Αρχείο μηνός Φεβρουαρίου 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Οι εγγραφές στην Α΄τάξη για το σχολικό έτος 2022-2023 θα γίνουν μέχρι 20 Μαρτίου 2022.

Για τις εγγραφές καλούνται οι γονείς των μαθητών να κλείνουν ραντεβού συνάντησης στο σχολείο στο τηλέφωνο 2465021255.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

  1. Αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή (πχ. λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος ή λογαριασμός ύδρευσης στο όνομα των γονέων)
  2. Βιβλιάριο υγείας του παιδιού για τη διαπίστωση της διενέργειας του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
  3. Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (Το έντυπο χορηγείται από το σχολείο)

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν το τέκνο τους και στο προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα της σχολικής μονάδας με δυνατότητα αποχώρησης των παιδιών στις 15.00 ή στις 16.00.

Στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Σιάτιστα

01

Στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Σιάτιστα βρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όταν η Γη, πονάει…» του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων (ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον», υποενότητα «Φυσικές καταστροφές, πολιτική προστασία»).

Πού τηλεφωνώ σε περίπτωση πυρκαγιάς;
Πώς αντιδρώ σε περίπτωση πυρκαγιάς στο σπίτι;
Τι κάνω αν πιάσουν φωτιά τα ρούχα μου;
Ποιος είναι ο εξοπλισμός ενός πυροσβεστικού οχήματος και ποια άλλα οχήματα περιλαμβάνει ο «στόλος» της Πυροσβεστικής;
Από πού εφοδιάζεστε νερό; Τι είναι ο κρουνός και σε ποια σημεία βρίσκονται στη Σιάτιστα;
Να ακούσουμε τη σειρήνα του οχήματος; Κι όταν είμαστε στον δρόμο, θα κάνουμε στην άκρη, για να σας δώσουμε προτεραιότητα.
Να φορέσουμε το κράνος του πυροσβέστη;

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής στη Σιάτιστα. Έλυσαν τις απορίες μας, μάς ενημέρωσαν, μάς συμβούλεψαν και μάς πληροφόρησαν για θέματα που, αχρείαστα να είναι, αποτελούν μάθημα ζωής. Μια εποικοδομητική επίσκεψη που δεν αφορούσε μονάχα την παρατήρηση αλλά και τη διαπίστωση της χρησιμότητας της Πυροσβεστικής και του επαγγέλματος του Πυροσβέστη.

02 03 04 05 06 07

9 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας

01

Μια μικρή περιήγηση εδώ κοντά στη γειτονιά μας, στον αύλειο χώρο του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου, είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, με τον δάσκαλό τους Μιχάλη Δούβλο, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας, παρατήρησαν την προτομή (άγαλμα) του Ιωάννη Τραμπαντζή. Σιατιστινός ευεργέτης, έμπορος, με δική του δωρεά γίνεται η ανέγερση του Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας το 1888. Ένα από τα πρώτα Γυμνάσια στην Ελλάδα, δίνει έμφαση στα γλωσσικά μαθήματα, «εργάζεται» για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας σε χρόνια δύσκολα και μετατρέπεται σε ναό της Γλώσσας για γενιές και γενιές Σιατιστινών.

02