ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤ΄ΤΑΞΗ

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 οργανώθηκε επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στο ΚΠΕ Καστοριάς με στόχο την παρακολούθηση του προγράμματος «ΤΠΕ και Εκπαίδευση για την Αειφορία». Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε στο ΑΤΕΙ Καστοριάς από τον υπεύθυνο της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ κ. Ευαγγέλου Σάκη.

Τα παιδιά αρχικά επισκέφθηκαν την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του ΑΤΕΙ όπου τους ξενάγησε ο Σιατιστινός κ. Μπούρσος Αθανάσιος, εξηγώντας τον τρόπο ηλεκτρονικού δανεισμού των βιβλίων και κατόπιν επισκέφθηκαν το τεράστιο αμφιθέατρο των εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, στο εργαστήριο του Τμήματος Επικοινωνίας και Νέων Τεχνολογιών τα παιδιά μυήθηκαν στα επιτεύγματα της τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης. Παρακολούθησαν πρόγραμμα που αφορούσε τα εξής θέματα: από τη σύλληψη της ιδέας της τρισδιάστατης απεικόνισης μέχρι τα τελευταία επιτεύγματα εικονικής και προσαυξημένης πραγματικότητας με την τεχνολογία 3D. Μεταξύ άλλων έπαιξαν με κάμερα 3D, είδαν σαρωτή και σάρωση 3D, κατανόησαν τον τρόπο δημιουργίας των κινούμενων ανθρώπινων μορφών σε ταινίες και ηλεκτρονικά παιχνίδια με τη σάρωση ανθρώπων που φέρουν αισθητήρες, γνώρισαν το πρόγραμμα QR Code, αλλά και διασκέδασαν μεταφερόμενα στην εικονική πραγματικότητα της εποχής δεινοσαύρων ή σε ταράτσες ουρανοξυστών! Το εντατικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διήρκησε από τις 10.00 ως τις 13.00 κι ενθουσίασε τα παιδιά.

Κατόπιν τα παιδιά επισκέφθηκαν το Ενυδρείο Καστοριάς όπου γνώρισαν τη ζωή των γλυκών νερών της Ορεστιάδας λίμνης.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν: η Στέφου Ζωή, η κ. Κουγιούφα Μαρία και η κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα.

Σημαντικό μέρος της δαπάνης μετακίνησης των παιδιών καλύφθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Καστοριάς για την εξαιρετική υλοποίηση του προγράμματος καθώς και τον κ. Μπούρτσο Αθανάσιο για την πρόθυμη ξενάγηση στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.