Η εορτή των 3ων Ιεραρχών

01

     Με εκκλησιασμό ξεκίνησαν την ημέρα τους την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, εορτή των τριών Ιεραρχών, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συνοδεία της Διευθύντριας, των εκπαιδευτικών, του σημαιοφόρου και των παραστατών.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία, την αρτοκλασία καθώς και το μνημόσυνο ευεργετών, δωρητών και εκπαιδευτικών. Ακολούθησε η ανάγνωση της εγκυκλίου του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον δρ. Θεολογίας κ. Δάρδα Αναστάσιο ενώ στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Διευθύντρια του σχολείου μας.  Στην ομιλία της η κα Στέφου Ζωή ? Δέσποινα αναφέρθηκε στο έργο των Τριών Ιεραρχών μέσα από τη σκοπιά της Ιστορίας ενώ έκλεισε με το μήνυμα της γιορτής των Γραμμάτων, τη σημασία της «σχολικής» παιδείας, της γλώσσας και της γραμματοσύνης. Στη συνέχεια ακολούθησε εκφώνηση ονομάτων Ευεργετών ? Δωρητών των εκπαιδευτηρίων της Σιάτιστας για το έτος 2019 καθώς και ονομάτων κεκοιμημένων Ευεργετών – Δωρητών και Εκπαιδευτικών από τον κ. Νάκο Παναγιώτη, εκπαιδευτικό των Δημοτικών Σχολείων της Σιάτιστας.

Ακολούθησε πολύ όμορφη εκδήλωση από το Μουσικό Γυμνάσιο ? Λύκειο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου».

Έπειτα, επίσημοι και αντιπροσωπείες σχολείων παραβρέθηκαν στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Βοΐου προς τιμή ευεργετών και εκπαιδευτικών στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Ευεργέτες Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι Δ/ντές σχολικών μονάδων , Εκπαιδευτικοί, μαθητές των Σχολείων της Σιάτιστας και πλήθος κόσμου.

Έτη πολλά!

02 03 04 05

Οι φωτογραφίες είναι του Ράδιο Σιάτιστα, ευχαριστούμε πολύ.