Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 23-12-2022 οργανώθηκε από τη δασκάλα κ. Τσιώνη Αλεξάνδρα στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Με την επιμέλεια της κ. Τσιώνη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης μεταμορφώθηκαν σε αγγέλους, χιονονιφάδες, βοσκούς, μάγους κά και παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα την προσκύνηση της γέννησης του Ιησού από τους βοσκούς και τους μάγους.

Στη συνέχεια τα παιδιά της Β΄τάξης παρουσίασαν την αλφαβήτα των γραμμάτων. Όπως εξήγησε η δασκάλα τους, τα γράμματα έχουν πια αγανακτήσει από την κακή χρήση τους σε άσχημες λέξεις-έννοιες, όπως πχ βία, πόλεμος, εκφοβισμός, όπλα κλπ και διεκδικούν την όμορφη χρήση τους σε λέξεις καλοσύνης κι αγάπης.

Τα παιδιά επίσης τραγούδησαν όμορφα τραγούδια των Χριστουγέννων που συνοδεύτηκαν με θεσπέσιες μελωδίες.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Τσιώνη Αλεξάνδρα και στα χαριτωμένα δεκαεννέα παιδιά της Β΄τάξης που κατέπληξαν το ακροατήριο με την υπέροχη προσπάθειά τους και την αυτοπειθαρχία τους.

Την εκδήλωση-αφιέρωμα στη γιορτή αγάπης- προλόγισε η Διευθύντρια αναφερόμενη σε «Τρεις μορφές έμπρακτης εκδήλωσης αγάπης σε σχέση με την προσωπική μας ανάπτυξη» και συγκεκριμένα: 1) στην αγάπη ως συγχωρητικότητα (Η συγχωρητικότητα μάς απελευθερώνει από τη συνεχή, χρονοβόρα και μάταιη αναζήτηση κι απόδειξη της αδικίας που μας πληγώνει), 2) στην αγάπη ως ευγένεια (Η ευγένεια μάς διασώζει από την επίκριση-κατάκριση, που παρουσιάζεται στην εποχή μας ως επίφαση ενεργητικότητας, καλύπτοντας αδράνεια και προσωπική αποτυχία. Επίσης όπου ευδοκιμεί η ευγένεια δεν έχει λόγο ύπαρξης η κοροϊδία-λεκτική βία, ο εκφοβισμός, η καταστροφικότητα κοκ), 3) η αγάπη ως εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους και στον Θεό (Η εμπιστοσύνη μάς διασώζει από τη δειλία που μας ακυρώνει, με τη μη αυθεντική έκφραση του εαυτού μας, οδηγώντας μας στην αδράνεια κι επομένως στη μη αυτοπραγμάτωσή μας).

Η χριστουγεννιάτικη εορτή επαναλήφθηκε για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ με προσθήκη της παρουσίασης από την τάξη Στ΄1 του γαλλικού τραγουδιού “On ecrit sour les murs” που διδάχθηκε από τη δασκάλα της γαλλικής γλώσσας κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα.

DSCN8700

[Οι μαθητές των τάξεων Α΄και Γ΄ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Πέμπτη 22-12-2022.]