Ε.Υ.ΖΗ.Ν 2017

Για τρίτη σχολική χρονιά υλοποιείται φέτος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πρωτοποριακό πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου «E.Y.ZH.N».

DSCN0142

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Χατζηζήση Αναστασία με την εποπτεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Φυτάκη Γεωργίου καταγράφει και αξιολογεί παραμέτρους της υγείας των μαθητών, προωθώντας έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος η κ. Χατζηζήση Αναστασία συνεργάστηκε με τη διατροφολόγο κ. Ιωάννα Φασούλα-Τζιλίνη. Η κ. Ιωάννα Φασούλα ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε τάξης για τη διατροφική αξία των τροφών και για την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστούν θερμά τη διατροφολόγο κ. Ιωάννα Φασούλα-Τζιλίνη για τη συνεργασία της με την κ. Αναστασία Χατζηζήση στα πλαίσια της  υλοποίησης του προγράμματος «ΕΥΖΗΝ».