ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε΄ ΤΑΞΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης με την επιμέλεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του τμήματος κ. Μαρίας Κουγιούφα οργάνωσαν δράση ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας κατά του φαινομένου της σχολικής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Οι μαθητές/τριες, με αφορμή την «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο» κατασκεύασαν εικαστικά έργα -ως ατομικά πανό- και οργάνωσαν δρώμενο με συνθήματα και τραγούδι για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας του σχολείου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου και την παρακολούθησαν από τα πέτρινα σκαλοπάτια ξεχωριστά οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων του σχολείου. Συγκεκριμένα η δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης παρουσιάστηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου στα τμήματα Α΄, Β΄, Γ΄1, Γ΄2, Δ΄1 και Δ΄2, ενώ την Τετάρτη 10 Μαρτίου παρουσιάστηκε στην Στ΄τάξη.

Στα πλαίσια συνεργασίας των σχολικών μονάδων του τόπου μας την Παρασκευή 12/3/2021 στις 11.45 η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε και στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου «Γεώργιος Παπαγεωργίου» με θεατές στις κερκίδες τους μαθητές και τις μαθήτριες δύο τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου. Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντή του Γυμνασίου και τους/τις συναδέρφους για την πρόθυμη συνεργασία.

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Τάσο Σαπνάρα που προσέφερε τα πηχάκια των πανό.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ανά τάξεις πραγματοποιήθηκαν επιπλέον δραστηριότητες (πχ. καλλιτεχνικά έργα) για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας.