ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ

Για την 201η Επέτειο της Εθνεγερσίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης με την επιμέλεια της υπεύθυνης δασκάλας της τάξης κ. Κουγιούφα Μαρίας οργάνωσαν σε εξωτερικό χώρο του σχολείου εορταστική εκδήλωση η οποία περιλάμβανε τέσσερις σκηνές από την ιστορία της Επανάστασης: 1. Αλέξανδρος Υψηλάντης- Η Επανάσταση στη Μολδοβλαχία τον Φεβρουάριο του 1821, 2. Η Μεγάλη Επανάσταση, 3. Ο μπουρλοτιέρης Κωνσταντίνος Κανάρης και 4. Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Διονυσίου Σολωμού -Οι Μεσολογγίτισσες.

Στις 23-3-2022 το αφιέρωμα για την Εθνεγερσία οργανώθηκε ξεχωριστά για τους μαθητές και μαθήτριες των τάξεων: Α΄, Β΄, Γ΄, Δ1΄ και Δ2΄, ενώ στις 24-3-2022 το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στις 9.00 πμ στους μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Ε1 και Ε2.

Α΄σκηνή: Αλέξανδρος Υψηλάντης και η Επανάσταση στη Μολδοβλαχία

Β΄σκηνή: Η Μεγάλη Επανάσταση

Γ΄σκηνή: Ο μπουρλοτιέρης Κωνσταντίνος Κανάρης

Δ΄σκηνή: Ελεύθεροι πολιορκημένοι Διονυσίου Σολωμού-Οι Μεσολογγίτισσες

Επιπλέον η εκδήλωση της Στ΄ τάξης οργανώθηκε την 24η Μαρτίου στις 10.00 πμ και για τους γονείς των παιδιών της ΣΤ΄τάξης.

Τέλος η παράσταση οργανώθηκε και για τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου, τα οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των μαθητών και μαθητριών της Στ΄ τάξης και παρακολούθησαν την εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Την 24η Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης παρευρέθηκαν στις 11.15 πμ στο Ηρώο για την τελετή κατάθεσης στεφάνων από εκπροσώπους των σχολικών μονάδων. Το στεφάνι της σχολικής μονάδας κατέθεσε ο μαθητής Παντελής Δίκος.

Την 25η Μαρτίου 2022 η σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για τη Θεία Λειτουργία-Δοξολογία και Μνημόσυνο για τους αγωνιστές της λευτεριάς από τη σημαιοφόρο του σχολείου Τσανασίδη Βασιλική με συνοδό την εκπαιδευτικό κ. Τσιώνη Αλεξάνδρα. Στην εκκλησία παρευρέθηκε και η Δ/ντρια του σχολείου, ενώ ο κ. Χασιώτης Αθανάσιος συνόδευσε τη σημαιοφόρο στο Ηρώο και επόπτευσε κατόπιν τα παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ που συμμετείχαν στην παρέλαση στις 12.00 το μεσημέρι. Συνοδοί των παιδιών ήταν ακόμη και οι εκπαιδευτικοί κ. Διαμαντοπούλου και κ. Αμπατζίδης.