Αρχείο μηνός Νοεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ

To 1Ο Δημοτικό σχολείο συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Σιάτιστας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Στις 3 Νοεμβρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας αντιπροσωπεία μαθητών βρέθηκε στο λόφο Καστράκι, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης που οργάνωσε ο Δήμος.

Στις 4 Νοεμβρίου ο εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Πορπόρης εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ συμμετείχαν στη  μεγάλη παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα σχολεία της πόλης μας, απόγονοι Κρητών αγωνιστών, αντιπροσωπείες συλλόγων Κοζάνης, σώμα αδελφών νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και αντιπροσωπείες σχολείων από όλο τον Δήμο μας.

Επιπλέον οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφτηκαν την έκθεση σπάνιων κειμηλίων του συλλέκτη Αθανασίου Σπύρου που οργανώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης μας. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον συλλέκτη, την κ. Μ. Μέτσιου και τον κ. Μ. Γκούβα, τους οποίους ευχαριστούμε.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 οργανώθηκε στην αίθουσα τελετών ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ του σχολείου μας εκδήλωση μνήμης των Ηρώων του Έπους του 1940 και των σκληρών χρόνων της Κατοχής.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε αφιέρωμα στη Σημαία. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Γ΄και Δ΄, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών κ. Κύρου, κ. Διαμαντοπούλου και κ. Μέντζα, παρουσίασαν αφιέρωμα με θεατρικά δρώμενα, ποίηση και τραγούδια.

Παράλληλα οργανώθηκε έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων.

Από τους μαθητές της Στ΄ κατατέθηκε στο Ηρώο στεφάνι, ενώ ανήμερα της επετείου οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ συμμετείχαν στην παρέλαση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2016

Με αθλοπαιδιές και πολλές αθλητικές δραστηριότητες που οργάνωσε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Αναστασία Χατζηζήση γιορτάστηκε και φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 3 Οκτωβρίου 2016.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις αθλητικές δραστηριότητες και στα παιχνίδια. Στο τέλος της ημέρας παρακολούθησαν ένα αφιέρωμα σε σπουδαίες στιγμές των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που το επιμελήθηκαν η κ. Σαλίκα Ευδοκία και ο κ. Αμπατζίδης Γιώργος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΛΑΜΑ

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων ευχαριστούν θερμά τον κ. Μανώλη  Μάλαμα που και φέτος προσέφερε πλήθος λογοτεχνικών βιβλίων για τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου στη μνήμη του πατέρα του Δημοσθένη και του παππού του Εμμανουήλ Μάλαμα, τέως διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα βιβλία της φετινής δωρεάς είναι έργα εκλεκτών λογοτεχνών (Δέλτα, Ζέη, Σαρή, Θέμελη,  Σουρέλη, Σκιαδαρέση, Ψαραύτη, Βογιατζόγλου, Μάρρα, Λούφα, Δεϊμέζη).Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν ιστορικά μυθιστορήματα που αναφέρονται στη νεοελληνική ιστορία και συγκεκριμένα στην πορεία προς την Εθνεγερσία του 1821, στον αγώνα για τη Μακεδονία και στα χρόνια της Κατοχής.

2015-16-197 2015-16-198 2015-16-199

Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Στην αίθουσα τελετών «Αναστάσιος Σπύρου» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στις 14 Ιουνίου 2016, ημέρα Τρίτη, οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς κ. Μαρία Κουγιούφα και την κ. Αγνή Μέντζα εκδήλωση για την αποφοίτηση των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄ τάξης από το Δημοτικό Σχολείο.

2015-16-094

Οι μαθητές του ενός τμήματος της Στ΄ τάξης παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα την ιστορία της παιδαγωγικής, ενώ του άλλου τμήματος μουσικοχορευτικό δρώμενο με θέμα την ιστορία της μουσικής. Με την επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Δημητρίου, δασκάλου μουσικής, τα παιδιά παρουσίασαν και πολλά τραγούδια.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος.

Παράλληλα λειτούργησε έκθεση εικαστικών έργων που φιλοτέχνησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης, επηρεασμένα από τα έργα του καλλιτέχνη Β. Καντίνσκι. Την έκθεση των εικαστικών έργων επιμελήθηκε ο κ. Βαγγέλης Σταυρόπουλος.