Αρχείο μηνός Οκτωβρίου 2018

Επιμορφωτική συνάντηση για γονείς

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 24/10/2018, στον χώρο του σχολείου η επιμορφωτική συνάντηση των γονέων των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ? τάξης από την ψυχολόγο και Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κοζάνης κα Στεργιανή Γκιαούρη.

Η προσέλευση των γονέων ? κηδεμόνων ήταν αθρόα, ένδειξη της μεγάλης ανάγκης των γονέων για ενημέρωση πάνω σε θέματα σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Τα θέματα που τέθηκαν από την υπεύθυνη της συνάντησης κα Γκιαούρη ήταν αρκετά. Σχέσεις γονέων ? παιδιών, σχέσεις γονέων ? εκπαιδευτικών, σχέσεις παιδιών, σχέσεις εκπαιδευτικών ? παιδιών,  σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο.

Το σχολείο έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου του πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη συνάντηση που αφορά τους γονείς των παιδιών  και την ενημέρωσή τους σε σχετικά θέματα. Κανείς δεν θεωρεί ότι η διαπαιδαγώγηση είναι μια εύκολη υπόθεση. Η καθημερινότητα έχει τις δικές της δυσκολίες και το σχολείο βρίσκεται εδώ για να βοηθάει με τον δικό του τρόπο.

Η ομιλήτρια είναι προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κοζάνης, ενός φορέα της εκπαίδευσης σχετικού με τέτοιου είδους θέματα. Στο τέλος την συνάντησης ευχαρίστησε όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν και εξέφρασε την επιθυμία να παραχωρήσει το υλικό της παρουσίασής της σε κάθε γονιό.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γκιαούρη.

Γονείς, καλή συνέχεια στον αγώνα σας.

 

Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής-Διανομή φρούτων

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 υλοποιήθηκε το εγκεκριμένο με την 93815/Δ7/7-6-18 απόφαση του ΥΠΠΕΘ «Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης-υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας-Διανομή φρούτων στους μαθητές» από την εταιρεία ΝΤΟΛ Ελλάς ΕΠΕ, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και τη συγκέντρωση των δηλώσεων συγκατάθεσης των γονέων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα στόχευε ιδιαίτερα στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων. Περιλάμβανε παρουσίαση σε όλα τα παιδιά της πυραμίδας της διατροφής από τη διατροφολόγο κ. Γεωργία Τασοπούλου, καθώς και μοίρασμα φρούτων (3 μπανάνες σε κάθε παιδί) από τον υπεύθυνο υλοποίησης του προγράμματος κ. Σίσκο, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με το σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» την Παρασκευή 28-9-2018 υλοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις στους αθλητικούς χώρους της περιοχής Αγίου Νεκταρίου Σιάτιστας με την επιμέλεια της κ. Χατζηζήση Αναστασίας, εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και τη συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Στόχος του φετινού προγράμματος, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, ήταν να γίνει κατανοητό από τα παιδιά πως η αδράνεια και η υποκινητικότητα αποτελούν σοβαρούς παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία.

Τα παιδιά δημιούργησαν και μια εικαστική σύνθεση με θέμα το φετινό σύνθημα «Ας κινηθούμε».

Δωρεά βιβλίων στη βιβλιοθήκη του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Η Διευθύντρια, οι Εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τη Μαριαλένα Στάθη του Αργυρίου η οποία, με την αποφοίτησή της από το σχολείο μας, χάρισε ένα μεγάλο μέρος βιβλίων από την παιδική της βιβλιοθήκη στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας για τον εμπλουτισμό αυτής με νέους τίτλους.

4 βραβεία για το σχολείο μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό Europe at school

Ανακοινώθηκαν το τελευταίο διάστημα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της επιτροπής Europe at school που πραγματοποιήθηκε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017 – 2018. Θυμίζουμε ότι τα παιδιά των περσινών Ε? και ΣΤ? τάξεων συμμετείχαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς κ. Πορπόρη Γιάννη και κ. Δούβλο Μιχάλη. Μεγάλη χαρά έφεραν στο σχολείο μας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αφού τα 4 από τα 15 βραβεία πανελληνίως ανήκουν σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές Κωντσιόγλου  Γεώργιος ? Άγγελος, Στάθη Κρυσταλλία ? Μαρία της περσινής ΣΤ” τάξης καθώς και οι μαθήτριες Νίκου ? Γκόγκου Αικατερίνη και Τζώνου Παναγιώτα της περσινής Ε” τάξης κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη δεκαπεντάδα των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Το γενικό θέμα για το 2018 ήταν «Οραματιζόμαστε το μέλλον μας» και ειδικότερα «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: Νέες τεχνολογικές εφευρέσεις και προκλήσεις, επιστημονικές ανακαλύψεις, εικονική πραγματικότητα, σχέδια εποικισμού άλλων πλανητών, επαπειλούμενα οικοσυστήματα. Πώς οραματίζεστε τη ζωή και τον κόσμο μας τις επόμενες δεκαετίες;».

Κάθε παιδί είχε δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό έργο, γραπτό κείμενο ή ζωγραφιά και όλα τα έργα ήταν «έξυπνα» και μοναδικά.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους 15 βραβεύσαντες στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων ανάμεσα στους οποίους τα 4 παιδιά του δικού μας σχολείου:

1) 4ο Δ.Σ Απέριου Καρπάθου (ομαδική εργασία)

2) Δ.Σ Βελβεντού (ομαδική εργασία)

3) 1ο Δ.Σ Γοργοποτάμου (ομαδική εργασία)

4) 4ο Δ.Σ Ζωγράφου (ομαδική εργασία)

5) 3ο Δ.Σ Προσοτσάνης (ομαδική εργασία)

6) 19ο Δ.Σ Χανιών (ομαδική εργασία)

7) Κωντσιόγλου Γεώργιος ? Άγγελος, 1ο Δ.Σ Σιάτιστας

8) Λιόσης Νικόλαος, Δ.Σ εκπ/ριων Γείτονα

9) Μπέρλιτς Μαρίνου Διώνη, Δ.Σ εκπ/ριων Γείτονα

10) Νικολάου Μαρία, Δ.Σ εκπ/ριων Γείτονα

11) Νίκου ? Γκόγκου Αικατερίνη, 1ο Δ.Σ Σιάτιστας

12) Στάθη Κρυσταλλία ? Μαρία, 1ο Δ.Σ Σιάτιστας

13) Τζώνου Παναγιώτα, 1ο Δ.Σ Σιάτιστας

14) Τσίγκου Αναστασία ? Ραφαέλα, 7ο Δ.Σ Χαϊδαρίου

15) Χαϊκάλη Μαρία, Δ.Σ εκπ/ριων Γείτονα

Η βράβευση των ανωτέρω μαθητών/σχολείων και υπεύθυνων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 στο κτίριο του EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου) στην Αθήνα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, σε ένα διαγωνισμό που συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια στα 4 παιδιά του σχολείου μας που κατάφεραν να διακριθούν  και να μας κάνουν περήφανους. Αυτό είναι το σχολείο που βάζει μπροστά τους μαθητές και ενεργοποιεί τη γνώση και το συναίσθημα, που καταφέρνει να μετατρέψει  τον αρχικό φόβο των παιδιών σε χαρά.