Αρχείο μηνός Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα για την επέτειο της επανάστασης του 1821

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας οργάνωσαν αφιέρωμα για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821 με τον τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ» στην αίθουσα τελετών «Αναστάσιος Σπύρου» του σχολείου την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015.

Το αφιέρωμα περιλάμβανε δραματοποίηση 11 ιστορικών σκηνών από τα έτη: 1767 ως 1825. Πρόθεση των παιδιών ήταν μέσα από τη δραματοποίηση των συγκεκριμένων ιστορικών σκηνών να γνωρίσουν το ήθος, τις αξίες και τα διλήμματα των γενναίων ηρώων και ηρωίδων που οραματίστηκαν, επιδίωξαν με αυταπάρνηση και τελικά επέτυχαν την Εθνική Παλιγγενεσία..

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η δασκάλα της Στ΄τάξης Στέφου Ζωή. Στην προετοιμασία βοήθησε και η θεατρολόγος του σχολείου μας κ. Βάνα Κεβρεκίδου και στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης η κ. Σαλίκα Ευδοκία.

Ευχαριστήριο (δωρεά βιβλίων)

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ο Διευθυντής, το διδακτικό προσωπικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τον κύριο Εμμανουήλ Μάλαμα, που στη μνήμη του πατέρα του Δημοσθένη και του παππού του Εμμανουήλ Μάλαμα, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, προσέφερε φέτος μια εξαιρετική συλλογή 23 βιβλίων με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό του Βυζαντίου για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Η αξιόλογη αυτή προσφορά ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες της σχολικής κοινότητας, προσφέροντας εξαιρετικό υπόβαθρο για λογοτεχνικές και εγκυκλοπαιδικές αναζητήσεις μαθητών κι εκπαιδευτικών γύρω από τον κόσμο του Βυζαντίου, καθώς και για σχεδιασμό δραστηριοτήτων έρευνας γύρω από τη συγκεκριμένη θεματική.

Στην οικογένεια Εμμανουήλ Μάλαμα, που κάθε χρόνο ενισχύει ουσιαστικά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου μας με προσφορά επιλεγμένων βιβλίων εξαιρετικών εκδόσεων για τη σχολική βιβλιοθήκη μας, ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και προκοπή.

Ιανουάριος 2015 100 Ιανουάριος 2015 101

[Στις φωτογραφίες: τα βιβλία για την ιστορία και τον πολιτισμό του Βυζαντίου της δωρεάς Εμμανουήλ Μάλαμα.]

Ευχαριστήριο για δωρεά

Δωρεά φορητού υπολογιστή και προβολέα

Ο Διευθυντής, το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά την κυρία Ναούμα Ταχμιντζή, συνταξιούχο φιλόλογο που κάλυψε τη σημαντική δαπάνη αγοράς ενός φορητού υπολογιστή,ενός προβολέα και της εγκατάστασης αυτών με στόχο την υποστήριξη τηςσύγχρονης διδακτικής μεθοδολογίας και των εκπαιδευτικών στόχων του αναλυτικού προγράμματος του «ψηφιακού» σχολείου.

Την ευχαριστούμε θερμά που αναδεικνύεται σταθερά αρωγός του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας στην εποχή της οικονομικής κρίσης και της ευχόμαστε να έχει πάντα υγεία και χαρά.