Αρχείο μηνός Ιουνίου 2023

Εξωραϊσμός της αυλής του σχολείου μας

01

Κάποιες από τις τελευταίες πινελιές για τη φετινή χρονιά ήταν… πραγματικές πινελιές για τα παιδιά της Ε2΄ τάξης του σχολείου μας και του δασκάλου τους, Μιχάλη Δούβλου. Πινέλα, χρώμα και καλή διάθεση έκαναν το αμφιθέατρο στην αυλή του σχολείου μας ένα πραγματικό στολίδι. Δε φτάνει που το έβαψαν, το έκαναν και καλά, πραγματικό συνεργείο ελαιοχρωματιστών. Εύγε! Αποστολή εξετελέσθη.

Μαθητές και μαθήτριες δαπανούν ένα μέρος από το κέρασμα της κ. Ναούμας Ταχμιντζή για τα «Χελιδονίσματα» σε μια δράση καλλωπισμού του σχολείου τους. Ευχαριστούμε θερμά την Ευεργέτιδα! Συγχαρητήρια στα παιδιά!

Ο Δήμος Βοΐου εξωραΐζει το προαύλιο του σχολείου μας με επένδυση πέτρας και τα παιδιά δίνουν τη δική τους συνέχεια…

02

03

04

05

06

07 08

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον Πλαταμώνα Πιερίας

01

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας με προορισμό την Πιερία. Με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Γιάννη Πορπόρη, Αγνή Μέντζα, Μαρία Κουγιούφα, Μιχάλη Δούβλο, Σάκη Χασιώτη και Αλίκη Μπαλάσκα, μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Ε1΄,  Ε2΄,  ΣΤ1΄ και ΣΤ2΄ συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πορεία στον χρόνο: Ιστορία και περιβάλλον στο κάστρο του Πλαταμώνα» του ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου.

Ένα κάστρο, μια ιστορία ο Πλαταμώνας: Από την αρχαία πόλη Ηράκλειον, στην κατάκτηση από τους Ρωμαίους κι από τους Φράγκους στο Δεσποτάτο της Ηπείρου. Από τους Τούρκους στους Ενετούς και ξανά στους Τούρκους. Από το 1897, στους Έλληνες και βομβαρδισμός από τους Γερμανούς το 1941.

Μέρος των εξόδων μετακίνησης για τα τμήματα Ε1΄ και Ε2΄ καλύπτεται από το κέρασμα της κ. Ναούμας Ταχμιντζή από τα «Χελιδονίσματα». Είναι μια ευκαιρία για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους που στηρίζουν το πολύπλευρο έργο του σχολείου!

02 03

04

05 06 07 08 09

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πτολεμαΐδα

Ανήμερα της 570ης επετείου από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου,  τα μάτια μας συνάντησαν μοναδικούς θησαυρούς της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς στο Εμπόριο Εορδαίας. Μοναδικά αριστουργήματα που θυμίζουν την Πόλη. Το ομοίωμα του ιερού ναού αγίας Σοφίας, οι κατακόμβες, το ομοίωμα του Πύργου του Γαλατά και ο ιερός ναός αγίου Μηνά. Μπροστά στα μάτια μας, ζωντανά, όλα όσα διδαχτήκαμε στη βυζαντινή ιστορία της Ε΄ τάξης. Μεγαλεία πολιτισμού… αφήνουν άναυδους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς!
29 Μαΐου 1453. Ο ήλιος είχε βασιλέψει. Και η Πόλη δεν ήταν πια βασιλεύουσα…

01

03 04 05 06 07

Λίγο νωρίτερα, προηγήθηκε η επίσκεψη μαθητών και μαθητριών στον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας.  Μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε1΄ και Ε2΄, με συνοδούς τους δασκάλους κ. Γιώργο Αμπατζίδη, κ. Μαρία Κουγιούφα και κ. Μιχάλη Δούβλο, και εμψυχώτρια τη διευθύντρια, κ. Ζωή Στέφου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, συμμετείχαν στο εργαστήριο: “Κατασκευάζουμε ρομποτικά οχήματα και συμμετέχουμε σε αγώνες Ρομποτικής SUMO”.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ρηνούλα Ζωγράφου, η οποία κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πτολεμαΐδα. Θέλησε να συνδράμει σε μία δράση του σχολείου που αφορά τις νέες τεχνολογίες, πεδίο της δικής της επιστημονικής κατάρτισης, των Φυσικών επιστημών. Η κ. Ζωγράφου χάρισε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν έναν Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και να χαρούν ένα ταξίδι στον κόσμο της Ρομποτικής.

02 08 09 10 11 12 13

https://pektpeptol.sites.sch.gr/?p=4037