Μικροί περιηγητές στην παραδοσιακή συνοικία Ντολτσό της Καστοριάς

Την 1 η Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και Στ΄ συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς με τίτλο «Ντολτσό: Μια παραδοσιακή συνοικία στο πέρασμα του χρόνου».

Χωρισμένα τα παιδιά σε τρεις ομάδες με συντονιστές τρία μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ και συνοδούς τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων περιηγήθηκαν μέσω των καλοφτιαγμένων λιθόστρωτων καλτεριμιών την ξακουστή γειτονιά με τα επιβλητικά αρχοντόσπιτα, τεκμήρια μιας αλλοτινής ευμάρειας, ευημερίας, δημιουργικότητας, αυτοπεποίθησης κι αισθητικής καλλιέργειας.

Μεταξύ των σπουδαίων αρχοντόσπιτων που περιηγήθηκαν τα παιδιά, απαραίτητη στάση έγινε και στο αρχοντικό Εμμανουήλ, των συμμαρτύρων του Ρήγα, των οποίων η μητέρα ήταν Σιατιστινή, ενώ κατόπιν τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Οι μαθητές διαπίστωσαν πως η Καστοριά εντυπωσιάζει όχι μόνο με την μαγευτική φθινοπωρινή ομορφιά του φυσικού τοπίου, αλλά και με την ποιότητα του αστικού-αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος που διαμορφώθηκε στη διάρκεια αιώνων, που αποτελεί σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά.

Συνοδοί των παιδιών στην εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων: κ. Στέφου, κ. Πορπόρης, κ. Κουγιούφα, καθώς και η σχολική νοσηλεύτρια κ. Λιούμπα.

Ευχαριστούμε θερμά την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς για την αποδοχή της αίτησης για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος και για την άψογη υλοποίηση αυτού.

DSCN9374DSCN9377DSCN9382DSCN9383DSCN9387DSCN9395 DSCN9393DSCN9398 DSCN9396DSCN9399