Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 οργανώθηκε στην αίθουσα τελετών «Αναστάσιος Σπύρου» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας δίωρη εκδήλωση για τη γιορτή των γραμμάτων, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο άξονες: Α) αναφορά στο πολύπλευρο έργο των τριών Ιεραρχών και Β) αναφορά στην προσφορά των ευεργετών του σχολείου μας, καθώς και στην ιστορία του λαμπρού διδακτηρίου.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Φυτάκης Γεώργιος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο πνευματικό έργο των τριών μεγάλων Ιεραρχών: Αγίου Βασιλείου, Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου, οι οποίοι αναδείχθηκαν συστηματικοί μελετητές της ελληνικής φιλοσοφίας, πιστοί μιμητές Χριστού, αληθινοί φιλάνθρωποι, πρωτοπόροι σε έργα προσφοράς και πρόνοιας, φωτεινά παραδείγματα αφοσίωσης στην ορθή πίστη, αληθινοί δάσκαλοι της εκκλησίας και θεμελιωτές της ελληνοχριστιανικής αγωγής. Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Φυτάκης αναφέρθηκε στο έργο των ευεργετών του σχολείου μας από την εποχή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή ταινίας για το έργο των Τριών Ιεραρχών, καθώς και προβολή παλαιού φωτογραφικού υλικού από την ιστορία του 1ου Δημοτικού σχολείου [Κάποια φωτογραφικά ντοκουμέντα από την ιστορία του λαμπρού διδακτηρίου δημοσιεύονται στον ιστότοπο του σχολείου].

Ανήμερα της εορτής των Γραμμάτων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, έγινε ο προγραμματισμένος εκκλησιασμός εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε ιερή λειτουργία στην οποία πρωτοστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος. Λόγος για τους Μεγάλους Ιεράρχες εκφωνήθηκε από τον δάσκαλο κ. Κωντσιόγλου Χριστόφορο, ο οποίος στη συνέχεια ανέγνωσε και τα ονόματα ευεργετών και δωρητών των εκπαιδευτηρίων της Σιάτιστας, ενώ δεξίωση οργανώθηκε με επιμέλεια φέτος της Δ/νσης του 3ου Δημ. Σχολείου Σιάτιστας στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο.