γεώργιο με αφορμή την Ημέρα Πολυγλωσσίας, οργάνωσαν ένα πολύγλωσσο αφιέρωμα στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο, αφού το έτος 2021 χαρακτηρίστηκε Έτος Βρεττάκου επειδή συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή.

Στη διάρκεια των τριών μηνών οι τρεις εκπαιδευτικοί δίδαξαν στην Στ΄τάξη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου στην ελληνική, στη γαλλική και στην αγγλική γλώσσα εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στην ερμηνεία, στην εμβάθυνση και στην αναγνωστική άσκηση.

Τα παιδιά της Στ΄τάξης μελέτησαν λοιπόν ποίηση Βρεττάκου σε τρεις γλώσσες, εμπνεύστηκαν από αυτήν και δημιούργησαν καλλιτεχνικά έργα, έκαναν άσκηση δημιουργικής γραφής συγγράφοντας και τα ίδια ποιητικό λόγο και κατασκευάζοντας μικρά βιβλία ποίησης, ασκήθηκαν στην απαγγελία στις τρεις γλώσσες και τέλος κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα.

Την Τετάρτη 22/12/2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης απήγγειλαν τα ποιήματα του Βρεττάκου: Επιφανής μαρτυρία, Το μεγάλο έργο, Σεμινάριο, Ο σφυγμός, Μάλωμα και Ο άλλος στρατιώτης στην ελληνική, στη γαλλική και στην αγγλική γλώσσα και παρουσίασαν την καλλιτεχνική δουλειά τους στην Γ΄τάξη. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 23/12/2021 επανέλαβαν το αφιέρωμα στον Βρεττάκο ξεχωριστά για τις τάξεις Δ1, Ε2 και Ε1.

Ο Βρεττάκος στα ποιήματα που επιλέχθηκαν για διδασκαλία υμνεί την ομορφιά του φυσικού κόσμου, μεταδίδοντας το μήνυμα της αγάπης και της δημιουργικότητας και δηλώνοντας ότι παραμένει στρατιώτης αγάπης και ποίησης ακολουθώντας το φως.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από τους τρεις εκπαιδευτικούς έχοντας γενικότερους στόχους την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της δημοκρατικής κουλτούρας των μαθητών/τριών εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της σχολικής μονάδας «Αξίες ζωής για την ενδυνάμωση μιας κουλτούρας συνεργασίας».

Α) Φωτογραφίες από καλλιτεχνικά έργα των παιδιών:

1. Εμπνεύσεις από τη φύση που λάτρεψε ο Βρεττάκος

2. Ένα εικαστικό παζλ από την ποίηση του Βρεττάκου

3. Μικροί αναγνώστες ποίησης

Β) Φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού οι τάξεις Α΄, Δ΄1, Δ2 και ΣΤ΄ δημιούργησαν εικαστικά έργα με μηνύματα εκφράζοντας τις ανάγκες-δικαιώματα των παιδιών του κόσμου.

Η δράση αυτή συνδέεται με τον 2ο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, ο οποίος έχει τον γενικότερο τίτλο «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» και για τις τάξεις Α΄και Δ΄αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ για την Στ΄τάξη αφορά τη συμπερίληψη: αλληλοσεβασμό και διαφορετικότητα.

Έργα των τάξεων Δ΄1 και Στ΄

Έργα της τάξης Α΄

Έργα της τάξης Δ΄2

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Στ΄τάξη και η Δ1 τάξη σε συνεργασία δημιούργησαν εικαστικά έργα και έργα κολλάζ, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Διαμαντοπούλου και Κουγιούφα, στέλνοντας μηνύματα για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας με στόχο την καταπολέμηση στερεοτύπων, προκαταλήψεων και αποκλεισμού και για την προαγωγή του σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Η δράση αυτή συνδέεται και με τον 2ο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, ο οποίος έχει τον γενικότερο τίτλο «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» και για την Στ΄τάξη αφορά τη συμπερίληψη: αλληλοσεβασμό και διαφορετικότητα, ενώ για τη Δ΄τάξη τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οπωσδήποτε η δράση αυτή, επιδιώκοντας την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της δημοκρατικής κουλτούρας των μαθητών/τριών, εντάσσεται και στο σχέδιο δράσης της σχολικής μονάδας «Αξίες ζωής για την ενδυνάμωση μιας κουλτούρας συνεργασίας», το οποίο υποστηρίζεται από τους/τις εκπαιδευτικούς: Κουγιούφα, Διαμαντοπούλου, Αμπατζίδη, Χατζηκώστα και Γκούμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΕΡΑΪΔΑ»

Τα παιδιά της Στ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν διαδικτυακά το Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα» την Τετάρτη 8/12/2021 και να σαλπάρουν στον Αργοσαρωνικό και στη χρυσή εποχή του ελληνικού τουρισμού και του ελληνικού κινηματογράφου.

Η μουσειολόγος κ. Σοφία Ξυναριανού που βρισκόταν στο πλοίο υποδέχθηκε τα παιδιά. Τα παιδιά μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεράιδα: Ένα καράβι γεμάτο ιστορίες!» ενημερώθηκαν για την ιστορία του πλοίου κι εξερεύνησαν τους χώρους του πλοίου. Τις εντυπώσεις τους κατέγραψαν σε καρτ ποστάλ, τις οποίες περιείχε το εκπαιδευτικό πακέτο το οποίο στάλθηκε δωρεάν στο σχολείο, οι οποίες θα ταχυδρομηθούν μέσω ΕΛΤΑ στο μουσείο. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την καλή κατάσταση του ιστορικού πλοίου, τα εκθέματα, τη γέφυρα και το τιμόνι του καπετάνιου, το ημερολόγιο του καπετάνιου κι εξέφρασαν την επιθυμία για μια δια ζώσης επίσκεψη στο πλωτό μουσείο.

Το επιβατηγό «Νεράιδα» αποτελεί σύμβολο της χρυσής εποχής του τουρισμού και διεκδικεί μια θέση στη διαχρονική μνήμη της ελληνικής ακτοπλοΐας και της επιχειρηματικής ιστορίας του τόπου. Ναυπηγήθηκε ως «Laurana» το 1939 στο ιταλικό Fiume και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως επιβατηγό και στη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου ως διασωστικό. Αγοράστηκε το 1949 από τον Γιάννη Λάτση και με το όνομα «Νεράιδα» (προς τιμή του τόπου γέννησης του μετέπειτα πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα, ο οποίος ήταν επιβάτης στο 1ο ταξίδι του πλοίου στον Αργοσαρωνικό) δρομολογήθηκε στη γραμμή Πειραιά-Αίγινας-Μεθάνων-Πόρου-Ύδρας-Ερμιόνης-Σπετσών. Μη τακτικοί προορισμοί του ήταν το Λεωνίδιο, η Μονεμβασιά , η Επίδαυρος, το Ναύπλιο και η Σαλαμίνα. Μέχρι τον παροπλισμό του το 1974 εμφανίστηκε σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών.

Μεταξύ των στόχων της δημιουργίας του Πλωτού Μουσείου «Νεράιδα», που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ.Λάτση», είναι η ανάδειξη της ναυτικής ιστορίας και της παράδοσης της Ελλάδας. Στην ιστοσελίδα www.neraida.org ανακοινώνεται ο τόπος ελλιμενισμού και το ωράριο επισκέψεων. Η είσοδος στο πλωτό μουσείο είναι ελεύθερη.

Υλικό του εκπαιδευτικού φακέλου «Νεράιδα:ένα πλωτό μουσείο»

Ψήφισμα για κοίμηση του Κωνσταντίνου Μπόραβου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Πράξη 25η

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη Σιάτιστα σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.30 και στο γραφείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας συνήλθε σε συνεδρίαση ο Σύλλογος Διδασκόντων της σχολικής μονάδας με την είδηση της «κοίμησης» του τ. Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

 Κωνσταντίνου Μπόραβου

ο οποίος διετέλεσε και Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου ΠΕ Ν. Κοζάνης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, που αποτελείται από τη Διευθύντρια του Σχολείου και τους/τις εκπαιδευτικούς: 1) Κύρου Ηλία, 2) Διαμαντοπούλου Βασιλική, 3) Αμπατζίδη Γεώργιο, 4) Χατζή Θεολογία, 5) Πορπόρη Ιωάννη, 6) Κουγιούφα Μαρία, 7) Μέντζα Αγνή, 8) Τσιώνη Αλεξάνδρα, 9) Γκουντούλια Γεώργιο, 10) Δούβλο Μιχαήλ, 11) Χασιώτη Αθανάσιο και 12) Χατζηκώστα Χρυσούλα

εύχεται
«ανάπαυση ψυχής και αιώνια να είναι η μνήμη του» και

α π ο φ α σ ί ζ ε ι  ο μ ό φ ω ν α

* Να κατατεθεί στέφανι στη μνήμη του από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
* Να εκφραστούν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του
* Να επιδοθεί αντίγραφο του ψηφίσματος του Συλλόγου Διδασκόντων στους οικείους
* Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του σχολείου

Για τον σκοπό αυτό συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως εξής:

Η Δ/ντρια του Σχολείου                                                     Το διδακτικό Προσωπικό

ΣΤΕΦΟΥ ΖΩΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ                                                                               ΤΥ

Αποστολή αγάπης: «Δίνω χρώμα στην αναπηρία»

01

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Κάτω από το λευκό δέντρο της τάξης μας μια έκπληξη μας περιμένει.

Ένα ευχαριστήριο – έπαινος από τη δομή εκπαίδευσης και στήριξης Ατόμων με Αναπηρία «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ», που λειτουργεί στη Νεάπολη Βοΐου. Οι καινούριοι μας φίλοι θέλησαν να μάς ευχαριστήσουν για την εθελοντική συμμετοχή μας στη χριστουγεννιάτικη έκθεση τους, για τις κατασκευές που δημιουργήσαμε και χαρίσαμε, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Μικροί εθελοντές, μεγάλες ψυχές».

Λίγο παραδίπλα, ένα ημερολόγιο του 2022, για να στολίσει την τάξη μας. Πόσα ευχαριστώ να πούμε.

Τα δώρα των παιδιών από τη δομή ΑμεΑ δεν έχουν τελειωμό. Σε ένα όμορφα στολισμένο κουτί βρίσκουμε 22 περιποιημένες συσκευασίες, λεπτομερώς τυλιγμένες, που μέσα «κρύβουν» τα δώρα που έστειλαν τα παιδιά της δομής. Ένας ξύλινος σταυρός – φυλαχτό για κάθε παιδί της τάξης μας, εν όψει της καινούριας χρονιάς που ξημερώνει.

Μπροστά μας κι ένας φάκελος με την  επιγραφή «Αποστολή αγάπης: Δίνω χρώμα στην αναπηρία». Τα παιδιά της δομής μας στέλνουν την καρδιά τους, να της δώσουμε χρώμα και να την επιστρέψουμε. Μία ιδιαίτερη αποστολή, από τις πιο όμορφες και συγκινητικές που μας ζητήθηκε ποτέ να διεκπεραιώσουμε. Οι καρδιές των παιδιών της δομής, χρωματισμένες από τα χέρια μας είναι έτοιμες να στολίσουν ταυτόχρονα τον τοίχο του δικού μας σχολείου αλλά και του φορέα εκπαίδευσης και στήριξης ΑμεΑ.

Η αποδοχή του Άλλου μπορεί να έρθει μέσα από δράσεις βιωματικές και συνεχόμενες. Η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι υπόθεση μονάχα της 3ης Δεκέμβρη.

Κι όλοι μαζί, τόσο ίδιοι μα συνάμα και τόσο διαφορετικοί. Κι ίσως σ΄ αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι ακόμη πιο σημαντικό, ν΄ αγκαλιάσουμε ανθρώπους με πραγματικές ανάγκες.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά, τους γονείς, την υπεύθυνη, κα Αννίκα Σκανδάλη, και τα μέλη της Δομής «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ». Μια δομή με πραγματική στήριξη των ΑμεΑ και των γονέων τους. Ευλογία να υπάρχουν στον τόπο μας, στον Δήμο μας. Είναι από μόνοι τους «Χριστούγεννα»…

02 03 05 06 07

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Νεάπολη Βοΐου και στην Καστοριά

IMG_20211201_093408

Μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Σάκη Χασιώτη και κ. Μιχάλη Δούβλο.

Πρώτος προορισμός το τυπογραφείο «Σεριστατίδης – Λαμπρόπουλος» στη Νεάπολη, όπου οι υπεύθυνοι υποδέχτηκαν πολύ φιλόξενα τα παιδιά, παρ΄ όλο τον αυξημένο φόρτο εργασίας τους, λόγω Χριστουγέννων. Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση σε διάφορους χώρους του τυπογραφείου και δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διαπιστώσουν από μόνα τους το «ταξίδι» ενός βιβλίου μέχρι να φτάσει στη βιβλιοθήκη μας. Πέρασαν από την αίθουσα του γραφίστα, παρατήρησαν τα επαγγελματικά μηχανήματα εκτύπωσης, χρωματισμού των σελίδων, κοπής του χαρτιού και βιβλιοδεσίας. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τυπογραφείο τυπώθηκε το «Αλφαβητικόν Βιβλιάριον» του Μιχαήλ Παπαγεωργίου από τον Δήμο Βοΐου και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την «πορεία» του, μέχρι να φτάσει στα χέρια τους, από τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Χρήστο Ζευκλή. Λίγο πριν την αναχώρηση, οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου είχαν κι ένα κέρασμα για τα παιδιά.

Επόμενος προορισμός η Καστοριά και το ενυδρείο της πόλης. Μια ψυχαγωγική επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων, όπου μαθητές και μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν, παρατηρώντας ψάρια και άλλους υδρόβιους οργανισμούς γλυκού νερού (ποταμών, λιμνών).

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του τυπογραφείου «Σεριστατίδης – Λαμπρόπουλος» στη Νεάπολη Βοΐου και του ενυδρείου Καστοριάς για τη ζεστή φιλοξενία τους καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την κάλυψη των εξόδων της εκδρομής.

Τηρώντας το πρωτόκολλο και όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τα δευτεράκια του σχολείου μας χάρηκαν λίγο διαφορετικά την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη και μέσα στη ζοφερότητα των εποχών εξωτερίκευσαν αγνά συναισθήματα χαράς, που μόνο ελπίδα μας δίνουν.

«Μη με ξυπνάτε, ζω ένα όνειρο»… Α., 8 χρόνων στο λεωφορείο κατά τη μετακίνηση στην Καστοριά.

IMG_20211201_093820_1 IMG_20211201_094444 IMG_20211201_094621_1 IMG_20211201_095433_1 IMG_20211201_110038 IMG_20211201_110315 IMG_20211201_110549 IMG_20211201_111506 IMG_20211201_111626