«Το βραβείο για την ταινία με τη βαλίτσα του ΄40 στο σχολείο μας ? Μια ανάσα σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο»

01Πέρσι τέτοιο καιρό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξη του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους, κ. Μιχάλη Δούβλο, για ένα παραμύθι έψαχναν, μια βαλίτσα βρήκαν. Ιστορία ολόκληρη ξετρύπωσαν…1940!

Φέτος, ένα χρόνο μετά, κάτι επίσης όμορφο μάς έβγαλε η βαλίτσα! Το βραβείο «εύφημης μνείας» για την ταινία μας «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία» στον 10ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Cinema… διάβασες;»

Η εκδήλωση βράβευσης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο Απρίλιο, αναβλήθηκε λόγω των δύσκολων συγκυριών για την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, ακυρώθηκε όμως οριστικά για τον ίδιο λόγο.

Το βραβείο έφτασε στο σχολείο ηλεκτρονικώς και πήρε τη θέση του στο γραφείο της διευθύντριας, δίπλα από το προηγούμενο, εκείνο με τον? γάμο από παλιά.

03Επιπλέον, σε κάθε μαθητή, μαθήτρια της περσινής Δ΄ τάξης του σχολείου μας, παραδόθηκε το δικό του προσωπικό βραβείο. Θερμά συγχαρητήρια στους δημιουργούς της ταινίας, μαθητές πλέον της Ε΄ τάξης, για τη σπουδαία αυτή διάκριση. Κάνουν περήφανο το σχολείο μας και τη Σιάτιστα. Υγεία και καλή πρόοδο να έχουν στη ζωή τους!

Δεν είναι τόσο η βράβευση, δεν είναι τόσο αυτό το κομμάτι χαρτί. Είναι όμως η δημιουργία και η ανταμοιβή των κόπων. Καλύτερος τρόπος δεν υπάρχει για να αποδείξεις σε μικρά παιδιά ότι αυτό που κάνουμε σήμερα, μπορεί να μας φέρει όμορφα αποτελέσματα και μετά από καιρό.

Το αρχικό μας έργο «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία» είχε αρχικά διάρκεια 1 ώρας κι ενός τετάρτου, προσαρμόστηκε όμως στα 18 λεπτά, ως βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Επίσης, η ταινία, μαζί με τις άλλες βραβευμένες ταινίες του συγκεκριμένου διαγωνισμού, θα προβληθεί από το κανάλι της Βουλής κατά τη φετινή τηλεοπτική σεζόν.

Θερμές ευχαριστίες και στον κόσμο που στήριξε την προσπάθειά εκείνη του σχολείου και των τότε μαθητών μας:
Γονείς όλων των παιδιών της περσινής Δ΄ τάξης για την πλήρη στήριξή τους,
τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τις
κυρίες Μπάτζιου Σοφία, Μπόντα Καλλιόπη και Ώττα Αικατερίνη για τη συμμετοχή τους.
Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά (κατά σειρά στην ταινία):
Οικογένεια κ. Βασίλειου και κας Μαίρης Μπατσή,
Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Μαρκίδες Πούλιου»,
κ. Ρόνα Ιωάννη,
Παραδοσιακή κατοικία Τσιότσιου ? Ντέρου,
κ. Μπόσιακα Διονύση,
Τοπικά ΜΜΕ (siera fm, radio Siatista, siatista ? info, siatistanews.gr),
καθώς και όλους όσοι ευγενικά μας βοήθησαν.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα ? Μορφωτικό Γραφείο ?Σπίτι της Κύπρου.

Και εις άλλες δημιουργίες με υγεία!