Αθήνα: Δύο βραβεία για το σχολείο μας

01

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2023 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η τελετή βράβευσης των 2ου, 3ου και 4ου διεθνών μαθητικών διαγωνισμών οπτικοακουστικής δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ». Στην Αθήνα βρέθηκε ο δάσκαλος του σχολείου μας Μιχάλης Δούβλος για να παραλάβει τα δύο βραβεία με τα οποία διακρίθηκαν μαθητές και μαθήτριες του με τις δημιουργίες τους, σε προηγούμενα σχολικά έτη.

02 03

Συγκεκριμένα δόθηκαν:

1ο βραβείο στην ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία», των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης του σχολ. έτους 2019-20, εξημισείας με το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας Μεσσηνίας. Η εκδήλωση δεν είχε πραγματοποιηθεί τότε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ίδια ταινία του σχολείου είχε διακριθεί και με το βραβείο «εύφημης μνείας» στον 10ο διαγωνισμό «Cinema… διάβασες;».

2ο βραβείο στην ταινία «Ο κρυμμένος θησαυρός, ο Σιατιστεύς λόγιος δάσκαλος Μιχαήλ Παπαγεωργίου και το Αλφαβητάρι του 1766», των μαθητών και μαθητριών της Β΄ τάξης του σχολ. έτους 2021-22.

04

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Δύο ξεχωριστές τάξεις, δύο ξεχωριστές ταινίες, δύο ξεχωριστές διακρίσεις. Κάνουν περήφανο το σχολείο και τη Σιάτιστα!

Δεν είναι τόσο τα βραβεία αλλά οι ομαδικές προσπάθειες μέσα σε αυτά τα μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα που απαιτούν προσπάθεια, αγάπη και μόχθο.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων και το Αρχείο της ΕΡΤ. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές και την Κριτική επιτροπή που αναγνώρισαν το μέγεθος των προσπαθειών μας .

Το σχολείο γιορτάζει αύριο, οι Τρεις Ιεράρχες αποτελούν φωτεινά πρότυπα για τους μαθητές μας. Πρότυπα για την κάθε μέρα, τον κάθε αγώνα με… νου και γνώση! Χρόνια πολλά!

09 10

Κλικ εδώ για ένα μικρό βίντεο με τη συμμετοχή μας στην τελετή βράβευσης

Κλικ εδώ για ολόκληρη την τελετή βράβευσης

Κλικ εδώ για τη βραβευμένη ταινία με τη βαλίτσα του 1940

Κλικ εδώ για τη βραβευμένη ταινία με το «Αλφαβητικό Βιβλιάριον» του Σιατιστέως Μιχαήλ Παπαγεωργίου (1766)