Αρχείο μηνός Σεπτεμβρίου 2018

«Τα εκτάκια αγκαλιάζουν τα πρωτάκια»

01    Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα πρωτάκια του σχολείου μας κατά τις πρώτες ημέρες τους στο Δημοτικό σχολείο. Τα παιδιά της πρώτης τάξης και οι δασκάλες τους, κα Θεολογία Χατζή και κα Ρένα Λαφαζάνη, υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Α1 τα παιδιά της Στ? τάξης με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο.

Και ποιο το όφελος της επίσκεψης; Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας, τα εκτάκια, παίρνουν υπό την προστασία τους τα μικρότερα παιδιά, τα πρωτάκια. Τα μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνουν να είναι πιο υπεύθυνα ενώ τα μικρότερα πιο ασφαλή, μια ιδέα που ευνοεί τη συνύπαρξη. Κάθε πρωτάκι του σχολείου προστατεύεται καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Και τα εκτάκια κρατούν τα μάτια τους ανοιχτά για ό,τι μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια.

04

03

02     Αρχικά, οι δάσκαλοι μίλησαν στα παιδιά για τον σκοπό του προγράμματος δίνοντας τον τίτλο «Τα εκτάκια αγκαλιάζουν τα πρωτάκια». Στη συνέχεια τα παιδιά γνωρίστηκαν αναφέροντας τα ονόματά τους. Έπειτα έγινε η κλήρωση. Το κάθε πρωτάκι τραβούσε από ένα χαρτάκι με το όνομα του παιδιού από την έκτη που θα το προστατεύει.  Τέλος, μια όμορφη εικόνα σχηματίστηκε μπροστά μας. Τα παιδιά της Στ? τάξης πιασμένα το καθένα με το πρωτάκι του τραγούδησαν το «Όπου υπάρχει αγάπη» που έμαθαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

             Όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε
έναν κόσμο απ? αγάπη κι ελπίδα.
Με χρώματα ουράνια θα βάψουμε
τη ζωή μας, ν? αλλάξει σελίδα!

Χέρια σφιχτά θα ενώσουμε
κι οι καρδιές θα κερδίσουν τη μάχη.
Μ? ένα φιλί θ? ανταμώσουμε
μοναχά όπου υπάρχει αγάπη!

     Και μετά το τραγούδι όλα τα ζευγαράκια οδηγήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου για καλύτερη γνωριμία.

Περνώντας οι μέρες, παρατηρούμε ολοένα και περισσότερα ζευγαράκια να δένονται κι ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να σπάσει ο πάγος για όλα.  Έτσι χτίζονται οι όμορφες κοινωνίες.

07

06

05

 

Θερινό σινεμά στις πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου

01

     Μια ακόμη όμορφη βραδιά πολιτισμού χάρισαν τα παιδιά της Ε? τάξης (από Σεπτέμβριο ΣΤ») του σχολείου μας στο κοινό της Σιάτιστας. Το βραδάκι της Τρίτης 7 Αυγούστου 2018 οι κερκίδες στον αύλειο χώρο του Διδακτηρίου «Γ. Παπαγεωργίου» γέμισαν από κόσμο που με περίσσια ευχαρίστηση ήρθε να παρακολουθήσει την ταινία των παιδιών «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα».

Αρχικά ο δάσκαλος των παιδιών κ. Μιχάλης Δούβλος μίλησε για την πραγματοποίηση του προγράμματος και τους στόχους του από τις συγκεκριμένες δράσεις. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην δημιουργία της ταινίας και τον κόσμο της Σιάτιστας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των παιδιών. Τέλος, αφιέρωσε αυτή τη βραδιά σινεμά στους απόδημους Σιατιστινούς.02

Θερινό σινεμά κάτω από τον έναστρο ουρανό και συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου και της τοπικής κοινότητας Σιάτιστας από τα παιδιά του σχολείου μας τα οποία πήραν το θερμό χειροκρότημα και τα πολύ ζεστά λόγια από το κοινό. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Λάζαρος Γκερεχτές, εκπρόσωποι συλλόγων της Σιάτιστας , εκπρόσωποι του Συλλόγου Σιατιστέων Μελβούρνης καθώς κι απλός κόσμος που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών.

Ένα δώρο των παιδιών για κάθε Σιατιστινό και Σιατιστινή. Ένα δώρο με κόπο, ένα δώρο μέσα από πράξεις!

     03

     Θερμές ευχαριστίες στους δυο χορηγούς μας, τη Σιατιστινή ευεργέτιδά μας κα. Ναούμα Ταχμιτζή καθώς και τον Δήμο Βοΐου οι οποίοι κάλυψαν το ποσό που απαιτούνταν για την ενοικίαση βιντεοπροβολέα, πανιού και ηχοσυστημάτων.   04

Η ταινία «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα» στον σύλλογο απόδημων Σιατιστέων των Η.Π.Α

Στιγμιότυπο 1 (23-9-2018 12-21 μμ)Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι απόδημοι Σιατιστινοί στις Η.Π.Α όπου στο ετήσιο αντάμωμά τους στις 14 και 15 Ιουλίου 2018 παρακολούθησαν την ταινία των παιδιών της περσινής Ε? τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας.

Από την αρχή του καλοκαιριού υπήρξαν επαφές του σχολείου με τον Σύλλογο απόδημων Σιατιστέων Η.Π.Α κι έτσι η ταινία «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα» μαζί με μια επιστολή ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη. Η ταινία προβλήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Clarion» όπου εδώ και 96 χρόνια κάθε καλοκαίρι ανταμώνουν για ένα διήμερο σιατιστινού γλεντιού.

Οι επαφές που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές ενώ δεν έκρυψαν τη χαρά τους μέσω μηνυμάτων για τη δράση αυτή των παιδιών που έστω και εικονικά τους έφερε κοντά στην πατρίδα τους, τη Σιάτιστα.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο σε μετάφραση του δασκάλου Αγγλικών του σχολείου μας κ. Αμπατζίδη Γεώργιου:

Η ταινία μας στους απόδημους των Η.Π.Α

 

 

 

Προβολή της Σιάτιστας στην ΕΡΤ3

16

Τελευταία μέρα του σχολικού έτους 2017 ? 2018 και μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά της Ε? τάξης. Στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος με τίτλο «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα» τα πεμπτάκια του σχολείου μας εμφανίστηκαν στην πρωινή καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ3 «Καθημερινά και απλά».

01

Αρχικά, ο δάσκαλος των παιδιών, κ. Μιχάλης Δούβλος, μίλησε με λίγα λόγια για την πραγματοποίηση του προγράμματος και τη δημιουργία της ταινίας με θέμα τη Σιάτιστα ενώ στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε? τάξης εξέπληξαν τους παρουσιαστές της εκπομπής με τις πληροφορίες που έδωσαν στο τηλεοπτικό κοινό για την όμορφη Σιάτιστα μας. Τα παιδιά πέτυχαν τον στόχο τους με έναν πολύ ευγενικό τρόπο και κατάφεραν να διαφημίσουν την πόλη μας και τα κάλλη της μέσα από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό. Μια ωραία δράση λίγα λεπτά πριν αποχωριστούμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

05

06

Στέλνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον υπεύθυνο της εκπομπής κ. Ξάνθο Χήτα καθώς και στη συντοπίτισσα δημοσιογράφο, υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Βοΐου κα Τάνια Ώττα καθώς με δική της πρωτοβουλία τα πεμπτάκια του σχολείου μας εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή.      09

 

08

04