Αρχείο ημέρας 25 Οκτωβρίου 2018

Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής-Διανομή φρούτων

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 υλοποιήθηκε το εγκεκριμένο με την 93815/Δ7/7-6-18 απόφαση του ΥΠΠΕΘ «Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης-υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας-Διανομή φρούτων στους μαθητές» από την εταιρεία ΝΤΟΛ Ελλάς ΕΠΕ, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και τη συγκέντρωση των δηλώσεων συγκατάθεσης των γονέων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα στόχευε ιδιαίτερα στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων. Περιλάμβανε παρουσίαση σε όλα τα παιδιά της πυραμίδας της διατροφής από τη διατροφολόγο κ. Γεωργία Τασοπούλου, καθώς και μοίρασμα φρούτων (3 μπανάνες σε κάθε παιδί) από τον υπεύθυνο υλοποίησης του προγράμματος κ. Σίσκο, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με το σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» την Παρασκευή 28-9-2018 υλοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις στους αθλητικούς χώρους της περιοχής Αγίου Νεκταρίου Σιάτιστας με την επιμέλεια της κ. Χατζηζήση Αναστασίας, εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και τη συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Στόχος του φετινού προγράμματος, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, ήταν να γίνει κατανοητό από τα παιδιά πως η αδράνεια και η υποκινητικότητα αποτελούν σοβαρούς παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία.

Τα παιδιά δημιούργησαν και μια εικαστική σύνθεση με θέμα το φετινό σύνθημα «Ας κινηθούμε».

Δωρεά βιβλίων στη βιβλιοθήκη του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Η Διευθύντρια, οι Εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τη Μαριαλένα Στάθη του Αργυρίου η οποία, με την αποφοίτησή της από το σχολείο μας, χάρισε ένα μεγάλο μέρος βιβλίων από την παιδική της βιβλιοθήκη στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας για τον εμπλουτισμό αυτής με νέους τίτλους.