Αρχείο κατηγορίας Γονείς

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων οργάνωσε στην καφετέρια Nature την Κυριακή 26-2-2023  αποκριάτικο παιδικό χορό. Την Τσικνοπέμπτη, την ώρα αποχώρησης των παιδιών από τη σχολική μονάδα, οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων μοίρασαν στα παιδιά σάντουιτς με σουβλάκι. Επίσης την Παρασκευή 24-2-2023 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων οργάνωσαν στη σχολική μονάδα από τις 12.00 ως τις 13.00 μουσική γιορτή χαράς και χορού στο προαύλιο του σχολείου, κερνώντας δροσερούς χυμούς. Την Τρίτη 28-2-2023 οι κυρίες του ΔΣ μοίρασαν στους μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας ασπροκόκκινα βραχιολάκια με χάντρες, ώστε κάθε παιδί να φορέσει «μάρτη» για την υποδοχή της άνοιξης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΔΥ

Στα πλαίσια Σχεδίου Δράσης της σχολικής μονάδας για τη βελτίωση του διαύλου επικοινωνίας σχολείου-οικογένειας μετά από τα 2 έτη πανδημίας υλοποιήθηκαν την Παρασκευή 11-11-2022 δύο συναντήσεις- παράλληλα εργαστήρια με τους γονείς παιδιών των τάξεων Α΄και Β΄. Τα δύο δίωρα εργαστήρια οργανώθηκαν με τη συνεργασία της σχολικής μονάδας και της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) και αφορούσαν θέματα και δυσκολίες της σχολικής καθημερινότητας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Οι εγγραφές στην Α΄τάξη για το σχολικό έτος 2022-2023 θα γίνουν μέχρι 20 Μαρτίου 2022.

Για τις εγγραφές καλούνται οι γονείς των μαθητών να κλείνουν ραντεβού συνάντησης στο σχολείο στο τηλέφωνο 2465021255.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

  1. Αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή (πχ. λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος ή λογαριασμός ύδρευσης στο όνομα των γονέων)
  2. Βιβλιάριο υγείας του παιδιού για τη διαπίστωση της διενέργειας του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
  3. Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (Το έντυπο χορηγείται από το σχολείο)

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν το τέκνο τους και στο προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα της σχολικής μονάδας με δυνατότητα αποχώρησης των παιδιών στις 15.00 ή στις 16.00.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

Στο παρακάτω έγγραφο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το δωρεάν Πρόγραμμα Υποστήριξης Γονεϊκών Ικανοτήτων (Π.Υ.Γ.Ι.), που λειτουργεί στα πλαίσια της Γραμμής 10306 επιλογή 3 του ΕΚΠΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.pdf

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Σύμφωνα με το άρθρο 44 του  ΦΕΚ 25Α/17-2-2021 

οι εγγραφές στην Α΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν 

από 1 ως 20 Μαρτίου 2021.

  Τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι:

  1. Αίτηση 
  2. Βεβαίωση φοίτησης στο Νηπιαγωγείο

  3. Βιβλιάριο υγείας παιδιού, όπου θα αποδεικνύεται ο απαιτούμενος εμβολιασμός

  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (έντυπο από το Δημοτικό Σχολείο)

  5. Αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή (Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνίας…) που να αποδεικνύεται ότι ο μαθητής/μαθήτρια κατοικεί στην περιοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι εγγραφές θα γίνονται τις ώρες 13.30 ως 14.30 μετά από ραντεβού

Το ραντεβού θα ορίζεται κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 24650 21255

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα τέκνα τους που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη και στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα της σχολικής μονάδας, χωρίς προϋποθέσεις,  με δυνατότητα αποχώρησης των παιδιών στις 15.00 ή στις 16.00.

  ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ΄ Φ6/ 55081/Δ1/13-5-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ
οι εγγραφές στην Α΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021θα πραγματοποιηθούν από 15 ως 29 Μαΐου 2020.

Οι εγγραφές θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα ορίζεται στο τηλέφωνο 24650 21255.
Οπωσδήποτε απαιτείται το βιβλιάριο υγείας του παιδιού καθώς και αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας (απόδειξη λογαριασμού ηλεκτροδότησης ή νερού ή τηλεφώνου) για να αποδεικνύεται ότι το παιδί κατοικεί σε περιοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας 10.30-12.00 για κλείσιμο του ραντεβού επίσκεψης για την εγγραφή του παιδιού.

Απαραίτητο δικαιολογητικό για την εγγραφή μαθητή/τριας στην Α΄ τάξη
θεωρείται και το ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ που πρέπει να συμπληρωθεί από παιδίατρο του Δημοσίου ή ιδιώτη εις διπλούν ώστε το ένα να κατατεθεί στο σχολείο και το δεύτερο να φυλαχθεί στο βιβλιάριο του παιδιού.  Για τη συμπλήρωση αυτού του εντύπου του ΑΔΥΜ από γιατρό είναι απαραίτητο να
προσκομιστεί στον ιατρό το Φύλλο Ιατρικής εξέτασης για ΑΔΥΜ.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ0000.pdf

ΦΥΛΛΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΥΜ0001.pdf

Για  την εγγραφή των νέων μαθητών της Α΄ τάξης σχολικού έτους
2020-2021 στο Ολοήμερο και στην Πρωινή Ζώνη συμπληρώνετε το ακόλουθο
έγγραφο.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ0000.pdf

Ενημέρωση Γονέων για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έβγαλε ανακοίνωση για τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους, σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την ενημέρωση σε μορφή PDF.

Ενημέρωση Γονέων και Μαθητών.pdf

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, Ε΄ τάξης, Δ΄ και Γ΄ τάξης παρακαλούνται να προχωρήσουν στη δημιουργία μαθητικού λογαριασμού στο ΠΔΣ (οι εγγραφές μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 06/04/2020). Μπορούν να συμβουλευτούν το σημείο που τους υποδείχθηκε στην παρακάτω υπουργική απόφαση, δηλαδή στη σελίδα 2 το Βήμα 5.

Βήμα 5. Οι γονείς/κηδεμόνες, με ευθύνη του Διευθυντή, μεριμνούν για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα https://register.sch.gr/students/

Το πλήρες κείμενο της υπουργικής απόφασης είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο σε μορφή pdf.

Οδηγίες για εξ αποστάσεως Εκπαίδευση

Προσοχή!

Για να είναι δυνατή η αναζήτηση και η προσθήκη των μαθητών στα διαδικτυακά μαθήματα από τους εκπαιδευτικούς, θα πρέπει οι μαθητές να συνδεθούν έστω και μια φορά στις παρακάτω πλατφόρμες του σχολικού δικτύου με τη χρήση των μαθητικών λογαριασμών-κωδικών που δημιούργησαν με την προηγούμενη οδηγία.

https://eclass.sch.gr/
και
https://e-me.edu.gr/

Στη περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε, παρακαλούμε να προσπαθήσετε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας, διότι υπάρχει υπερβολικός φόρτος σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του σχολικού δικτύου.