Στα Γρεβενά με τη βαλίτσα του ’40

01

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών άνοιξε η βαλίτσα των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης του σχολείου μας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019. Έπειτα από πρωτοβουλία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, κας Ντιό Ευφροσύνης, τα παιδιά παρουσίασαν την ταινία τους, ?1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία? σε περίπου 180 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων της πόλης των Γρεβενών (1ο Δ.Σ, 2ο, 3ο, 7ο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών). Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έπος του ’40.

Τα παιδιά συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κ. Δούβλος Μιχάλης και κα. Κουγιούφα Μαρία, καθώς και αρκετοί από τους γονείς ? κηδεμόνες τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του υπεύθυνου δασκάλου της Δ” τάξης ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, ευχαρίστησε όσους ενεπλάκησαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, μίλησε για το όμορφο αυτό αντάμωμα Γρεβενών και Σιάτιστας ενώ στο τέλος έκανε ανοιχτή πρόταση στα σχολεία των Γρεβενών για επίσκεψη στην πόλη μας ?Και πάλι ευχαριστούμε για τη φιλοξενία στην πόλη σας, τα Γρεβενά. Η Σιάτιστα και το 1ο Δημοτικό Σχολείο θα χαρεί να σας δει και να σας ξεναγήσει στα αρχοντικά μας, τις εκκλησίες, στα λαογραφικά μουσεία μας, στο Βοτανικό μουσείο, στο Παλαιοντολογικό, το Εκκλησιαστικό, στα οινοποιεία και στα τυροκομεία μας?.

02 03 04 05 06 07

Πριν την άφιξη στα Γρεβενά, τα τεταρτάκια του σχολείου μας ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών όπου είδαν ευρήματα ελέφαντα περίπου 200.000 χρόνων, μαστόδοντα 3.000.000 χρόνων καθώς και άλλα ευρήματα ζώων παλαιολιθικής εποχής που βρέθηκαν στην περιοχή των Γρεβενών. Λίγο πριν την αποχώρησή μας, τα παιδιά του σχολείου απέσπασαν και τα καλά λόγια του υπεύθυνου του μουσείου για υπακοή και προσηλωμένη ξενάγηση.

08 09 10 11 12 13 14 15 16

Η Δ/ντρια,  το εκπ/κο προσωπικό,  ο δάσκαλος της Δ” τάξης,
ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων,  οι γονείς ? κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Δ” τάξης,  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ” τάξης

ευχαριστούν θερμά

τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη Γεώργιο,
την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας,
κα Ντιό Ευφροσύνη για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης,
τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, κ. Τσιούμαρη Γρηγόριο και τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Κοζάνης, κ. Πάλλα Ιωάννη για τη μετακίνηση μαθητών,
τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιάτσιο Ιωάννη,
τον Δήμο Γρεβενών και τη ΔΕΚΕΓ για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου Γρεβενών,
την ιδιωτική εταιρεία στην οποία ανήκει ο χώρος και τον υπεύθυνο κ. Καραμήτρο Αλέξη,
τον τεχνικό, κ. Παντελή Παύλο, για την οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης,
τους Δ/ντες, το εκπ/κό προσωπικό και τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων Γρεβενών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας που μας εκπροσώπησαν στην εκδήλωση αυτή. Δίδαξαν ιστορία σε άλλα παιδιά κι έζησαν μια όμορφη εμπειρία την οποία έβαλαν στο ντουλαπάκι των αναμνήσεων τους.