Αρχείο ημέρας 1 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 5 μ.μ.

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων οργανώνει

τον Παιδικό Αποκριάτικο Χορό

στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ.

Εισιτήριο εισόδου: 2 ευρώ.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 Mε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Σιάτιστα η Ημέρα των Γραμμάτων,  ημέρα τιμής και μνήμης του έργου των Τριών Ιεραρχών. Στα σχολεία έγινε λόγος για το έργο αγάπης των Τριών Ιεραρχών, για την ανάδειξη από αυτούς της σημασίας των κλασικών σπουδών και για τη συμβολή τους στη θεμελίωση και διαμόρφωση μιας παιδαγωγικής ελληνοχριστιανικής.

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 30-1-2018 τελέστηκε Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και Μνημόσυνο για τους ευεργέτες-δωρητές και εκπαιδευτικούς των διδακτηρίων της Σιάτιστας. Ακολούθησε ομιλία του Δ/ντή του ΕΠΑΛ Σιάτιστας για το έργο των Τριών Ιεραρχών,  εκφώνηση ονομάτων ευεργετών – δωρητών και εκπαιδευτικών που δίδαξαν στα διδακτήρια της Σιάτιστας, καθώς και των ευεργετών- δωρητών  των εκπαιδευτηρίων για το έτος 2017.  Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση για τους εκπαιδευτικούς στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Σιάτιστας, δημοτικοί σύμβουλοι, οι Δ/ντές , Εκπαιδευτικοί και μαθητές των Σχολείων της Σιάτιστας κι αρκετός κόσμος.

30 ian 2019 001β

 Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών απέστειλε στα σχολεία το παρακάτω μήνυμα: « Οι Τρεις Ιεράρχες είναι άρρηκτα δεμένοι στη συνείδηση του λαού μας με την παιδεία. Είναι αυτοί που κράτησαν το πνεύμα τους καθαρό από τον αναπόφευκτο φανατισμό των συγχρόνων τους και με το πνεύμα αυτό ασχολήθηκαν, με μεγάλο πάθος αλλά χωρίς φόβο, με την ελληνική παιδεία, δηλαδή με τον Λόγο.

Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα. Ποτέ δεν είναι εύκολο να αναγνωρίζεις την αξία του αντιπάλου και μάλιστα όσο ακόμα η πάλη διαρκεί. Κι όμως οι τρεις αυτοί πνευματικοί άνθρωποι όχι μόνο αναγνώρισαν την αξία της ελληνικής παιδείας, αλλά είδαν σ΄ αυτήν το κατάλληλο όργανο για τη διάδοση της δικής τους πίστης.

Όμως αυτό από μόνο του δε θα ήταν αρκετό για να τους καταστήσει σύμβολα παιδείας επί τόσους αιώνες. Χρειάστηκε και η ηθική τους στάση, η αγάπη τους προς τον φτωχό, τον ξένο, τον καθένα που χρειαζόταν βοήθεια. Γιατί η γνώση είναι βέβαια όργανο εξαιρετικά αποτελεσματικό, αλλά η ηθική του κάθε ανθρώπου που την κατακτά είναι αυτή που θα ορίσει ποια θα είναι η χρήση αυτού του οργάνου. Βαθιά γνώση, στέρεη ηθική υπόσταση, αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, αυτή είναι η αποστολή του σχολείου ως τις μέρες μας. Αυτό μας παρέδωσαν οι Τρεις Ιεράρχες κι αυτή η παράδοση εμπνέει και σήμερα την παιδεία μας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ
ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης  των Δημοτικών Σχολείων της Σιάτιστας είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε μια ιδιαίτερη τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου με την πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου κ. Παπαδέλη Ιωάννη και σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο κ.κ. Παύλο και τον Πανοσιολογότατο Αρχιμανδρίτη  Εφραίμ.  Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τελέστηκε έξω από το Ιερό Βήμα, πάνω σε αντιμήνσιο, στο μεσαίο κλίτος ώστε να κατανοήσουν όλα τα παιδιά τους ιερούς συμβολισμούς της τελετουργίας και το Ιερό μυστήριο.  Τα παιδιά παρακολούθησαν προσεκτικά και όσα θέλησαν κοινώνησαν. Η πρωτοβουλία στόχευε στη βίωση της Λειτουργικής της χριστιανικής πίστης, ως δράση στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

   Oι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας αποφάσισαν ομόφωνα την εφαρμογή μία φορά τον μήνα του εγκεκριμένου προγράμματος του ΥΠΠΕΘ: «Η τσάντα στο σχολείο».

  Ήδη η εφαρμογή άρχισε το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιανουαρίου 2018 και θα συνεχιστεί στις 16-19 Φεβρουαρίου, το Σαββατοκύριακο δηλαδή της Μεγάλης Αποκριάς.

  Επιδιωκόμενοι στόχοι είναι η ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων στο σπίτι με τους γονείς και η εξασφάλιση δημιουργικού χρόνου επικοινωνίας με γονείς και συγγενείς. Ακόμη, η καλλιέργεια στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών της φιλαναγνωσίας, καθώς  και η διάθεση αρκετού χρόνου για αθλοπαιδιές και παιχνίδι με στόχο τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξή τους.

ΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

   Στις 16 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας επισκέφθηκαν την αίθουσα τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του έργου του L. Sepulveda «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ έναν γλάρο να πετάει».

  Το έργο υμνούσε τη φιλία, τη συνεργασία, την ανεκτικότητα, τη συνεχή προσπάθεια, τον αγνό αγώνα, τη γενναιότητα και το θάρρος, κόντρα στις προκαταλήψεις και στις διακρίσεις και  άρεσε πολύ στα παιδιά.

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

ευχαριστούν θερμά

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

που κάλυψε το κόστος των εισιτηρίων παρακολούθησης της θεατρικής παράστασης όλων των παιδιών, καθώς και το κόστος μεταφοράς τους

με 3 λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

ΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

ΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 

  Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2018 το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου μοίρασε μικρές βασιλόπιτες στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου. Η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Κατερίνα Κάβουρα κέρδισε το φλουρί και δέχτηκε ένα ποδήλατο ως δώρο από τον Σύλλογο.

  Παρόμοιες μικρές βασιλόπιτες πρόσφερε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και για όλο το προσωπικό του σχολείου. Η κ. Θεολογία Χατζή που κέρδισε το φλουρί, δέχτηκε ως δώρο από τον Σύλλογο μια εικόνα.

ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

  Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 κόπηκε στο γραφείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας βασιλόπιτα για το προσωπικό του σχολείου. Τυχερός αναδείχθηκε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Τσιαούσης Μιχαήλ.