Αρχείο μηνός Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

Η Διεύθυνση του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης, οι γονείς τους και η δασκάλα της Α΄ τάξης κ. Σαμαρά Ζωή ευχαριστούν θερμά το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών της Α΄τάξης στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης για να επισκεφθούν μια ξεχωριστή ΄Εκθεση Παιδαγωγικών παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιχνίδια κατασκευάστηκαν από τους Σχολικούς Συμβούλους Προσχολικής Αγωγής κ. Κεβρεκίδη Χρήστο και κ. Καραγκούνη Σωτηρία, οι οποίοι παρουσίασαν τα παιχνίδια στα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους.

2015-16-442

και κάποιες εργασίες των παιδιών

Η ευχαριστήρια επιστολή των παιδιών στον κ. Χρήστο

dscn0062

ΠΟΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΙ ΕΝΑ «ΟΝΕΙΡΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

ΠΟΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΙ ΕΝΑ «ΟΝΕΙΡΟ»  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, όπου με την καθοδήγηση του υπεύθυνου του εργαστηρίου καθηγητή κ. Αστερίου Κούτσιανου μελέτησαν βιωματικά και πειραματικά φαινόμενα φυσικής και χημείας.

Κατόπιν οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης την παράσταση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

1

Η Διεύθυνση του σχολείου, καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης  ευχαριστούν το ΔΣ  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας που κάλυψαν όλα τα έξοδα που απαιτήθηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τους μαθητές συνόδεψαν η δασκάλα τους Στέφου Ζωή και η γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων κ. Μπόραβου Βασιλική.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ  ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολικού έτους 2015-16 συμμετείχαν με εικαστικό ή ποιητικό έργο στον 35ο Πανελλαδικό (63ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας σχολείων με θέμα: «Ζούμε μαζί ειρηνικά -Συμμαχία παιδιών ενάντια στον πόλεμο: Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην ΕΙΡΗΝΗ».

Τρεις μαθήτριες του σχολείου μας απέσπασαν βραβεία με τα  καλλιτεχνικά τους έργα: η Καφάση Αφροδίτη, η Μαρκοπούλου Αικατερίνη και η Δούβλου Νικολέτα-Ελένη.

Συγχαίρουμε τις συγκεκριμένες μαθήτριες για την επιτυχία τους και επαινούμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Η Παρουσίαση με τις εργασίες των μαθητών είναι: Παρουσίαση

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Πέμπτη  17 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα τελετών ¨Αναστάσιος Σπύρου¨ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας οργανώθηκε από τους μαθητές  και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών κ. Γιάννη Πορπόρη και κ. Μαρίας Κουγιούφα αφιέρωμα μνήμης στην επέτειο εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

dscn0036

Το αφιέρωμα περιλάμβανε παρουσίαση πλήθους ιστορικών τεκμηρίων (φωτογραφικά, ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο), θεατρικό δρώμενο, μουσική και τραγούδια.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και πολύς κόσμος.