Αποστολή αγάπης: «Δίνω χρώμα στην αναπηρία»

01

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Κάτω από το λευκό δέντρο της τάξης μας μια έκπληξη μας περιμένει.

Ένα ευχαριστήριο – έπαινος από τη δομή εκπαίδευσης και στήριξης Ατόμων με Αναπηρία «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ», που λειτουργεί στη Νεάπολη Βοΐου. Οι καινούριοι μας φίλοι θέλησαν να μάς ευχαριστήσουν για την εθελοντική συμμετοχή μας στη χριστουγεννιάτικη έκθεση τους, για τις κατασκευές που δημιουργήσαμε και χαρίσαμε, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Μικροί εθελοντές, μεγάλες ψυχές».

Λίγο παραδίπλα, ένα ημερολόγιο του 2022, για να στολίσει την τάξη μας. Πόσα ευχαριστώ να πούμε.

Τα δώρα των παιδιών από τη δομή ΑμεΑ δεν έχουν τελειωμό. Σε ένα όμορφα στολισμένο κουτί βρίσκουμε 22 περιποιημένες συσκευασίες, λεπτομερώς τυλιγμένες, που μέσα «κρύβουν» τα δώρα που έστειλαν τα παιδιά της δομής. Ένας ξύλινος σταυρός – φυλαχτό για κάθε παιδί της τάξης μας, εν όψει της καινούριας χρονιάς που ξημερώνει.

Μπροστά μας κι ένας φάκελος με την  επιγραφή «Αποστολή αγάπης: Δίνω χρώμα στην αναπηρία». Τα παιδιά της δομής μας στέλνουν την καρδιά τους, να της δώσουμε χρώμα και να την επιστρέψουμε. Μία ιδιαίτερη αποστολή, από τις πιο όμορφες και συγκινητικές που μας ζητήθηκε ποτέ να διεκπεραιώσουμε. Οι καρδιές των παιδιών της δομής, χρωματισμένες από τα χέρια μας είναι έτοιμες να στολίσουν ταυτόχρονα τον τοίχο του δικού μας σχολείου αλλά και του φορέα εκπαίδευσης και στήριξης ΑμεΑ.

Η αποδοχή του Άλλου μπορεί να έρθει μέσα από δράσεις βιωματικές και συνεχόμενες. Η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι υπόθεση μονάχα της 3ης Δεκέμβρη.

Κι όλοι μαζί, τόσο ίδιοι μα συνάμα και τόσο διαφορετικοί. Κι ίσως σ΄ αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι ακόμη πιο σημαντικό, ν΄ αγκαλιάσουμε ανθρώπους με πραγματικές ανάγκες.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά, τους γονείς, την υπεύθυνη, κα Αννίκα Σκανδάλη, και τα μέλη της Δομής «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ». Μια δομή με πραγματική στήριξη των ΑμεΑ και των γονέων τους. Ευλογία να υπάρχουν στον τόπο μας, στον Δήμο μας. Είναι από μόνοι τους «Χριστούγεννα»…

02 03 05 06 07