Αρχείο ημέρας 10 Μαρτίου 2016

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Χατζή Θεολογία και κ. Τσιώνη Αλεξάνδρα οργάνωσαν λαογραφική έκθεση με αντικείμενα από τον υλικό βίο και τον πολιτισμό των προηγούμενων γενιών. Κάθε μαθητής έφερε από το σπίτι του και εξέθεσε ένα ή περισσότερα οικογενειακά κειμήλια, για τα οποία ετοίμασε καρτέλα με σχετικές πληροφορίες.

Οι μαθητές έστειλαν προσκλήσεις στους συγγενείς τους και με αφίσα γνωστοποίησαν τη λειτουργία της έκθεσης στους υπόλοιπους μαθητές, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η έκθεση λειτούργησε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα της Β΄ τάξης και περιλάμβανε αξιόλογα αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, ξυλογλυπτικής, υαλουργίας, κεντητικής, παλαιά νομίσματα κ.ά.

Γονείς και συγγενείς των παιδιών επισκέφτηκαν την έκθεση, καθώς και όλοι οι μαθητές του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΦΑΡΔΥΚΑΜΠΟ

Στις 6 Μαρτίου 2016, ημέρα Κυριακή, αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας με τη συνοδεία εκπαιδευτικών παρευρέθηκε στο χώρο του μνημείου της ιστορικής μάχης του Φαρδύκαμπου, όπου παρακολούθησε την εκδήλωση μνήμης που οργανώθηκε από τη δημοτική αρχή Βοϊου για τα 73 χρόνια από την ηρωική πράξη αντίστασης στις ιταλικές δυνάμεις κατοχής. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων  από εκπροσώπους πολλών αρχών και συλλόγων, καθώς και ομιλία από τον εκπαιδευτικό και δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Δόρδα.