ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Έργο Βασιλικής-Στεφανίας Στέφου

Έργο Βασιλικής-Στεφανίας Στέφου

Την Παρασκευή 24-3-2023 οργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ του σχολείου από την κ. Μέντζα Αγνή και τον κ. Πορπόρη Ιωάννη, υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 αντίστοιχα, θεατρική παράσταση με κείμενα-αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» με στόχο τον βαθύτερο προβληματισμό μεγάλων και παιδιών για εθνική αυτογνωσία. Η παράσταση οργανώθηκε για τους οικείους των μαθητών/τριών της Στ΄τάξης και για τους μαθητές/τριες της Ε΄τάξης.

Οι μαθητές/τριες των υπόλοιπων τάξεων παρακολούθησαν την παράσταση την Πέμπτη 23-3-2023 στις 11.45 πμ.

Η διευθύντρια της σχολικής μονάδας Στέφου Ζωή-Δέσποινα προλόγισε την εκδήλωση, εκφράζοντας χαρά για την υποδοχή των γονέων των μαθητών και μαθητριών της Στ΄τάξης στο σχολείο για την παρακολούθηση της οργανωμένης παράστασης των παιδιών. Έκανε αρχικά μια αναλυτική αναφορά σε όλες τις δράσεις που προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν για την Στ΄τάξη, ευχαριστώντας τους συνεργαζόμενους φορείς και υποστηρικτές.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην παγκόσμια σημασία της Μεγάλης Επανάστασης, με αναφορά στο βιβλίο του Roderick Beaton Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η παγκόσμια σημασία της, εκδ. Αιώρα και έκανε μια αντίστιξη ανάμεσα στα ψυχικά αποθέματα και το σθένος των ηρώων και στα κυρίαρχα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων Ελλήνων κατά τον σύγχρονο φιλόσοφο Ράμφο (Time out , εκδ. Αρμός). Στόχος της διευθύντριας ήταν να εστιάσει την προσοχή των γονέων στα χαρακτηριστικά, τις δεξιότητες και τις αξίες ζωής που σφυρηλατούν την ψυχική ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση-αποφασιστικότητα για τη διαμόρφωση του μέλλοντος, ώστε η συνάντηση με τους γονείς να αποτελέσει ένα εργαστήριο για την κατανόηση των δεξιοτήτων ζωής που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή.

Στη συνέχεια, μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης, εκπροσωπώντας τη σχολική μονάδα κατέθεσαν στις 11.15 πμ δάφνινο στεφάνι στο Ηρώο της πόλεως.

Το Σάββατο 25-3-2023 η σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε στην εκκλησία από τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες, σύμφωνα με την πρόσκληση του Δήμου Βοΐου, ενώ συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί: Στέφου, Τσιώνη και Αμπατζίδης.

Τα παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ συγκεντρώθηκαν αργότερα στη σχολική μονάδα, όπου τα περίμεναν οι εκπαιδευτικοί: Διαμαντοπούλου, Αμπατζίδης, Στέφου, ώστε να συμμετέχουν στην παρέλαση, η οποία έγινε στις 12.15. Υπεύθυνος συνοδός των παιδιών στην παρέλαση ήταν ο κ. Χασιώτης Αθανάσιος, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής.