Αρχείο ημέρας 7 Ιουνίου 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πτολεμαΐδα

Ανήμερα της 570ης επετείου από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου,  τα μάτια μας συνάντησαν μοναδικούς θησαυρούς της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς στο Εμπόριο Εορδαίας. Μοναδικά αριστουργήματα που θυμίζουν την Πόλη. Το ομοίωμα του ιερού ναού αγίας Σοφίας, οι κατακόμβες, το ομοίωμα του Πύργου του Γαλατά και ο ιερός ναός αγίου Μηνά. Μπροστά στα μάτια μας, ζωντανά, όλα όσα διδαχτήκαμε στη βυζαντινή ιστορία της Ε΄ τάξης. Μεγαλεία πολιτισμού… αφήνουν άναυδους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς!
29 Μαΐου 1453. Ο ήλιος είχε βασιλέψει. Και η Πόλη δεν ήταν πια βασιλεύουσα…

01

03 04 05 06 07

Λίγο νωρίτερα, προηγήθηκε η επίσκεψη μαθητών και μαθητριών στον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας.  Μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε1΄ και Ε2΄, με συνοδούς τους δασκάλους κ. Γιώργο Αμπατζίδη, κ. Μαρία Κουγιούφα και κ. Μιχάλη Δούβλο, και εμψυχώτρια τη διευθύντρια, κ. Ζωή Στέφου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, συμμετείχαν στο εργαστήριο: “Κατασκευάζουμε ρομποτικά οχήματα και συμμετέχουμε σε αγώνες Ρομποτικής SUMO”.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ρηνούλα Ζωγράφου, η οποία κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πτολεμαΐδα. Θέλησε να συνδράμει σε μία δράση του σχολείου που αφορά τις νέες τεχνολογίες, πεδίο της δικής της επιστημονικής κατάρτισης, των Φυσικών επιστημών. Η κ. Ζωγράφου χάρισε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν έναν Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και να χαρούν ένα ταξίδι στον κόσμο της Ρομποτικής.

02 08 09 10 11 12 13

https://pektpeptol.sites.sch.gr/?p=4037