Αρχείο ημέρας 30 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Ζήτω! «ο γίγαντας λαός που η μπόρα δεν τον σκιάζει

κι από τον μόχθο ορθώνεται κι ορμά μες στο χαλάζι.

Κι ορμά φωτιά μες στις φωτιές με στέριο βήμα αντρίκειο

για της πατρίδας την τιμή, για λευτεριά για δίκιο!»

Ζήτω το ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940!

Ζήτω τα προαιώνια ΟΧΙ των Ελλήνων!

φωτογραφικά τεκμήρια

Φέτος στα σχολεία οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου για το ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940 πραγματοποιήθηκαν ανά τμήματα την 27η Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αναστάσιος Σπύρου» οργανώθηκε από τις 8.30-9.30 πμ τελετή για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από τη διευθύντρια του σχολείου Στέφου Ζωή σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της τάξης κ. Πορπόρη Ιωάννη που περιλάμβανε ποιητική αναφορά στο ΟΧΙ των Ελλήνων με παράλληλη προβολή τεκμηρίων κι ακόμη ένα μικρό αφιέρωμα με προβολή διαφανειών στο προαιώνιο ΟΧΙ της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την αναχαίτιση της μηδικής θύελλας. Στη συνέχεια ακολούθησε η γιορτή της Σημαίας με ανάγνωση ποιημάτων, ανάγνωση της 14ης Πράξης του Συλλόγου της 21ης/10/2020 με θέμα την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων κατάθεσης κι ακόμη την παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια στον σημαιοφόρο της χρονικής περιόδου μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2020. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε στους μαθητές/τριες και το φετινό μήνυμα της υπουργού Παιδείας που εστίαζε στην υπενθύμιση των υψηλών αξιών των Ελλήνων, στην ανάγκη εγρήγορσης για την προάσπισή τους και στη σημασία της ομοψυχίας και της εθνικής ενότητας στην επίτευξη εθνικών στόχων.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αναστάσιος Σπύρου» στις 10.00 πμ – και μετά από την απαραίτητη απολύμανση των καθισμάτων- ακολούθησε εορταστική εκδήλωση της Ε΄ τάξης με προβολή σχετικών με το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων μικρού μήκους ταινιών και φωτογραφικού υλικού με την επιμέλεια της δασκάλας κ. Κουγιούφα Μαρίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των άλλων τάξεων πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες.

Σύμφωνα με οδηγία της δημοτικής αρχής δεν πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο από εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας.

Την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου τη σχολική μας μονάδα εκπροσώπησε στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τη Δοξολογία και το μνημόσυνο για τους ήρωες του μεγαλειώδους ΟΧΙ στον φασισμό και στο ναζισμό ο σημαιοφόρους του σχολείου Δίκος Βασίλειος με τη συνοδεία της διευθύντριας του σχολείου.