ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ

To 1Ο Δημοτικό σχολείο συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Σιάτιστας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Στις 3 Νοεμβρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας αντιπροσωπεία μαθητών βρέθηκε στο λόφο Καστράκι, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης που οργάνωσε ο Δήμος.

Στις 4 Νοεμβρίου ο εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Πορπόρης εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ συμμετείχαν στη  μεγάλη παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα σχολεία της πόλης μας, απόγονοι Κρητών αγωνιστών, αντιπροσωπείες συλλόγων Κοζάνης, σώμα αδελφών νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και αντιπροσωπείες σχολείων από όλο τον Δήμο μας.

Επιπλέον οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφτηκαν την έκθεση σπάνιων κειμηλίων του συλλέκτη Αθανασίου Σπύρου που οργανώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης μας. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον συλλέκτη, την κ. Μ. Μέτσιου και τον κ. Μ. Γκούβα, τους οποίους ευχαριστούμε.