Αρχείο ημέρας 3 Οκτωβρίου 2021

30 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

thumbnail_IMG_20210930_205238

Μια περσινή οπτικοακουστική δημιουργία τους θυμήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 30 του Σεπτέμβρη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, με αφορμή την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

Από τους Εθνικούς Ευεργέτες, με καταγωγή από τη Σιάτιστα, μέχρι τους τοπικούς ευεργέτες, που τα ονομάτά τους μένουν στενά δεμένα με την ιστορία του τόπου μας. Ένας μακρύς κατάλογος που αναμφίβολα μπορεί να δώσει στη Σιάτιστα το όνομα «Πόλη των ευεργετών και δωρητών».

Το ραδιοφωνικό μήνυμα των παιδιών με τίτλο «Μες στο φως των Ευεργετών» δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή σε διαγωνισμό του European School Radio μέσα από το γενικό θέμα «Από το Εγώ στο Εμείς».

02 03 04

Το πρωινό της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2021 τα δευτεράκια του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο,  παρακολούθησαν ξανά την περσινή δημιουργία τους ενώ το βραδάκι της ίδιας μέρας, για μια ώρα περίπου, οι φωνές τους ακούστηκαν γύρω από το σχολείο μας, μέσα από τη σχετική προβολή στον εξωτερικό πέτρινο τοίχο.

Ένα μικρό αφιέρωμα των μαθητών στους ευεργέτες της πόλης μας και το έργο τους. Σχολικές εργασίες πάντα επίκαιρες, που κάθε φορά θα δίνουν αφορμή για κουβέντα με τα παιδιά.

30 Σεπτέμβρη: Ευγνωμοσύνη σε ανθρώπους που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά μας, μέσω της προσφοράς τους.

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των παιδιών