Εικαστικό εργαστήρι? στο πνεύμα των Χριστουγέννων

01     Εικαστικό εργαστήρι  στο Πνεύμα των Χριστουγέννων έζησαν τα παιδιά της ΣΤ? τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018 καθώς και τις ημέρες της τελευταίας εβδομάδας πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές.

Προσβλέποντας σε ένα σχολείο αγαπητό στα παιδιά που θα μοιράζει όμορφες ευκαιρίες και αναμνήσεις, τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες μπαίνοντας σιγά ? σιγά στο κλίμα των Χριστουγέννων:

 

Μία κάρτα για σένα που προσφέρεις?

Δίνοντας μεγάλη σημασία στο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού και θέλοντας να εκφράσουμε την αγάπη και την εκτίμηση στα πρόσωπα των αξιότιμων ευεργετών της πόλεώς μας, δημιουργήσαμε όμορφες κάρτες με ευχές για ανθρώπους που προσφέρουν στον τόπο: τους εθνικούς αξιότιμους ευεργέτες μέλη του ιδρύματος Παπαγεωργίου, τον αξιότιμο ευεργέτη κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου, την αξιότιμη ευεργέτιδα κα. Ναούμα Ταχμιτζή καθώς και τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ Παύλο. Η καλλιέργεια της εκτίμησης των παιδιών σε πρόσωπα με μεγάλη προσφορά για τη Σιάτιστα και την παιδεία αποτελεί σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιπλέον αποστείλαμε ευχετήριες κάρτες και στα μέλη των συλλόγων απόδημων Σιατιστέων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και στις Η.Π.Α, προσβλέποντας στη σύσφιξη σχέσεων έπειτα από την προβολή της ταινίας μας στο εξωτερικό.

02 03 04 05 06 07

08

 

Ένα αστέρι και μια ευχή για τα παιδιά του Τρίτου κόσμου

Ο Χριστός γεννάται και κάθε χρόνο ο ερχομός του μας θυμίζει την αγάπη, την ελπίδα, την υπομονή, την αλήθεια. Μεταξύ άλλων και τη συμπόνια σε παιδιά που ζουν πιο δύσκολα από εμάς, συμπόνια στα παιδιά του Τρίτου κόσμου. Μέσα από μια απλή κατασκευή χρυσών αστεριών οι μαθητές και οι μαθήτριες στέλνουν τις νοερές ευχές τους στα παιδιά του Τρίτου κόσμου με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων. Όμορφες ευχές βγαλμένες από την αγνότητα των μαθητών. Τα αστέρια των παιδιών με τις ευχές τους στόλισαν την τάξη μας στο σημείο πάνω από το δέντρο.

09 10 11

 

Μια χιονισμένη πολιτεία

Με περίσσιο πάθος, σε πνεύμα δημιουργικότητας και υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών, τα παιδιά στόλισαν κι άλλο την τάξη μας. Το θέμα της κατασκευής, η πιο κρύα εποχή του χρόνου, ο χειμώνας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με μια απλή χάρτινη κατασκευή στόλισαν τα παράθυρα της τάξης μας δημιουργώντας μια χιονισμένη πολιτεία.

1513 14 ???

 

Ο δικός μου χιονάνθρωπος

Αφήσαμε για το τέλος μια ατομική κατασκευή που θα ομορφύνει το δωμάτιο των παιδιών στο σπίτι τους. Σε κεραμίδι, το οποίο χρωμάτισαν με πλαστικό καφετί χρώμα, σχεδιάζουν έναν χιονάνθρωπο χρωματίζοντάς τον με τέμπερα λευκού χρώματος. Προσθέτουν το καπέλο με βελουτέ μαύρο χαρτόνι, τη μύτη με χρυσό κι ομορφαίνουν το τοπίο με χιονονιφάδες που «απαιτούν» υπομονή μεγάλη. Ένα μικρό κεράκι τυλιγμένο με σπάγκο, ένα κουκουνάρι και μια καρτέλα ευχών ολοκληρώνουν τη χειμωνιάτικη κατασκευή.

16 17 18 19 20

Χριστούγεννα, η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Κι ένα εικαστικό εργαστήρι που βοηθά τους μαθητές να βρουν τη δική τους πινελιά και να δημιουργήσουν τόσο προσωπικά όσο και ομαδικά έργα με στόχο να έρθουν ακόμη πιο κοντά στη μαγεία των Χριστουγέννων.