ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 υλοποιήθηκε στο σχολείο, ύστερα από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ «Ανακύκλωση: Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό» από τον κ. Ματθαίο Φίλιο, μηχανολόγο περιβάλλοντος, υπάλληλο της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Το πρόγραμμα είχε στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στην υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων και στην ανακύκλωση.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν 1 διδακτική ώρα για τα παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄ και 1 διδακτική ώρα για τα παιδιά των τάξεων Α΄, Β΄και Γ΄.

Η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά την κ. Τριανταφυλλίδου Ε. και τον κ. Φίλιο Μ. για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση για την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει στην ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ. Επίσης στο σχολείο συλλέγονται πλαστικά καπάκια, μπαταρίες, τηγανέλαια και λαμβάνεται μέριμνα για την ανακύκλωσή τους, όπως και για την ανακύκλωση των μελανιών εκτυπωτών και φωτοτυπικών.