Αρχείο ημέρας 20 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη της Ε΄ τάξης στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Επίσκεψη της Ε΄ τάξης στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

      Τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια» επισκέφτηκαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο.

    Με αφορμή τη σχετική ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας με τίτλο «Βιβλία ? Βιβλιοθήκες» και έπειτα από σχετική προετοιμασία, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, να ενημερωθούν για τον τρόπο οργάνωσης του υλικού της, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις δράσεις, καθώς και να δανειστούν βιβλία.

05

     Γνώρισαν την ιστορία της Βιβλιοθήκης από την αρχή της συγκρότησής της μέχρι και σήμερα, τις αξιόλογες συλλογές των παλαιών βιβλίων και χειρογράφων της με ιδιαίτερη αναφορά στις εκδόσεις των Μαρκίδων Πούλιου.

     Λίγο πριν την αποχώρηση τους τα παιδιά έκαναν μια μικρή και  περισσότερο συμβολική δωρεά προς τη «Μανούσεια» Βιβλιοθήκη. Πρόσφεραν ένα χειρόγραφο βιβλίο με τίτλο «24 Βιογραφίες Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων» που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, την 9η Φλεβάρη.

     Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της ΔκΙβΣ «Μανούσεια» για την φιλοξενία μας στους χώρους της βιβλιοθήκης.

[metaslider id=1661]