Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ που στάλθηκε φέτος στα σχολεία έπρεπε να αφιερωθεί ένα διδακτικό δίωρο την παραμονή της εορτής σε δραστηριότητες σχετικές με τη μελέτη του έργου των τριών μεγάλων Πατέρων. Μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων οι εκπαιδευτικοί ανά τάξεις οργάνωσαν σχετικές δραστηριότητες, ενώ η Διευθύντρια του σχολείου στην πρωινή συγκέντρωση των παιδιών αναφέρθηκε στον βίο και στο σημαντικό έργο των Τριών Ιεραρχών.

Την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών η Διευθύντρια, εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας, όπως και άλλων σχολείων, παρακολούθησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τη θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία, το μνημόσυνο ευεργετών, δωρητών και εκπαιδευτικών, αλλά και του μακαριστού επισκόπου Παύλου, που τελέστηκαν από τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεώς μας, τον επίσκοπο Καστορίας κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση της εγκυκλίου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον Πανοσιολογιότατο Εφραίμ και κατόπιν η ομιλία του κ. Κουτσογιώτα Χρήστου, Διευθυντού του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, θεολόγου. Ακολούθησε η εκφώνηση των ονομάτων κεκοιμημένων ευεργετών, δωρητών και εκπαιδευτικών, αλλά και των δωρητών των σχολείων της Σιάτιστας κατά το έτος 2018 από τον κ. Θεοδωρόπουλο Θωμά, υποδιευθυντή του Μουσικού Σχολείου. Ο επίσκοπος Σεραφείμ επαίνεσε την παραπάνω αναφορά στην ιστορία εκπαίδευσης της Σιάτιστας, καθώς και την παρουσία των μαθητών με τις σημαίες των σχολείων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη όμορφη δεξίωση στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο που οργανώνεται κάθε χρόνο από τον Δήμο Βοϊου προς τιμήν των ευεργετών των διδακτηρίων και των εκπαιδευτικών .

 Οι 3 Ιεράρχες , οι προστάτες των γραμμάτων