Αρχείο ημέρας 24 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή σε διαγωνισμούς ταινιών

01 02

Σε δυο διαγωνισμούς ταινιών, εγκεκριμένους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα συμμετέχει το σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema? διάβασες;» με δυο συμμετοχές:

-          «Η δίκη των δικαστών», ένα δημιούργημα των μαθητών και μαθητριών της περσινής ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με αφορμή την Επανάσταση του 1821. (Δίνεται η δυνατότητα από τους διοργανωτές μιας και δημιουργήθηκε σε χρόνο πέραν της λήξης του περσινού διαγωνισμού)

-          «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία», ένα δημιούργημα των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης του σχολείου μας με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ.

Τονίζουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, τη γενική γραμματεία επικοινωνίας και ενημέρωσης, το τμήμα εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης και ψηφιακών μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοτηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (εθνικό κέντρο οπτικοακουστικών μέσων και επικοινωνίας) και την πρεσβεία της Κυπριακής δημοκρατίας στην Ελλάδα ? Μορφωτικό Γραφείο ? σπίτι της Κύπρου.

Η χρονική διάρκεια των ταινιών στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ορίζεται στα δέκα (10) λεπτά.

03 04

Επιπλέον οι δυο εκπαιδευτικές ταινίες θα συμμετάσχουν και στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Η «δίκη των δικαστών» θα συμμετάσχει στη θεματική «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821» στην κατηγορία μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών.

Η ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία» θα συμμετάσχει στη θεματική «Κατοχή ? Εθνική Αντίσταση» στην κατηγορία μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.ΑΙ.Θ.) σε συνεργασία με το αρχείο της ΕΡΤ ΑΕ.

05 06 07

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής σε διαγωνισμούς είναι η προσκόμιση Υπεύθυνης δήλωσης από τους γονείς ? κηδεμόνες των παιδιών. Στο αρχείο του σχολείου υπάρχουν τα έντυπα της συγκατάθεσής τους.

Θυμίζουμε ότι οι κάποιοι από τους στόχους των εν λόγω διαγωνισμών είναι:
-          Η ενίσχυση της φαντασίας και της πρωτοβουλίας για καλλιτεχνική έκφραση και πηγαία δημιουργικότητα με αισθητικό αποτέλεσμα.
-          Η ομαδική εργασία των μαθητών προκειμένου να καλλιεργηθεί το συνεργατικό και συλλογικό πνεύμα.
-          Η καλλιέργεια της διαθεματικότητας και της διεπιστημονικότητας μέσα από την υλοποίηση μαθητικών ψηφιακών έργων.
-          Απόκτηση δεξιοτήτων οπτικοακουστικής αγωγής.
-          Ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση.
-          Η επαφή/γνωριμία/εμβάθυνση γνώσεων με πτυχές της ελληνικής Ιστορίας, το Θέατρο, τη Λογοτεχνία, τις Τέχνες, Πολιτιστικά Δρώμενα, τη Φιλοσοφία, τις Επιστήμες.
-          Η ανακάλυψη πολιτιστικών στοιχείων και παραδόσεων μιας άλλης εποχής.
-          Η διαμόρφωση ερευνητικούς πνεύματος και η ενίσχυση της αυτενέργειας των μαθητών και μαθητριών σε όλα τα στάδια της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
-          Η εξοικείωση με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και το σενάριο.

Τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών ανήκουν στο σχολείο μας και στον δάσκαλο κ. Μιχάλη Δούβλο. Η δημιουργία ταινίας έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με εμπορία, διαφήμιση ή προώθηση εμπορικών προϊόντων ή πώληση πάσης φύσεως υλικού.

 

Ολόκληρη η ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία»

01

Κάντε κλικ παρακάτω για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπαιδευτική ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία» που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ.

Τα πνευματικά δικαιώματα της ταινίας ανήκουν στο σχολείο μας, 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας, και στον υπεύθυνο εκπ/κό κ. Δούβλο Δ. Μιχαήλ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η πώληση, η διανομή και η προώθηση για εμπορικούς λόγους.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους.

Κάντε κλικ εδώ για την ταινία!