Αρχείο ημέρας 16 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση σχετικά με το μάθημα της Πληροφορικής

Στον ιστότοπο (http://users.sch.gr/gkiatasioa/) θα βρείτε υλικό και εργασίες από τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε.- Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ανά τάξη στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  πληροφορίες για τους γονείς ,για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και επικοινωνία για τυχόν απορίες.

Γκιάτας Ιωάννης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gkiatasioa/

gkiatasioa

Γιορτή Αποφοίτησης των μαθητών της Στ΄

  Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στις 10 π.μ. οργανώθηκε στην αίθουσα τελετών «Αναστάσιος Σπύρου» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Στ΄ τάξης. Η γιορτή περιλάμβανε θέατρο, ποίηση και τραγούδια κι οργανώθηκε με την επιμέλεια της δασκάλας Στέφου Ζωής και τη βοήθεια της κ. Σαμαρά Ζωής.

   Η εκδήλωση περιλάμβανε τα εξής:

Α . Ένα κωμικό μονόπρακτο με τίτλο «Η πελατεία του γιατρού»

Β. «Κατευόδιο με αξίες και ιδανικά που προβάλλει η καβαφική ποίηση»  Συγκεκριμένα έγινε θεατρική ανάγνωση ? δραματοποίηση 12 ποιημάτων του Κ.Π.Καβάφη.

Γ. Αγαπημένες μελωδίες.

  Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος.  Επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του σχολείου, απηύθυνε χαιρετισμό και λόγους νουθεσίας και παρακολούθησε την εκδήλωση. Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Φυτάκης Γιώργος μίλησε στους γονείς και κατευόδωσε τους μαθητές.

  Στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου χάρισαν στους μαθητές και τις μαθήτριες αναμνηστικό δωράκι και βιβλίο για την αποφοίτησή τους, καθώς και πολλές ευχές.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Στις 5 του Μάη οι 22 μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιερής Μητρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν από την κυρία Σουζάνα Σιαμσιάρα με στόχο να γνωρίσουν τους εκκλησιαστικούς πολιτιστικούς θησαυρούς της Σιάτιστας και της ευρύτερης περιοχής.

 Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του Μουσείου ξεχωρίζουν τα έργα των ζωγράφων Πουλάκη και Κλόντζα, το τετραευαγγέλιο της Αγίας Παρασκευής, ο κώδικας Ζωσιμά, καθώς και έργα μικροτεχνίας, ξυλογλυπτικής, μεταλλοτεχνίας και  χρυσοκεντητικής.

  Οι μαθητές και οι συνοδοί τους εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο των προηγούμενων γενιών, καθώς κι από την υψηλή αισθητική τους.

Την Παρασκευή 26/5/2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης με τη δασκάλα Στέφου Ζωή ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Διεύθυνσης του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου», όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα Δημοτικά της Σιάτιστας τραγουδούν» και με την επιμέλεια του καθηγητή κ. Θεοδωράκη Δημητρίου.

 Στη συνέχεια, κι αφού είδαν το στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθοδοξία και παράδοση»,  ξεναγήθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που αποτελεί εξαιρετικό μνημείο μεταβυζαντινής αρχιτεκτονικής με μεγάλο εικονογραφικό πλούτο (ανάμεσα σ΄ αυτόν απεικονίζονται και οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί), με εξαίσια ξυλογλυπτική και με τον θρύλο-προφορική παράδοση του «κρυφού σχολειού». Τα παιδιά ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκαν που ο ναός εσωτερικά περιλαμβάνει 12 τρούλους (βυζαντινός ρυθμός), ενώ εξωτερικά οι τρούλοι του δε διακρίνονται (δίνοντας την εντύπωση βασιλικής).  Ευχαριστούμε την κ. Περιστέρα Μάνιου που φρόντισε για τον προγραμματισμό της επίσκεψης αυτής